Beta değeri ne kadarda kaç oranda artar

kaygusuzzz

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2025
2
0
1
24
Hanımlar meraba yeni üye oldum ben de size bişey sormak istiyorum
10.01.2025 tarihinde adetime daha beş gün varken idrar testi yaptım idrarda gebelik çıktı hemen arkasına tekrar kan cardim aynı gün 115 çıktı sonra 12 sinde yanı iki gün sonra doktora gittim alttan muanede kseyi görmedi beta hcg testide 173 çıktı iyi yükselmediğ için artışın kürtaj dediler ama dış gebelik belirtiside yok sağlıklı genelik değil diye düşündüler sizce böyle yavaş yükselmesi normal mi çok korkuyorum

Bu doktorlar ne kadar meraklı ya alttan muayene etmeye normal ultrasondan kese görünüyor zaten birde 115 değerle kesenin görünmeyeceğini herkes bilirken doktorun bunu yapması kasıtlı resmen ve değeriniz az artmış iki günde iki katına çıkması gerekiyor

merhaba,
2 si sağlıklı doğum 2 si düşük 4 gebelik yaşamış biri olarak tecrübelerime göre beta 48 saatte en az x2 yükselmesi gerekir. Yani sizin 115 çıktıysa 2 gün sonra en az 230 olması beklenir. Bu sebeple doktorunuz sağlıksız bir gebelik olduğunda karar vermiştir. Vajinal muayene hiç bir sorun yaratmayan bir muayene çeşididir ancak beta 2000’in altında olan gebeliklerde kese görülmesi de beklenmez. Doktorunuzun artışınızın az olmasından dolayı şüphelendiği şey öncelikle dış gebelik olmuş ve vajinal ultrason ile tüplerinizi kontrol etmiştir. Bence doktorunuza güvenin. Umarım hakkınızda hayırlısı olur. Sevgiler

Doktor dış gebeliğe ait bi bulgu yok dedi yani dış genelik değil dedi ama sağlıksız bi gebelik kürtaj olucak dedi

İki günde bir aynı saatte aynı merkezde kan verdiğiniz zaman beta sonucunun ortalama 1.5-2 kat artması beklenir. Sizin maalesef öyle bir artış olmamıs. Doktorunuz buna istinaden sağlıksız gebelik olduğunu söylemiş olabilir.

Merhaba,sonucunuz nedir acaba? Bir de kanları aynı saatte aynı merkezde mi verdiniz? 5-6 saatlik oynama bile fark yaratabilir. Ayrıca adetinize daha varmış. Umarım sağlıkla ilerler gebeliğiniz. Bu beta değeriyle kesenin vajinal yoldan bile görülmesi mümkün değil. Doktor bence bir test daha istemeliydi kürtajdan önce. Hakkınızda hayırlısı olsun inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…