• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beyaz eşyada Nisan sonuna kadar ÖTV kalktı

yercekimli karanfil

Güzel günler de bizi görecek mi?
Kayıtlı Üye
1 Eylül 2010
11.644
22.255
598
http://www.businessht.com.tr/piyasalar/haber/1377339-beyaz-esyada-nisan-sonuna-kadar-otv-kalkti

Resmi Gazete'de bugün yayımlanan 9759 sayılı Bakanlar Kurulu kararı ile beyaz eşyada Nisan sonuna kadar yüzde 6,7 olan özel tüketim vergisi oranları sıfırlandı.

Karar bugün itibariyle yürürlüğe girdi.

Kapsama listesi şu şekilde:

*Buzdolapları

*Bulaşık makinaları

*Çamaşır makinaları

*Klimalar

*Küçük ev aletleri

*Kurutma makinaları

*Elektrikli süpürgeler

*Su ısıtıcılar

*Saç makinaları

*El kurutma makinaları

*Ütüler

*Ev elektronikleri

*Elektrikli ısıtıcılar

*Termosifonlar

ANALİST YORUMU

Deniz Yatırım, "Kararın özellikle ilk çeyrekte beyaz eşya satışlarına pozitif etki yaratmasını bekliyoruz. Buna göre de özellikle Arçelik, Vestel Beyaz Eşya ve Vestel Elektronik hisseleri karardan pozitif etkilenecektir. Yurt içi satışlar Arçelik'in toplam satışlarının yüzde 40'ını Vestel Beyaz Eşya'nın toplam satışlarının ise yaklaşık üçte birini oluşturuyor" dedi.

MOBİLYALARDA DA ÖTV DÜŞÜRÜLDÜ

Bakanlar Kurulu kararıyla ayrıca, ahşap ve plastik mobilyalar, koltuklar ve büro mobilyalarına uygulanan ÖTV oranı da 30 Nisan'a kadar yüzde 8 olarak tespit edildi.

YAT VE TEKNELERDE ÖTV SÜRESİZ SIFIRLANDI

Diğer taraftan aynı kararla gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı.

Beni en cok ilgilendiren kismini buldum,
" YAT VE TEKNELERDE ÖTV SÜRESİZ SIFIRLANDI
Diğer taraftan aynı kararla gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı"

Hemen aliyorum yatimi!

Beni en cok ilgilendiren kismini buldum,
" YAT VE TEKNELERDE ÖTV SÜRESİZ SIFIRLANDI
Diğer taraftan aynı kararla gross tonilatoyu geçmeyen gezinti gemileri, yatlar, kotralar ve teknelerden alınan ÖTV'yi herhangi bir süre sınırlaması olmaksızın sıfırladı"

Hemen aliyorum yatimi!

oleeey yatlarda ötv sıfırlanmış, hemen koşup 2 şer tane alalım..

Yatlarda ötv saçmalık zaten. Özel tüketimle ne ilgisi var? Sonucta elzem ihtiyaç:KK12:

Takdir etmez miyim? Misal ben buzdolabı olmadan yaşayabilirim ama yatım olmadan asla:KK12::KK53:

Al kenarda dursun, bunun seli var, fırtınası var, evin garajına çekersin :KK59: olmadı baktın fırtına sel Yok, ponçik kocişinle sabah kahvaltıda portakal suyunuzu içtikten sonra, şöyle yatınıza atlayip Bağcılar'da bir şehir turuna çıkarsınız(:KK48:

GSS borçlarının da silindiği referandum öncesi kamu spotlarıyla gözümüze sokuluyor. :KK45: Zaten sana olmayan borç çıkarıyorlar bir de sildik diye müjdeliyorlar:dondurma:
25 yaş altı okuyan gençlerin ki değil mi? Borçları olmaz zaten ama çoğu kişi bilmiyor maalesef.

GSS borçlarının da silindiği referandum öncesi kamu spotlarıyla gözümüze sokuluyor. :KK45: Zaten sana olmayan borç çıkarıyorlar bir de sildik diye müjdeliyorlar:dondurma:
Dünya 5'den büyüktür. Türkiye'deki ekonomik durgunluk da pırlanta, yat ve çamaşır makinesinden ibaret değildir. Binealeyn bunu başka izahat tarzı vaa mı?

25 yaş altı okuyan gençlerin ki değil mi? Borçları olmaz zaten ama çoğu kişi bilmiyor maalesef.
evet abla. Benim arkadasa 3 bin borc çıkarmışlardi odemezsen haciz falan gelir diye korkutmuslardi falan. 1 yil olmus hala is bulamadin mi diye azarlamislar bi de. Is dolu ya memleket

evet abla. Benim arkadasa 3 bin borc çıkarmışlardi odemezsen haciz falan gelir diye korkutmuslardi falan. 1 yil olmus hala is bulamadin mi diye azarlamislar bi de. Is dolu ya memleket
Şaka gibi, geçenlerde bir delikanlı geldi bize yaş 23-24 civarları, AÖF okuyormuş, 25 yaşına girince otomatikman gssli olacaksın, şu anda da borçlu görünüyor olabilirsin, borç sorgulama yap, öğrenciliğini belgele, okulundan kağıt al, borçlu görünüyorsan sildir dedim, abla ne diyorsun benim bunların hiçbirinden haberim yoktu diyor, haberi olmayan gençlik tvde borçlarınızı sildik haberlerini görünce bak görüyor musun borçluymuşuz ama silmişler yaşasın diye seviniyor, ayol ne borcu :))

Şaka gibi, geçenlerde bir delikanlı geldi bize yaş 23-24 civarları, AÖF okuyormuş, 25 yaşına girince otomatikman gssli olacaksın, şu anda da borçlu görünüyor olabilirsin, borç sorgulama yap, öğrenciliğini belgele, okulundan kağıt al, borçlu görünüyorsan sildir dedim, abla ne diyorsun benim bunların hiçbirinden haberim yoktu diyor, haberi olmayan gençlik tvde borçlarınızı sildik haberlerini görünce bak görüyor musun borçluymuşuz ama silmişler yaşasın diye seviniyor, ayol ne borcu :))
Borç yiğidin kamçısıdır.:hasta:
Bizden haksız yere fazla fazla aldıkları vergilere saysınlar.
Yakında "gözünün üstünde kaşın var" borcu çıkarsa şaşırmayalım:KK17:

Borç yiğidin kamçısıdır.:hasta:
Bizden haksız yere fazla fazla aldıkları vergilere saysınlar.
Yakında "gözünün üstünde kaşın var" borcu çıkarsa şaşırmayalım:KK17:
Aaaa duymadın mı? Nefes tüketim vergisi geliyor :))) içimize çektiğimiz oksijen için ayrı, yaydığımız karbondioksit için ayrı vergi olacak, çift sayaçlı gezeceğiz :)))

Back