cnm o zmaan biraz beklee.. saçında ki kestanee aksın ki , açık saça daha çabuk açık bir zemin ile başlayabilirsin.(beyaz sabunu pek övüyorlar, eğer akıtmayı hızlandırmak istersen)
eğer saçı daha açmak istiosan, zaten % 9luk kullanaman gerekiyor..ama bolca oksidasyon koyuluyorr. yani bi tüp boyaya ben iki tüp oksidasyon kullanıoorum.
bence önce sen bi düz kumrala boyaa.. şöle bi renk sıfırlansın...
sonra açık kumralın içine biraz sarı katarsın..(annenin tepkilerine göre.. eğerr ayy bu yaştan sonra sarı saçmı olur diyip aynada kendini süzüyorsa , tamam doğru yoldasıın)
daha sonra açık kumralla sarıyı yarım yarım koyup boya.. ama hep %9luk..
birde mesela saçı boyadıktan sonra bi kontrol et. nereleri açık nereleri koyu oluyor..
mesela anneminde ensesi kestane olduğu için 3 boyamada bir, üstlerini boyadıktan sonra koyu kısmını boyarken, biraz(tatlı kaşığı gibi) mavi açıcı oriel koyuyorum.. böylelikle renk tam oturuyorr..
şimdi ne kadar bekletioosun dersen 1 saati buluyor bekletmemm. saç rengi şuanda annemin sarı olduğu için sadece diplerini boyuyorum. bekletiyoorum . son 15- 20 dk uçlarına da sürüp ölee 1 saati bulduruyorumm.. hatta bugün daha yeni boyadıımm :))
gitiik kuaföre saç kestirmeyee,adam saçı süzüüoo..
yeni mi boyadınız dedii, evet dediim.., sonra kimin boyadığını sordu, evde mi salonn mu dedii?
dedim ben boyuyorum.. adamın ağzı açık kalldı ,, bu tonu nasıl yakalayabilioosun fln dedii. hatta ölee neyle neyi karıştırdın diee bi ağız yokladıı.
eee hep kuaförler mii bizi yalvarttçak, bende sölemediim.. ne buluoosam sıkıyorum dediimm:))
sonrada ekledim ama her boyamada da saç renginide hep aynı tonu tuturuyorum diee.
)