Beyin mr ve eeg

nursena2011

Guru
Kayıtlı Üye
8 Ocak 2012
456
73
298
İstanbul
Arkadaşlar, 7.5 aylık bebeğimin emerken uyku esnasında titremesi, elini bileğinden kıvırması ve dönmemesinden dolayı özel nöroloji uzmanına götürdüm. Eeg için uyuması yönünden alesert verildi ama bebeğim içmedi onu, bebeğimi salladık kundağında sallayıp uyuttum, ben emzirirken 20 dakika süre ile eeg çekildi, sonuç şu şekilde yazıyor . “Sol hemisfer frontal ve temporalde zemin aktivitesi düzensizliği” doktor bize bebeğimin beyninin sol tarafını iyi görmediğini ama korkulacak birşeyin olmadığını beyninden mr çekilmesi gerektiğini söyledi, biz özel hastaneleri aradık hepsinde anestezi ile mr çekiyorlarmış, bebeğine mr çektiren var mı, bir zararı var mı, eeg sorunlu çıkıp mr temiz çıkan problem olmayan var mı? Şu an içim içime sığmıyor, çığlık atıp ağlayasım var ama benim 3 çocuğum var, güçlü olmak zorundayım, olaki epilepsi ise de çözümüne odaklanmam gerek deyip kendimi teselli etmeye çalışıyorum. Doktor olumsuz birşey demedi ama benim içim içimi yiyor. Ne olur, böyle deneyim yaşayan varsa bana yazabilir misiniz.

Merhabalar benim kızıma 2 yaşında 2 kere anestezi ile mr çekildi. Anestezi uzmanı mr boyunca yanındaydı ,az doz verdim, çekim uzarsa ihtiyaç olursa tekrar vereceğim dedi,çekim 15 dk sürdü, sonra bizi odaya aldılar bi 10 dkya ayıldı. 2 saat kadar hastanede tuttular sonra eve geldik. Bir sıkıntı olmadı zaten mr manyetiz rezonans cihazı yani radyasyon yok, anestezi maddesinin tabi az da olsa zararı vardır ama sonuçta hastalık var mı tespit etmek daha değerli. Doktorunuza güveniyorsanız bence içiniz rahat olsun , zararı olmaz. Benim kızım şu an 6 yaşında bir sıkıntısı yok. İnşallah temiz çıkar mr ınız, Allah çocuğunuza sağlık versin.

İnşallah, nöroloji doktoru deneyimli bir doktor, fakültede de randevumuz var 6 Mart'ta, acaba diyorum fakülteye de gidip ona göre mi çektirsem mr diyorum. Uykuda titreme ile ilgili o kadar çok post var ki nette hep vitamin eksikliğinden olmuş, bizim de değerlerimiz düşük. Dönmüyor dönmüyor dedim dün akşam döndü, birde diyorum bekletme ya acil önamli birşey varsa, çok çaresizim,

benim 10 aylık bebeğim var desteksiz oturamıyor emeklemiyor dönmüyor bu durumu yaşayan varmı bayanlar

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.

Hangi sehirdesiniz, size hastane onerecegim anestezisiz mr cekilebilecegi.

Tamam, Ankara icin onerecektim ama o halde sehrinizde Sehir hastanesi var ise orayi deneyin, uygun olmazsa ve Ankara'ya gelme sansiniz var ise Etlik Sehir Hastanesi'ne basvurun mutlaka
Maalesef şehir hastanesi yok, bugün bulduğum ilçede devlet hastanesine gittim, bebek mr çekiyorlar, Ankara'ya arabamızla gelip giderdik ama bir günde hepsi hallolmaz, 2 tane kızım var , ortanca kızım ayrılık kaygısı yaşıyor, bulunduğumuz ilçede özel hastane ile konuştum, daha önce çekmişler ama anestezilii yapacaklar, ufak bir anestezi yapacaklarmış, 15 bine anlaştım.

Benim kucuk kizim 2 kez ilacsiz, anestezisiz tomografi ve mr cekildi.

Youtube'da mr sesi dinlettim cihaza alinmadan 1 gece once, o seslede uyudu, o yuzden cihazda hic korkmadi, anestezili cektiremezseniz aklınızda bulunsun.

Cok gecmis olsun, dilerim anali babali saglikla buyur kuzucuk

benim 10 aylık bebeğim var desteksiz oturamıyor emeklemiyor dönmüyor bu durumu yaşayan varmı bayanlar
Benim bebeğim 6 aylıkken oturmaya başladı 7 aylıkken her tarafa dönüyordu zaten 9 ay sınır diye biliyorum vakit kaybetmeden doktora götürün bence

Çok teşekkür ederim ilginizden dolayı, Rabbim sizin kuzunuza ve diğer kuzulara da sağlık, şifa versin inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…