• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beyaz kağıtla mürekkep şişesinin öyküsü

acemiperi

Şükür Rabbime
Kayıtlı Üye
8 Mayıs 2008
8.605
524
363
Çevresinde boşanmaları, mutsuz evlilikleri gördüğü için evlenmeyen, küresel krizi öne sürüp işini bitirecek kadar küçülten biriyle tanıştım.
“Hocam ne eşten ne işten yana problemim yok, kafam rahat” diyordu.
Ona Lübnanlı şair Halil Cibran’ın bir öyküsünü anlattım.

Kar beyazı kağıt kendi kendine “saf yaratıldım, sonsuza kadar saf kalacağım. Kararmaktan, kirlenmektense yanmayı ve beyaz küle dönüşmeyi tercih ederim” dedi. Mürekkep şişesi kağıdın sözlerini işitti ve karanlık yüreğiyle güldü. Ama ona yaklaşmaya cesaret edemedi. Rengarenk kalemler de kağıdın sesini duydular ona asla yaklaşamadılar. Bu kar beyazı kağıt sonsuza kadar saf ve bakir vaziyette kaldı. Saf, bakir ve de BOŞ olarak.

O beye son olarak şunu söyledim “keşke muhabbetine akıl katarak seçtiğin biriyle evlenip çoluk çocuğa karışsaydın. İş hayatında da isabetli kararlar verip onları hızla hayata geçirmeye çalışsaydın. Beyaz kağıdın yazılıp siline siline bir hal olsaydı rengarenk kalemlerle dostluk kursaydın da böyle bomboş kalmasaydın…”

Genç beyin dergisi

Güzel ve anlamlı bir paylaşım. Keşke herkes beyaz sayfa gibi temiz ve masum kalabilse.

teşekkür ederim lereenim hanım. beyaz sayfa gibi masum kalalım ama renkli anılarla hayatımızı dolu dolu yaşayalım en güzeli bu değil mi

off off diyerek başlayayım bu güzel paylaşımınız için teşekkür etmeden önce.....

çünkü yol ayrımlarındayım hem iş hayatım hem de özel hayatımla ilgili.....

emeğinize sağlık :))

off off diyerek başlayayım bu güzel paylaşımınız için teşekkür etmeden önce.....

bir şey değil umarım faydalı olmuştur

yanlışlarımız beyaz kağıt gibi boş olsun da,hayatımız hep sevdiklerimizle dolu dolu olsun.sevgiler

canısı,özel hayatında evlilikse söz konusu.sakın haa

çocukta yap kariyerde.:1hug:

paylaşımın için teşekkürler

Beyaz kağıdın yazılıp siline siline bir hal olsaydı rengarenk kalemlerle dostluk kursaydın da böyle bomboş kalmasaydın…”

harika bi paylasimdi canim benim cok tsklera.s.

Back