• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

beta hcg ve düşük tehlikesi yardımmm

hasekisultan

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Kasım 2009
179
11
118
Balıkesir
arkadaşlar, benim sat tarihim 20 ekim 23 kasımda yaptığım idrar testinde pozitif çıktı. hamile olduğum için sevindim, o gün ilişki sonrası bir kanama yaşadım ve adet olduğumu testin yanıldığını düşündüm avuç içi kadar bir kanama sonrası kesildi. doktordan randevu aldım ve ertesi günü gittim doktor karından ultrasonla baktı bişey göremedi düşmüş olabilir deyip kan testi istedi. 24 kasımda yaptırdığım beta hcg testinde sonuç 106.1 çıktı diğer idrardan yapılan tahliller temiz hamilelik devam ediyor dedi. testin yapıldığı gün itibariyle 5 haftalık gebe olmam gerekiyor fakat düşük tehlikesi olduğu için doktor bana progestan verdi. beta hcg 5 haftalık bir gebe için normal değerde mi çok merak ediyorum ultrasonda da görünmedi endişeliyim. bilgisi olan değerler konusunda bana yardımcı olursa çok sevinirim. düşük gerçekleşseydi bu değer çıkarmıydı, 5 hafta için uygun bir değer mi???::sm_confused::sm_confused::sm_confused:

canım hayırlı olsun hamılelıgın oncelıkle. dusugun gercekleyıp gerceklesmedıgını beta hcg degerlerıne bakarak anlarsın. saglıklı bı hamılelıkte 2 gunde bır 2 ye katlar. ama dusuk yapılmıssa bu dusme gosterır artmaz. ıstıyosan 2 gunde bı kan vererek bunun takıbını yapabılırsın. eger normal bı hamılelıkse ve kanaman varsa doktorun verdıgı progesteronu kullan mutlaka. 6.haftamda bende kanama gecırdım ve progesteron kullandım. bol bol ayaklarını havaya kaldırıp ıstırahat et. benım 5.haftada hamılelıgımı ogrendıgımde degerım 40 tı doktor cok dusuk demıstı ama gec dollenme yasamısım degerım sonradan normale dondu. bunuda ancak beta hcg ye bakarak anlayabılırsın ıste. Allah gonlune gore versın arkadasım.

ben kkda arkadaslarin 50 betahcgden bahsedip sadece iki gun sonra 700den bahsettiklerini cok okudulm hatta bir ornek 1000ustuydu ki elli olan normalde iki gun sonra ikiye katlayip 100 olmali. ya ilk betahcgyi yanlis olcuyorlar ya da vucutta birden artis olabilir. bir de betachg her kadinda farkli olurmus.
simdi iki gun sonra testini tekrrarlaman en mantiklisi. Insallah cok guzel haberle donersin bize.

arkadaşlar, benim sat tarihim 20 ekim 23 kasımda yaptığım idrar testinde pozitif çıktı. hamile olduğum için sevindim, o gün ilişki sonrası bir kanama yaşadım ve adet olduğumu testin yanıldığını düşündüm avuç içi kadar bir kanama sonrası kesildi. doktordan randevu aldım ve ertesi günü gittim doktor karından ultrasonla baktı bişey göremedi düşmüş olabilir deyip kan testi istedi. 24 kasımda yaptırdığım beta hcg testinde sonuç 106.1 çıktı diğer idrardan yapılan tahliller temiz hamilelik devam ediyor dedi. testin yapıldığı gün itibariyle 5 haftalık gebe olmam gerekiyor fakat düşük tehlikesi olduğu için doktor bana progestan verdi. beta hcg 5 haftalık bir gebe için normal değerde mi çok merak ediyorum ultrasonda da görünmedi endişeliyim. bilgisi olan değerler konusunda bana yardımcı olursa çok sevinirim. düşük gerçekleşseydi bu değer çıkarmıydı, 5 hafta için uygun bir değer mi???::sm_confused::sm_confused::sm_confused:

