Beyin Sagligi (muhakkak okuyun)

rosen

Guru
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
182
2
67
BEYİN SAGLIGI IÇIN NELER YAPABILIRIZ?

Annem 76 yaşında vefat etmeden yaklaşık 2 sene önce çevresinden kopmaya başlamıştı... Son günlerinde ise beni dahi zor tanıyabiliyordu. Teşhis konamamıştı o zaman... Seker hastalığına bağlanmıştı olay! Ancak aradan bir kaç yıl geçip 'Alzheimer's' keşfolunup, semptomları yazılınca, anlamıştım ki, rahmetlinin vefat sebebi de buydu! Altmışına merdiven dayamış bir yaşlı olarak düne baktığımda... Biz çocukken, evde bakir kaplarda pişerdi yemekler... Arada bir kapı önünden geçen 'kalayci'lar, bakir kapları kalaylardı. Yemekler de bu kalaylanmış kaplarda pişerdi. Sonra birden aluminyum furyası çıktı! Herkes bakir kaplarını satıp evi alüminyum kaplarla doldurmaya başladı... Büyük kolaylıktı. Hafifti, ucuzdu, kalaylanma derdi yoktu! Yıllar yılı alüminyum kaplarda pişmiş yemeklerle beslendi beyinlerimiz! Derken çelik kaplar, teflon tencerele r çıktı yakın yyllarda, bizler mezara bir karış yaklaştığımızda... Ve atıldı ortaya bir yeni kesif! 'Alzheimer'e', yani ALUMINYUM hastalığı!

Bu hastalığa yakalananların beyin hücrelerinde normalin 4 katına kadar alüminyum fazlalığı tespit oldu 1989 da... Özellikle, beynin hafızayla alâkalı hippocampus bölgesindeki hücrelerde bu birikim çok fazla olarak bulundu. İnsanların farkında olmadan gıda ve diğer yollarla aldıkları fazla alüminyum beyni iflasa sürüklüyordu... İsimleri, yerleri, kişileri hatırlamaz hâle getiriyordu 'ALZHEIMER's hastalığı. Insan ister fakir bir çöpçü, ister başbakan olsun! —Ve bunda, kullanılan alüminyum kapların etkisi çok büyük!

—Yapılan araştırmalara göre, normal kapta pişen domatesteki alüminyum oranı, alimunyum kapta piştiğinde yüzde yüze yakin artıyordu. Simdi alüminyum tencereler kullanilmyor pek ama tehlike geçti mi? Bu defa en basta alüminyum 'kutu'larda saklanan, içilen konserve ve meşrubat türü gıdalar çıktı karsımıza! —Bunlar yani sıra vücuda alınan bazı ilaçlara da dikkat edilmeli sanırım! —Meselâ, stresli toplumlar sürekli mide yanmalaryna karşı antiasit almaya başladılar... Ki alınan antiasit hap veya şurupların pek çoğunda yoğun miktarda alüminyum hydroxid ve aluminyum tuzları bulunmakta! Yani sıra ishal kesici (antidiarrheal) haplar dahi aluminyumlu maddeler ihtiva etmekte. Bir kısım ağrı kesici aspirinler, kepek olmasını önleyici bazı şampuanlar, bazı deodorantlar, hep beynimizin belâsı alüminyumu ihtiva etmekte... Bilmem alüminyumlu nesnelerden uzak durmamyz gerektiğini yeterince anlatabildim mi? Yani sıra kesinlikle LIGHT ve DIET yazan yenecek ve içeceklerden uzak durmak gerekiyor... Rafine beyaz seker, beyni 'turn-OFF' yapan (çalışmasını durduran) madde olarak adlandyrylyyor. Tadlandiricilarin her türünden uzak durmak gerek...

—Ya beyne yararlı ne alabiliriz? —USA'daki benim ulaşabildiğim verilere göre... Normal, sağlıklı, orta yas biri için. Royal Jelly, fresh olacak, softgel (kapsül-toz olmayacak)... Günde 500 mg. 50 yas üstü için 1000 mg olabilir 2 defada sabah ve aksam üzeri saat 17–18 gibi aç karnyna. Ginko Biloba... günde en az iki defa; 60 mg... Softgel olursa daha iyi... Veya kapsül... Ginseng... 500–1000 mg'lyk, bir veya iki defada. (Yüksek tansiyonu olanlara tavsiye edilmiyor.) Coenzym Q10... 30 mg, günde 2 tane. DHEA...25mg günlük... Melatonin 2–3 mg'lyk. Yatmadan 2 saat önce. Kalsiyum ve Magnezyum... 1000 mg, günlük yatmadan önce... Ayrıca kapsamlı bir multivitamin-multimineral kompleksi... İmkânı olanlar bunları değerlendirebilirse... Peki ya imkânı olmayanlar? —Hiç olmazsa alüminyumdan uzak du rsunlar! BAL yemeğe gayret etsinler sabah aksam birer yemek kaşığı yemekten 20 dakika önce...

ALINTIDIR...

F Prof. Dr. Turan GÜVEN Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Biyoloji ABD Öğretim Üyesi

rosen çok teşekkür ederim bilgiler için benimde anneannem Alzheimer hastası ve benim en büyük korkum anneminde bu illet hastalığa yakalanması eğer elinde başka bilgiler varsa ve paylaşırsan sevinirim bu arada yaş farkımızdan dolayı sana abla demek istiyorum gerçi benim annemde 50 yaşında sende benim bi annem sayılırsın

benim annemde alzheimer,ben de annemin bu illet hastalığa yakalanmasından korkuyorum,

rosen verdiğin bilgiler için çok teşekkür ederim benimde babam alzheimer hastası gittikçede kötüleştiğini hissediyorum olayları,kişileri yerleri yönleri unutuyor bazen alıp başını gidiyor nereye neden gittiğini bilmeden:KK43: yolda bulduğu ne varsa eve getiriyor, bazen aniden asabileşiyor,inatlaşıyor..........gerçekten çok zor bir hastalık bu elinde böle bilgilendirici yazılar varsa yazmanı rica ediyorum
ALLAH tüm hasta olanlara şifa yakınlarınada çok sabır versin....

Çok önemli bilgiler vermişsin, çok teşekkürler!!!
Alüniyum kapları bilmiyordu!!!
Çok sağol!!

X