Mutfak Püf Noktaları beyaz sulu turşu?

white_devil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
19 Nisan 2010
65
0
Ya mantarlı ve biberli yedim ben bu turşuyu ama bi türlü bulamadım tarifini.. sanki böyle kestirmeli çorba gibi bi suyu var ekşili çokta güzel bi tadı var ama bulamadım tarifini hatta nazillide düğünlerdede veriliyodu ordada yemiştim..
Acaba bilen veya yapan varmı o turşuyu?
tam adınıda bilmiorum ama dediğim gibi beyaz oluyo suyu..

yanlış hatırlamıyosam eğer sütü yoğurtla mayalayıp biberle birlikte öle yapıyorlar o turşuyu çok ta güzel oluyor

ben kendi yaptıgımız tarator tarifini vereyim sulu deyince bu tarif sanırım el blendırı şart 2 3 diş sarımsak limon ve zeytinyag önce kavanorun içine sarımsa ve bir çay bardagına yakın yagı koy iyice çırp beyaz bir sos olacak içine limonu ekle çırp bir çay bardagına yakın suyu yavaş yavaş ekle diger taraftan çırpmaya devam et tuzunu eklesonra içine közlenip dogranmış kırmızı ve yeşil biber olabilir semizotu közlenmiş patlıcan .olabilir .ekşisini tuzunu kendi agız tadına göre ayarlayın yazın benim en sık yaptıgım salata

Tarifi denicem ama yanlış hatırlamıyorsam kaynatılıyordu benim dediğim turşu yinede tşkler:)

ben bi ara öğrenirim annemden canım...

Hayır demem:) şimdiden teşekkürler..:1hug:.

anneme sordum öncelerden yapardı bu turşuyu yanlız o göz kararı söledi bana ,ölçü kullanmadığı için

yeşil biberleri doğrayıp üzerine sütü ve ufalanmış beyaz kalıp peyniri arzuya göre birazda tuzu ilave edip karıştırılıp öle kavanozlara konacakmış ve süt peynir karışımı lor görünümüne gelene kadarda beklenecek .afiyet olsun...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…