Beta-HCG test sonucu farkli hastanelerde değisir mi?

ozgurozgur

Guru
Kayıtlı Üye
8 Şubat 2013
360
178
Arkadaslar,
17 martta beta-hcg 122,34 idi. Ertesi gün gittigim doktor (11saat sonra) beta-hcg testi istedi. (Farkli hastanede) test yapildi sonuc : 115. Acaba hastane farkliligindan deger daha dusuk cikmis olabilir mi? Aranizda böyle bisey yasayan var mi? Bu gece tekrar test yaptiricam ama içim rahat değil. Sonuc düsük gelirse (kendimi buna hazirlamaya calismama ragmen) çok üzülücem
( Aranizda buna benzer bisey yaşayanlar varsa desteklerinizi bekliyorum ((

gözünnüz aydın inşallah sağlıkla tamamlarsın hamileliğini evet hastane farkıda oluyo cihazlardan kaynaklanıyo :))

merhaba bende ılk pazartesı gunu acılden yaptrıdgım testte 427 cıkmıstı dun baska bır hastanede dr gittim kese gorunmedı beta 877 cıktı normalde 1000 lerde olması gerekıyormus hastane farkı olabılır dedı dr ama yarında kese gorummezse sıkıntılı dedı dr cok meraktayım ve huzursuzum

Ben aynı gün iki farklı hastanede yaptırdım.Özel Beylikdüzü Kolan'da beta-hcg 6816, Devlet'te 4715 çıktı. 2000 deger farkı var. Ancak her ıkı hastanenınde deger aralıgının farklı oldugunu gordum. 5 Haftalık hamıleydım ozmn.

Bende ayni durumdayim ve korkuyorum ilk orendigimde,56 cikti 4 gun sonra 68 cikti 1gun sonra baska hastanede 50 ye dustu nedmek oluyor anlamadim

Genelde hangi hastanede baslarsaniz orada devam edin. Makinelerin hassasiyetleri birbirlerini tutmuyor ne yazik ki.

Bildiğim kadarıyla cihazlara göre değişiyor değer aralıkları, lakin sonuçlarda her değerin yanında refarans aralığı vardır, cihazdan cihaza değer değişse d ereferans aralığına bakarak yanlış çıkıp çıkmadığı anlaşılabilir gibi geldi.

Örn. bir cihazda 500-800 aralığı 3-5 hafta gösterirken sizin 600 çıkmıştır, diğer cihazda 500 çıkmıştır ama referans aralığı 400-700 3-5 haftadır

Sayfa güncel değil ama inş yazan olur benim HCG degerim 1080 idi bir gün sonra devlette yaptirdim 1180 cikti 1500 gibi bir değer olması lazimken doktor diş gebelik ya da sagliksiz gebelik diyor v inanılmaz korkuyorum acaba farkli yerde yaotrdim diye olabilir mi arkadaşlar lütfen birileri okusn ve cevaplasin

Merhaba , çok zaman geçmiş ama ben de aynı durumdayım. Sizinki hastane farkı mıymış acaba?

Merhaba bende aynı durumu yaşadım. İlk testin 121.31 ikincisi 217 çıktı bir gün sonra tekrar yaptırdım 490.65 çıktı üçü de farklı hastanelerde yapıldı çok korkuyorum durum nedir acaba?

Değer arttığı sürece sorun yok. Keseyi görmeyi beklemek gerekiyor. Eğer değer aşağı Düşerse düşük yapabilme ihtimalin oluyor.

Merhaba arkadaşlar yeni hamile kaldım sayılır.9 yıllık evliyim ve son 4 yıldir çocuk istemin vardı.bir aşılama iki tüp bebek oldum olmadı.bu gebeliğim.kendiliginden oluştu.betam ilk 1031 sonra 1728 sonra 2812 çıktı farklı bir hastanede yaptırdım 2148 çıktı korkuyorum.insallah kit farkı vardır.

4,5 yıllık evliyim 2 tüp bebek 2 kendiliğinden olan gebelikte düşük ve 2-3 ay dr. kontrolünde ovulasyon takibiyle tedavi ve şimdi.... farklı yerlerde 16 Ağustos 1378 - 19 Ağustos 1975 düşme yok ama en az iki katına çıkmaz mıydı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…