Gebeliğe Hazırlık Betahcg 2 kat mi artıyor ilk zamanlar

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

rmysa91

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2018
96
20
88
34
Benim anlamadıgım arastirdigima göre betahcgye yumurtladiktan en erken 8 gün sonra kana karisiyor olmasi ..ve 2 gunde 2 kat artıs olmasi..diyelimki kendimden örnek veriyim 31 agustos yumurtladm 7-8 eylul kanimda artik belirmesi lazım..7 eylül baktırsaydım değer 0 mı 1 mi 2 mi kaçla baslardı..ya da bianda mı yükseliyor 30 felan oluyor

Sorunun tam cevabını bilmiyorum
Ama hamileliğimi öğrendikten sonra 2 günde 1
2 kat artması gerektiğini söylediler.
Öyle de oldu çok şükür
Adetim 1 hafta kadar gecikince 425 çıkmıştı değerim

Mesela benim hamile oncesinde normalde 1.20 den kucuk ibaresi cikiyor. Ben 28 gunde bir olurum 31. Gunde 3 gun gecikmede 125 cikmisti. Geri geri geldigimde 1.5 gunde 2 katina cikiyor gibi gercekten(ovulasyon tarihimi biliyorum 7 8 gun yuvalanma dedim yumurtadan sonra not:13. Gun ovulasyonum) ovulasyon biliyorsan ustune 1 hafta koy saymaya derim.

Hamile öncesi adetten kac gun once mesela 1.20den kucuk cikti
Ben 7 gün kala test verdim çıkmadı 2 gün kala 23 ile öğrenmiştim yani yumurtlamadan sonra (en az) bir hafta geçmesi gerekiyor normalde 10 günü geçince ideali o zaman kesin çıkıyor. 13. Gün yumurtlamam oldu hamileliğimi 26. Günümde öğrendim. Ve hcgnin 48 saatte en az %60 artması şart. Altı sağlıksız gebelik.

Adete 2 gün kala 23 ise
adete 4 gün kala 11
Adete 6 gün kala 5
7 gün kala da en azindan 1.20 den yüksek cikmasi lazım yani bi 4 lerde felan kaç çıkmıştı 1 hafta kala

<2 şeklinde göstermişti ölçtürdüğüm hastane bilmiyorum yani tam olarak kaçtı

Merhaba kızlar bende adetten 2 gün önce yaptım beta hcg 1.40 cıktı normalde 0,5 fln çıkar şuan adetimden 3 gün geçti hala olmadım pazartesi kontrolum var sizde değer yükselir mi yoksa sadece kuruntu mu yapıyorum bu ay klomen tedavisine başladım

Aradan 5 gün geçmiş hamilelik varsa yükselmiştir tekrar test yaptırın yada evde idrar testi yapın.

Aradan 5 gün geçmiş hamilelik varsa yükselmiştir tekrar test yaptırın yada evde idrar testi yapın.
Canim pazartesi dr gidicem test sabah yaptım negatifti yani ilk sanki çok silik bir çizgi gördüm sonra kayboldu kocaman bir negatif cıktı

8 gün kala 7 çıktı
2 gün sonra 25
adete 4 gün kala 240
5 haftalık keseyi gördüler
6+1 kalp atışı duyuldu
8.hafta da kalbi durdu....

ben de 29 u yumurta catladi .7 sinde bata 10 cikti

Merak ettiğim bir konu var.Siz kanda bile bu kadar geç öğrenmişsiniz.Burada forumlarda adetine 8 gün kala idrar testi ile öğrendiklerini yazan hanımlar var.Nasıl mümkün olabilir ki?Okurken hep aklıma takılıyor.Belki biliyorsunuzdur diye sordum.Bu arada allah bağışlasın sağlıkla gelsin yavrunuz.

Allah o cani yasatacaksa ol der olur. Erken öğrenmek de bir acıdan dogru gelmiyor kalp atisi beklemek risk donemini gecmeyi beklemek ohooo... adet geçsin şöyle 500 lerde öğrenelim 1 haftaya kalp atisini alip huzurla bekleyelim daha iyi. Bata 8 gun kala öğrenip napcaz

ben ciddş belirtiler görüyordum ve acayip kasık sancılarım vardı bi gece çok sancım oldu adet olucam sandım sabah kalktım baktım olmamışım şüphelendim idrar testi yaptım silik çıktı. hoş öğrendim ama gülmekle ağlamak ince bi çizgi ya bi güldüm bin ağladım :) yine de rabbimden gelen başım gözüm üstüne vardır bir bildiği dedim çekildim kabuğuma

Teşekkür ederim Allah isteyen herkese versin bekletmesin. Döllenme zamanı ile alakalı o erken öğrenenler yumurtlamadan önce kalıyor. Yani döllenmeden 6 10 gün arası kana 15 günde idrara geçiyor yumurtlamada kalan biri mümkün değil idrarda 8 gün kala öğrenemez. Sadece kanda öğrenebilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…