• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz mantomu kumaş boyası ile boyadım

mimsiar

Guru
Kayıtlı Üye
17 Nisan 2013
3.900
4.058
333
Ankara
Arkadaşlar kullanmadığım eski bir beyaz mantomu çamaşır makinasında boyadım, siyah kumaş boyası ile 40 derecede yünlü yıkama programında boyadım sonuç açık gri bir renk oldu ama gayet güzel görünüyor. Kumaş boyasının etkili olması için aslında 90 derecede yıkamam gerekiyordu ama yünlü kumaş bozulur diye 40 derecede yıkadım ve mantomda küçülme bozulma gibi hiç birşey olmadı bir kaç sefer daha bu uygulamayı yaparsam renk daha da oturur ve bu arada ben de değişik renk tonlarında kullanmış olurum mantomu :)))denemek isteyenler için boyama işlemini nasıl yaptığımı daha detaylı anlatabilirim.

canım ayrıntılı anlatırmısın ? benimde acık renkli mevsimlik pardüsüm var boyamak isityorum ama bir türlü cesaret edemiyorum çünkü baya para ödedim kaliteli ama renginden dolayı giyemiyorum...boyadığında dalga dalga oluyor mu renk sabitleyici kullandın mı içine giydiğin kıyefetlere rengi zamanla cıkıyor mu

canım ayrıntılı anlatırmısın ? benimde acık renkli mevsimlik pardüsüm var boyamak isityorum ama bir türlü cesaret edemiyorum çünkü baya para ödedim kaliteli ama renginden dolayı giyemiyorum...boyadığında dalga dalga oluyor mu renk sabitleyici kullandın mı içine giydiğin kıyefetlere rengi zamanla cıkıyor mu

tabiki anlatayım. ben kaşe kumaştan bir manto boyadım o yüzden makinanın yünlü yıkama programında ve 40 derecede yıkadım. makinanın deterjan koyma bölümünün 2. gözüne 2 paket toz boya, 1 çorba kaşığı yemek tuzu 1 çorba kaşığı sirke ekledim yumuşatıcı gözüne de renk sabitleyiciyi koydum. bu arada makinanın devrini sıfıra düşürdüm yani hiç sıkma yaptırmadım çünkü kumaş yıpranır. sonra makinayı çalıştırdım 15 dak sonra beklemeye aldım yarım saat beklettim tekrar 15 dakika çalıştırıp makinayı durdurup yarım saat beklettim. yıkama işlemi bitene kadar böyle devam ettim.her bekletme aşamasında makinayı açıp önceden altta kalan kısmı üste çevirdim bu şekilde boyanın her yere temasını sağladığım için dalgalanma olmadı henüz giymedim dün boyadım bugün ancak kurudu. siz pardesünüzün kumaş cinsine göre uygun bir sıcaklık seçin. aslında 90 derecede yıkanırsa boya tam işliyor ama ben o kadar yüksek derecede yıkasaydım mantom kesin bozulurdu fakat makinadan hiç yıpranmadan çıktı. mantom beyazdı, boyam siyahtı sonuç açık gri olmuş.

kızlar yaa bende boyadım eşimin bana zaradan aldığı bir blazer ceketim var uçakta gelirken üzerine beyaz oje dökülmüş.sile sile temizlemeye çalıştım ama rengi açıldı koyu laciveltti omuz tarafında kaldı oyle agarma izi. kumaş boyasıyla boyadım ama hala biraz kalmış izi başka nasıl geri döndürebilirim rengini.çokta sewiyorum ceketimi üzüldüm iyice yaa. ama ben tuz sirke koymadım uzun programda 60 derecede yıkadım 600 devirde sıktırdım o yuzden mı olmadı yaaa. bi yardımcı olurmusunuz

Back