Saç Rengi ve Saç Boyama beyazları kapatamıyoruz(yardım pls)

sheqil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2009
131
0

kızlar naaptık ettik annemin beyazlarını kapatamıyoruz..saçında kendi saç renginden çok beyazı var...(gerçek rengi açık kahve)49 yaşında kendisi.denemediğimiz boya kalmadı koleston palette voila...

palettenin koyu kestanesine boyuyoruz açık bi kızıl tutuyo boya iki yıkamadan sonra akıyo...koleston kahve ve kestane tonları denedik hiç tutmadı. voila tam bi fiyasko oldu beyazlar bembeyaz kaldı....napcamızı şaşırdık....bi yol gösterin lütfen :uhm:

bence market boyasından ziyade, kuaför boyası alın. çevrenizde kuaför malzemesi satan bir dükkan vardır. birde aldığınız boyanın sonunun 0 ile bitmesine dikkat edin.
yani koyu kestane ise 3.0 gibi. 3. ten sonra gelen sayı boyanın şçinin tonunu söylüyor. mesela 1ile biterse küllüdür. küllüler çabuk akar. yada kızıl, bakır , ve dore olması bu sayıdan sonra gelen numara ile belirtiliyor.ayrıca çok beyazı varsa ve renk tutmuyorsa. saçta 30 dk yerine 45 dk fln tutun. sonuç daha iyi olur..

ayrıca annenizin saçında çok beyaz varsa bence koyu renkler yerine daha açık renkler denemenizi öneririm. aynı şekilde bende annemin saçını boyuyorum. normal saçı kestane.ki saçının yarısından daha azı beyaz. ancak koyu renge boyadıktan sonra özellikle dipleri hemen belli oluyor. beyazlar gümüş parladığı için hemen göze batıyor. o yüzden daha orta hatta benim yaptığım gibi sarı tonları deneyebilirsiniz.. zaten fark ettiysen belirli bir yaştan sonra, orta yaş üstü bayanlar hep saçlarını küllü ve açık renklere boyarlar. bununda iki sebebi var. 1- açık renkler yüzü vurgulamadığı için kırışlıklar göze batmaz. 2) açık renkler beyazları daha iyi kamufle eder. dipler çıksada göze batmazz :))

renkte problemi eğer yok ise beyazlar kapansın bana yeter diyorsa
boyadığın doyaya az bişey siyah ekle kutunun çeyreği gibi bişey ozaman kapanır
yada koyu kahve tonlarını dene

ayrıca annenizin saçında çok beyaz varsa bence koyu renkler yerine daha açık renkler denemenizi öneririm. aynı şekilde bende annemin saçını boyuyorum. normal saçı kestane.ki saçının yarısından daha azı beyaz. ancak koyu renge boyadıktan sonra özellikle dipleri hemen belli oluyor. beyazlar gümüş parladığı için hemen göze batıyor. o yüzden daha orta hatta benim yaptığım gibi sarı tonları deneyebilirsiniz.. zaten fark ettiysen belirli bir yaştan sonra, orta yaş üstü bayanlar hep saçlarını küllü ve açık renklere boyarlar. bununda iki sebebi var. 1- açık renkler yüzü vurgulamadığı için kırışlıklar göze batmaz. 2) açık renkler beyazları daha iyi kamufle eder. dipler çıksada göze batmazz :))

verdiğiniz bilgiler için çok tşk ederim...bende kendisine söylüyorum.açık bi renge boyarsak tutma ihtimali daha yüksek diye...küllü kumralda ve açık kumralda çok ısrar ettim ancak başarılı olamadım ben esmerim diyo..yakışmaz diyo...oysaki esmerde sayılmaz biraz kırmızı (= ama konuyu açmam ve tavsiyede bulunmanz çook iyi oldu artık kendisinede gösteririm yorumları sonrası kendine kalmış benneyaptımki

renkte problemi eğer yok ise beyazlar kapansın bana yeter diyorsa
boyadığın doyaya az bişey siyah ekle kutunun çeyreği gibi bişey ozaman kapanır
yada koyu kahve tonlarını dene

cnm onuda denedik...ikisini karıştırırsan biri akıcı biri kalıcı oluyomuşşş hesabıyla iki boyayıda karıştırdık...ama sonuç farketmedi saç telleride kalın ? acaba onunda etkisi varmıdır ? bu arada boyayıda 45 dakika tutuyoruz saçında

