Beta 189 , değerim normal mi anne adayları bilgi

ebrulimebrulim94

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2024
66
25
Arkadaşlar selam 👋🏻 adetime 4 gün var gebelik testim pozitif kanda beta 189 çıktı . Bu normal mi ? Kaç haftalık oluyor ve doktara gitsem gözükür mü kese bilgi verir misiniz 🩵tecrübeli anne adayları ♥️🙏

Kese için acele etmeyin adetiniz geciktikten 1 hafta sonra gidin, değeriniz normal ama bu betayla kese görünmez. Şimdilik iki gün arayla aynı yerde aynı saatte düzenli beta artışı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.

Kese için acele etmeyin adetiniz geciktikten 1 hafta sonra gidin, değeriniz normal ama bu betayla kese görünmez. Şimdilik iki gün arayla aynı yerde aynı saatte düzenli beta artışı olup olmadığını kontrol edebilirsiniz.
Doktoruma yarına randevu almıştım özele gidiyorum , yanı iptal mi edeyim . Benım tereddütüm düşme tehlikesi vs durumlar ilk haftalarda oluyor ya ondan panik yaptım 😇. 2 günde bir kan vereceğim zaten orda prb yok 🩵 canım

benim değerim 697 iken ultrasonda görünmedi. doktorum değerim 2408 olunca gel keseye bakalım dedi. yani doktora gitmek için acele etmeyin. bu kadar düsük değerde zaten dış gebelik bile olsa anlayamayız demisti benim doktorum. kimyasal gebelik tiski için de 2 günde bir aynı yere ve aynı saatte kan verin. eğer artış güzelse kimyasal gebelik riski yok demektir. benim doktorum değerim 2408 çıktığı gün artık kan vermene gerek yok kimyasal genelik riski kalmadı demişti. ultrasonda da kese en erken 2500-3000 değerlerinde görünüyor en sağlıklı. ben regl gecikmemin 2 hafta sonrasına aldım randevumu mesela çünkü hem keseyi hem de kalp atışını aynı anda görmek istiyorum. sürekli bebeği ultrasona maruz bırakmak da istemiyorum.

benim değerim 697 iken ultrasonda görünmedi. doktorum değerim 2408 olunca gel keseye bakalım dedi. yani doktora gitmek için acele etmeyin. bu kadar düsük değerde zaten dış gebelik bile olsa anlayamayız demisti benim doktorum. kimyasal gebelik tiski için de 2 günde bir aynı yere ve aynı saatte kan verin. eğer artış güzelse kimyasal gebelik riski yok demektir. benim doktorum değerim 2408 çıktığı gün artık kan vermene gerek yok kimyasal genelik riski kalmadı demişti. ultrasonda da kese en erken 2500-3000 değerlerinde görünüyor en sağlıklı. ben regl gecikmemin 2 hafta sonrasına aldım randevumu mesela çünkü hem keseyi hem de kalp atışını aynı anda görmek istiyorum. sürekli bebeği ultrasona maruz bırakmak da istemiyorum
Kan değerini 2 günde bir vereceğim . Ama aynı saat ve aynı yerde vermemin sebebi nedir ? Sonuçta ben burda artışa bakacağım . Saat ve yerin önemi ne denli önemli ki

Farklı merkezlerde cihazdan ötürü ölçüm eksik çıkabiliyor. O yüzden aynı cihazla ölçüm olsun diye aynı yer diye özellikle belirtiyoruz. Aynı saatte 48 saatte bir artış önemli o yüzden aynı saat diye belirtiyoruz. Bayramdan önce doktora gitmeyin bence. Bu hafta beta artışı takip edin. Bayramdan sonra keseyle birlikte kalp atışını da duyarsınız inşallah.

Doktoruma yarına randevu almıştım özele gidiyorum , yanı iptal mi edeyim . Benım tereddütüm düşme tehlikesi vs durumlar ilk haftalarda oluyor ya ondan panik yaptım 😇. 2 günde bir kan vereceğim zaten orda prb yok 🩵 canım
İki günde bir kan vermeye devam edin derim, ama doktora en azından 1 haftalık adet gecikmesiyle gidin. Kese en az 1500 olmadan görünmez. Şu anda hemen hemen 4 haftalık denebilir. Son adet tarihine göre hesaplanıyor. Adete 4 gün kalaya göre betanız iyi ama önemli olan artışı. Folik asit içmeye başlayabilirsiniz. Gönlünüze göre olsun.