canım ben bu ay hamile olduğumu öğrendiğimde doktorum ilişki yasak demişti.ben zaten adetimden 5-6 gün önce ilişkiyi kesmiştim.ve allaha şükür kanamam ağrım yok.ama daha öncede senin bahsettiğin şey bende de olmuştu.beta hcgm yanılmıyorsam 190 lardaydı.ilişkiden ötürü kanamam gelmişti.ama 1 gün bile sürmemişti.ondan 3-4 gün sonra içim içimi yemişti.tekrar ölçtürdük,87lere düşmüştü.çocuk yerleşememiş meyerse ilişkiden ötürü.bunada kimyasal gebelik denmişti.kendine dikkat et.bak ben öyle diikkat ediyorum ki şuan yataktan kalkmıyorum.şu günleri atlatana dek kalkmayı düşünmüyorum.bırak yavrun rahat rahat yerleşsin içine.

cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar artık bayramdan sonra tekrar doktora görünücem şu an herhangi bir kanamam yok, inşaallah herhangi bir olumsuzluk olmaz. rabbime emanet , doktora gittikten sonra neyin ne olduğunu anlayacağım devam ediyor mu etmiyor mu? doktor sonrası size de müjdeli haberleri vererim inşaallah . düşük olsaydı kanamam devam ederdi herhalde ama bilemiyorum allah hayırlısını versin...

bwenimde geç döllenme oldu ilk değerim 35 ti adetime 2 gün kala dr hatta bu değeri çokta ciddiye alıncak bir değer değil hamile olmayabilirsin yada düşük olabilir dedi. 2 gün sonra 131 ardından 2 gün sonra 565 çıktı. Kanamam 45 gün devam etti progestron tablet ardından yetmeyince iğneler kulllandım ve çok şükür kanmam kesildi 1 haftadır

arkadaşlar maalesef bayramın bitmesinide beklemedi ... bayram boyunca lekelenmelerim vardı 3. günü hafif ağrıyla birlikte kanamam arttı ve düşük gerçekleşti. acile hastaneye gittik değerlerime bakıldı beta hcg 55 e düşmüştü vajinal ultrasonla baktı ve düşük dedi.. eve geldikten sonra parça şeklinde düştü. beyaz bir zar şeklinde işaret parmağı uzunluğundaydı. bizde kan uyuşmazlığı olduğu için iğne yapıldı. kasıklarımda ağrılarım oluyor ama kanamam adet kanaması gibi... çok üzüldüm ama demekki sağlıklı bir bebek değilmiş ve düşmesi gerekiyormuş hakkımızda hayırlısı sağlıklı hayırlı evlatlar versin rabbim imtihan dünyası işte...benneyaptımki

Merhaba kizlar bir sorum olacakti benim son adet tarihim 29nisan test yaptirdim pozitif cikti ama doktor erken gebelik dedi beta hcg değeri 1179.12 cikti bi sorun mu varki acaba ultrasonda da görülmedi zaten :(

Merhaba kizlar bir sorum olacakti benim son adet tarihim 29nisan test yaptirdim pozitif cikti ama doktor erken gebelik dedi beta hcg değeri 1179.12 cikti bi sorun mu varki acaba ultrasonda da görülmedi zaten :KK43:

maşallah değerin güzel canım, hiç canını sıkma tadını çıkar. Değerinin iki günde bir yaklaşık iki katına çıkması önemli.
Bebeğin daha doğrusu kesesinin görünmesi için de değerinin 2000 lere yaklaşması gerekiyor. Muhtemelen bugün görünüyordur.

maşallah değerin güzel canım, hiç canını sıkma tadını çıkar. Değerinin iki günde bir yaklaşık iki katına çıkması önemli.
Bebeğin daha doğrusu kesesinin görünmesi için de değerinin 2000 lere yaklaşması gerekiyor. Muhtemelen bugün görünüyordur.
Cok teşekkür ederim. İçim rahatladı sayende :-)

Peki suandaki iliski durumu nasil oluyo daha benimde cok yeni benim kasık ağrılarım var ama kanama tarzı bisey olmadı hic bi zarari olur mu ki iliskiye girmenin ?

5 haftada değer normal canim hayirli olsun rabbim kucagina almayi nasip etsin

Back
X