Beyazları kapatmak için : boyayı karıştırmadan önce tüpten sıkın fırçaya direk en yoğun yerlere beyazlara sürün
daha sonra boyayı karıştırıp tekrar boyayın daha etkili olacaktır...:1rolleyes:

Beyazları kapatmak için : boyayı karıştırmadan önce tüpten sıkın fırçaya direk en yoğun yerlere beyazlara sürün
daha sonra boyayı karıştırıp tekrar boyayın daha etkili olacaktır...:1rolleyes:

hımmm bunu bilmiyodum. peki bişi sorcam boyaya oksidan sütü katmadan uygularsak tutar mı :kedi:

Yani tümden öye boyamak sakıncalı olabilir...:bbo:
önce boyayı sürüp beyaz yerlere daha sonra boya karışımını tekrar üzerine sürüyosun...kaydirigubbakcemile5

ttlım neye boyarsan boya ilk yıkamada akacaktır beyazı en ii kapatan renkte sarıdır bilioruzki buda kapatmadan ziyade açık renk olduğu için dikkati azaltıo beyaz olan dpler belli olnuyo..dier renkler herzaman kızıl havası verecektir dipleree

ttlım neye boyarsan boya ilk yıkamada akacaktır beyazı en ii kapatan renkte sarıdır bilioruzki buda kapatmadan ziyade açık renk olduğu için dikkati azaltıo beyaz olan dpler belli olnuyo..dier renkler herzaman kızıl havası verecektir dipleree

bende sizin gibi düşünüyorum ama annemi ikna edemiyorum bi türlü...açık renk bana yakışmaz diyo... bide koyu renge boyayıncada gerçekten dipten çıkan beyazlar çok kötü görünüyoo...

ozaman yavaş yavaş sarıya açalım (= önce kumral sonra küllü kumral :KK70: sonra sarıyla yarı yarıya karıştırrım çaktırmadan :S belkide kendide alışır bu süreçte ... yani umarım....

bende sizin gibi düşünüyorum ama annemi ikna edemiyorum bi türlü...açık renk bana yakışmaz diyo... bide koyu renge boyayıncada gerçekten dipten çıkan beyazlar çok kötü görünüyoo...

ozaman yavaş yavaş sarıya açalım (= önce kumral sonra küllü kumral :KK70: sonra sarıyla yarı yarıya karıştırrım çaktırmadan :S belkide kendide alışır bu süreçte ... yani umarım....

bencede ttlım yvaş bi geçiş yaparsa gözü alışır açık tonlara ten rengi nasıl annenin çokmu esmer yakışmaz dio...biliosun artık çağla şıkel bile o haliyle saçlarını sarı yapmış ve çokta hoş duruyo bnce yakışmaz die bişey yok sadece bakımlı olmak yeterli boyalı saç kullanmak biliosun bakım istio ttlım

bencede ttlım yvaş bi geçiş yaparsa gözü alışır açık tonlara ten rengi nasıl annenin çokmu esmer yakışmaz dio...biliosun artık çağla şıkel bile o haliyle saçlarını sarı yapmış ve çokta hoş duruyo bnce yakışmaz die bişey yok sadece bakımlı olmak yeterli boyalı saç kullanmak biliosun bakım istio ttlım

evt cnm haklısın. aslında esmer sayılmaz hatta değil..kendisi beyaz tenli esasında...yüzü biraz kırmızı (= güneşte yanmış gibi ama aşırı değil yani normal... kaşım gözüm siyah diyo bide o var :S

evt cnm haklısın. aslında esmer sayılmaz hatta değil..kendisi beyaz tenli esasında...yüzü biraz kırmızı (= güneşte yanmış gibi ama aşırı değil yani normal... kaşım gözüm siyah diyo bide o var :S

