Beta hcg değerinden anlayan varmı ?

Papatya2863

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2025
27
6
1
28
merhaba kızlar 🌸
Son adet tarihim 22 Şubattı kızlar reeglim 10 gün gecikti ve test yaptım pozatif çıktı 🥹
31 Mart da kan verdim beta hcg değerim 56,56 çıktı doktor bir hafta sonra gel bakalım keseye dedi
9 Nisan tarihinde tekrar doktora gittim kese görünmedi alttan muane etmek istedi ben kabul etmedim doktorum haftaya tekrar gel tekrar bakalım bugün kan ver sonuç 100-150 gibi olursa yarın hemen gel sıkıntı vardır ama 1000 üzeri olursa haftaya gel dedi 1500 üzerinde kese görünüyormuş normalde benim sonuç 3364 çıktı. Kese görünmediği için çok endişeliyim sizce normal mi bide kaç haftalık olabilir suan bebek.
İlk gebeliğim olduğu için çok tecrübesizim 🥹

Eklentiler

• IMG_4698.webp
    IMG_4698.webp
    25,4 KB · Görüntüleme: 33
3000 üzerinde kese görünmediyse bir problem olabilir canım bence tekrar git doktora kalp atışı duyulması lazım o değerde

1500civarinda vajinal, 3000civarinda kese karından görünür, bebek için erken henüz, başka bı doktora git bakalım, zaten bikac gün daha geçmiş daha iyi olur, belki makinadan falan gorememistir, inşallah hayırlısıyla gelisir

Bide doktor çok bakmak istemedi küçük die belki dikkatli baksa görebilir miydi acaba 🥹 gebelik hesaplaması nasıl oluyor benim bebeğim 6 haftalık dimi arkadaşlar

3000 üzerinde kese görünmediyse bir problem olabilir canım bence tekrar git doktora kalp atışı duyulması lazım o değerde
Canım neden bir problem olsun ki benimde 3600lerde gitmiştim kalp atışı duyulmamıştı alakası olduğunu sanmıyorum şuan 22 haftalık hamileyim . Böyle diyerek evham yapmasına sebep olmayın

merhaba kızlar 🌸
Son adet tarihim 22 Şubattı kızlar reeglim 10 gün gecikti ve test yaptım pozatif çıktı 🥹
31 Mart da kan verdim beta hcg değerim 56,56 çıktı doktor bir hafta sonra gel bakalım keseye dedi
9 Nisan tarihinde tekrar doktora gittim kese görünmedi alttan muane etmek istedi ben kabul etmedim doktorum haftaya tekrar gel tekrar bakalım bugün kan ver sonuç 100-150 gibi olursa yarın hemen gel sıkıntı vardır ama 1000 üzeri olursa haftaya gel dedi 1500 üzerinde kese görünüyormuş normalde benim sonuç 3364 çıktı. Kese görünmediği için çok endişeliyim sizce normal mi bide kaç haftalık olabilir suan bebek.
İlk gebeliğim olduğu için çok tecrübesizim 🥹
Tekrar doktora gitmeniz ve gerekirse vajinal muayene olmaniz iyi olur. Bu degerde kese rahimde ise gorulmeli...

Canım neden bir problem olsun ki benimde 3600lerde gitmiştim kalp atışı duyulmamıştı alakası olduğunu sanmıyorum şuan 22 haftalık hamileyim . Böyle diyerek evham yapmasına sebep olmayın
Evham yaptirmak degil de onlem almak icin yazmistir arkadaş. 3000lerde kese gorunmemesi baskadir, kalp atisinin alinamamasi farklidir. 3000lerde rahimde kese gorulmeli. Eger gorulemiyorsa dis gebelik ihtimali olabilir. Bunun ilacla tedavisini almak icin de betanin 5000leri gecmemesi gerekir, cok artarsa ameliyat yapabiliyorlar. Imkan varsa kontrole gitmek iyidir, heleki boyle kese gorulememe durumunda. Insallah olumsuz birsey yoktur ve saglikla ilerler...

Canım ben o değerde gittiğimde devlet hastanesiydi doktor karindan ultrasonla bakıp kese var veya yokta demedi rahim duvarı kalınlaşmış Buda hamileliktendir dedi okadar sonrasında ben 7 haftalıkken gittim hem kalp atışı hem de bebeği gördüm
Salı günü tekrar gidecegım canm o zaman kesinleşir diye düşünüyorum kafama takıldı sürekli bunu düşünüyorum rahim kalınlaşması da olabilir evet alttan bakılsa kesin sonuç dedi ama tehlikeli olduğunu duydum riske atmak istemedim

Evham yaptirmak degil de onlem almak icin yazmistir arkadaş. 3000lerde kese gorunmemesi baskadir, kalp atisinin alinamamasi farklidir. 3000lerde rahimde kese gorulmeli. Eger gorulemiyorsa dis gebelik ihtimali olabilir. Bunun ilacla tedavisini almak icin de betanin 5000leri gecmemesi gerekir, cok artarsa ameliyat yapabiliyorlar. Imkan varsa kontrole gitmek iyidir, heleki boyle kese gorulememe durumunda. Insallah olumsuz birsey yoktur ve saglikla ilerler...
Arkadaş o değerde kalp atışının duyulması gerek yazdığı için yorum yaptım dikkatli okursanız eğer yorumu😊

Aynen oyle. Kalp atısını geçtim kese görülmemiş daha o yuzden bence acele edilmeli doktor konusunda. Gerçi 9 nisandaki sonucunu doktor görmedi mi onu anlamadım önce ultrason baktı sonra kan istedi sanırım. doktorun numarası varsa eğer arayıp mesaj atıp değeri söyleyin

Bide doktor çok bakmak istemedi küçük die belki dikkatli baksa görebilir miydi acaba 🥹 gebelik hesaplaması nasıl oluyor benim bebeğim 6 haftalık dimi arkadaşlar
O bellı olmaz belkı gec döllenme oldı Oyuzden görünmüyor ben degerım 5000 üstüyken cok küçücük kesem vardı sabırlı ol derım benımde 19 subat ama 5 haftalık gebeyım Nezaman yumurtladıgınıız bılemezsınız

Merhaba 🌸 Kadınların %30unda retrovert yani ters rahim vardır ve rahim öne doğru değil de geriye doğru eğilmiştir. Bende öyle mesela. Doktorlar için önem teşkil eden bir durum değil o yüzden dile getirmiyorlar bile. Normal kabul ediliyor. Eğer ki sizin de öyleyse karından görülmesi daha zor oluyor. Ben son adet tarihine göre(3 Mart) bugün 5+5im. Bugün vajinal olarak baktığında keseleri gördü.
Tabi ki tedbiri elden bırakmamak adına siz doktora görünün ama çok da stres yapmayın bence 🌸

Back
X