Beyin Egzersizinde Yeni Trend: Parklarda Yürümek

Huy Meselesi

🌜🌚🌛
Kayıtlı Üye
29 Şubat 2012
61.512
62.458

Bedeninizi ve daha da önemlisi beyninizi rahatlatmak için artık yeni egzersiz rotanız, parklar ve bahçeler. O zaman hadi biraz doğaya karışın ve yürüyerek rahatlayın…

2014’te yapılan bir araştırmaya göre Amerika’da yaşayan yetişkinlerin yüzde 50’den fazlası ‘beyin egzersizi’nden bihabermiş. Şimdilerde bu tarz kavramların pazarlama dünyasında sıkça tekrarlandığını varsayarsak, konuyu duymayan kalmamıştır diye düşünüyoruz.

Puzzle yapmak, not almak ve görevleri listelemek, zihni dinç tutmak için yapılabilecek, geçmişten günümüze gelen basit ama etkili beyin egzersizlerinden bazıları. Bugünlerde kalem-kağıt kullanmak yerine her şeyi cep telefonlarına kaydetsek de, bu da kısmen egzersiz sayılabilir.

İşte böylesine stres altında yaşarken, akıl sağlığımızı korumak ve beynimize iyi bakmak için egzersiz yapmak şart. Bu egzersizler ise biraz önce de söylediğimiz gibi sıradan egzersizler de olabilir daha fiziksel egzersizler de. Özellikle son yıllarda epey uzaklaştığımız doğa, bize bu konuda yardımcı olmaya hazır.

Yeni yapılan bir araştırmaya göre haftada bir gün ya da iki haftada bir, düzenli olarak ormanda yürümek, bol oksijen dolayısıyla zihindeki hücreleri harekete geçiriyor. Dinginliğin ve yeşilin verdiği huzur, siz farkında olmadan haftanın yorgunluğunu atmanızı sağlıyor.

Sonuçta spor salonundaki yürüme bandında yapılan yürüyüşle doğada yapılan yürüyüş arasında inanılmaz bir fark var. Hatta beyin egzersizi adı altında yapılan çeşitli pazarlama kampanyalarına inanmamakta fayda var. Birçok uzman yürüyüş yapmayı öneriyor ama bunun nerede olduğunun önemine vurgu yapmıyor. Sadece zihninize yoğunlaşıp sade bir yürüyüşe çıktığınızda, zaten kendiliğinden bir egzersiz yapmış oluyorsunuz. Bilimsel açıdan da kanıtlanmış bu yürüyüşlerin beyniniz için faydasını kısa sürede göreceksiniz.

kaynak: brandlifemag

Mune abla bu yazıyı okuduğumda,saatin kaç olduğuna hiç aldırış etmeden, kendini mis gibi doğaya bırakışın geldi aklıma..
''yürüyüşe kaçıyorum '' durum bildirimlerini görmemize az kaldıı
Şunun şurasında havaların ısınmasına bir şey kalmadı, bahar havasında da ne yürünür dimii =)

Yürümek gibisi yok, gece, gündüz, sabaha karşı saat hiç fark etmiyor benim için, yürümeyi çok seviyorum, imkan olsa dünyayı yürüyerek dolaşırdım.

Yuruyus veya fitness salonu birde sudoku cozmek birebir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…