:)))))))canım nolcak kaşınıda açarsınız boyayla olmadı tüy sarartıcı çok iyi ben onu kullanıorum ...anneler böledir benm anmde bana sölüo kaşın gözüm kara nie boyuyosun saçını::))))))))ama yakışmıoda deil..zaten beyaz tenliymiş süper olur bnce:)

cnm şimdi ki saçı tam olarak hangi tonlarda?
yani beyaz-gri gibi mi.?
yoksa saçının bi kısmında kestane tonu varmı??
çünkü uçalrı koyu ise herhalde açık kumral tonları kapatmayabilir..
eger kestanelik varsa önce açık kestane küllü gibi bi renk boyayın derim. daha sonra kumralla sarı tonlarını karıştırıp %30luk la boyayın. o zaman biraz daha saç rengi kırılırr. ben kendi annemin saçını yaprak dökümünde ki hayri hanım kızılından , şimdi altın sarısına çevirdim. hiç kızıl parlama flln da yook:))

cnm şimdi ki saçı tam olarak hangi tonlarda?
yani beyaz-gri gibi mi.?
yoksa saçının bi kısmında kestane tonu varmı??
çünkü uçalrı koyu ise herhalde açık kumral tonları kapatmayabilir..
eger kestanelik varsa önce açık kestane küllü gibi bi renk boyayın derim. daha sonra kumralla sarı tonlarını karıştırıp %30luk la boyayın. o zaman biraz daha saç rengi kırılırr. ben kendi annemin saçını yaprak dökümünde ki hayri hanım kızılından , şimdi altın sarısına çevirdim. hiç kızıl parlama flln da yook:))

canım gerçek saçı full beyaz sadece ensede kendi saçı mevcut...şuan saçındaki boya orta kestane tonlarında... direkt açık kumrala boyamayı düşünmüyorum yavaş yavaş açıcam kumral- açık kumral küllü kumral-sarı karışımı gibi....

peki canım sen boyayı saçta nekadar beklettin ?

bide 6 volume yerine 9 volume oksidan koysam nasıl olur ? yada olur mu ? daha çok açılmasını istiyorum ben

cnm o zmaan biraz beklee.. saçında ki kestanee aksın ki , açık saça daha çabuk açık bir zemin ile başlayabilirsin.(beyaz sabunu pek övüyorlar, eğer akıtmayı hızlandırmak istersen)
eğer saçı daha açmak istiosan, zaten % 9luk kullanaman gerekiyor..ama bolca oksidasyon koyuluyorr. yani bi tüp boyaya ben iki tüp oksidasyon kullanıoorum.
bence önce sen bi düz kumrala boyaa.. şöle bi renk sıfırlansın...
sonra açık kumralın içine biraz sarı katarsın..(annenin tepkilerine göre.. eğerr ayy bu yaştan sonra sarı saçmı olur diyip aynada kendini süzüyorsa , tamam doğru yoldasıın)
daha sonra açık kumralla sarıyı yarım yarım koyup boya.. ama hep %9luk..
birde mesela saçı boyadıktan sonra bi kontrol et. nereleri açık nereleri koyu oluyor..
mesela anneminde ensesi kestane olduğu için 3 boyamada bir, üstlerini boyadıktan sonra koyu kısmını boyarken, biraz(tatlı kaşığı gibi) mavi açıcı oriel koyuyorum.. böylelikle renk tam oturuyorr..
şimdi ne kadar bekletioosun dersen 1 saati buluyor bekletmemm. saç rengi şuanda annemin sarı olduğu için sadece diplerini boyuyorum. bekletiyoorum . son 15- 20 dk uçlarına da sürüp ölee 1 saati bulduruyorumm.. hatta bugün daha yeni boyadıımm :))
gitiik kuaföre saç kestirmeyee,adam saçı süzüüoo..
yeni mi boyadınız dedii, evet dediim.., sonra kimin boyadığını sordu, evde mi salonn mu dedii?
dedim ben boyuyorum.. adamın ağzı açık kalldı ,, bu tonu nasıl yakalayabilioosun fln dedii. hatta ölee neyle neyi karıştırdın diee bi ağız yokladıı.
eee hep kuaförler mii bizi yalvarttçak, bende sölemediim.. ne buluoosam sıkıyorum dediimm:))
sonrada ekledim ama her boyamada da saç renginide hep aynı tonu tuturuyorum diee.:KK66:)

X