Kan değerini 2 günde bir vereceğim . Ama aynı saat ve aynı yerde vermemin sebebi nedir ? Sonuçta ben burda artışa bakacağım . Saat ve yerin önemi ne denli önemli ki
farklı merkezlere ve farklı saatlerde verirseniz sonuç doğru çıkmaz. eğer aynı yere verirseniz artıştaki oran daha doğru olur. aynı saatte de verilmesinin sebebi 48 saatte 2 katı artış beklenir. hcg hormonu bir saat içerisinde bile büyük değişim gösteren bir hormon. en doğru ölçüm için bu sekilde ölçülüyor

İki günde bir kan vermeye devam edin derim, ama doktora en azından 1 haftalık adet gecikmesiyle gidin. Kese en az 1500 olmadan görünmez. Şu anda hemen hemen 4 haftalık denebilir. Son adet tarihine göre hesaplanıyor. Adete 4 gün kalaya göre betanız iyi ama önemli olan artışı. Folik asit içmeye başlayabilirsiniz. Gönlünüze göre olsun.
Teşekkürler bilgileriniz için . Bayram sonra gitmeye karar verdim . Ve 2 günde bir kan vericem . Folik asit bir ay öncesinde başladım ve gebe kaldım devam edeceğim 🩵 teşekkürler. Canım

Ağır kaldırma, uzağa uzanma ağır iş yapma. İlk 3 ay düşük tehlikesini atlatana kadar dikkat edilir. Hayırlı gebelikler dilerim.
Dikkat ediyorum , ağır kaldırmıyorum . Başka tavsiye edeceğiniz şeyler varsa dinlemeye hazırım 🫠🩵🙏 düşük tehlikesi tabi herkesin korktuğu şeydir. Kaşık ve karın ağrım var bazen şiddetleniyor bu normal mi ?

Dikkat ediyorum , ağır kaldırmıyorum . Başka tavsiye edeceğiniz şeyler varsa dinlemeye hazırım 🫠🩵🙏 düşük tehlikesi tabi herkesin korktuğu şeydir. Kaşık ve karın ağrım var bazen şiddetleniyor bu normal mi ?
Pembe ve kırmızı kan tehlikelidir, dikkat et böyle bir durumda direkt acile git. Ağrı normaldir. Rahim büyüyor. Göğüs hassasiyeti aşırı uyku durumu ilerleyen haftalarda koku hassasiyeti ve bulantılar eklenecek. Hepsi normal. Hayırlısı olsun. Aklıma geldikçe yazarım.

Pembe ve kırmızı kan tehlikelidir, dikkat et böyle bir durumda direkt acile git. Ağrı normaldir. Rahim büyüyor. Göğüs hassasiyeti aşırı uyku durumu ilerleyen haftalarda koku hassasiyeti ve bulantılar eklenecek. Hepsi normal. Hayırlısı olsun. Aklıma geldikçe yazarım.
Çok teşekkürler ☺️ mide bulantısı çok var ve kasık ağrısı Buda normal haliyle . 🩵🩵🙏kasık ağrısı hep devam edecek mi 9 ay boyunca ?

Çok teşekkürler ☺️ mide bulantısı çok var ve kasık ağrısı Buda normal haliyle . 🩵🩵🙏kasık ağrısı hep devam edecek mi 9 ay boyunca ?
Rahim büyüyor normaldir. Rahim hassasiyetleri hatta bacak ağrıları bile olabilir. Magnezyum eksikliği varmış bende o yüzden geceleri bacaklarım çok ağrıyor takviye aldım. Doktora gidince varsa şikayetleriniz ona göre çözüm üretiyorlar. Ağrılarda parol önerilir ama ağrınız aşırı durulamayacak gibi değilse ilk üç ay parol dahi hiçbir ağrı kesici tüketmemeye çalışın. Bulantılar için prilam öneriliyor zofer diye bir ilaç var doktor yazsa bile kusmaktan çok kötü bile olsanız içmeyin. Prilam daha güvenilirdir. Yine de onu da doktorunuza danışırsınız. Kafanıza göre bitki çayı ve ilaç tüketmeyin sakın özellikle ilk üç ay çok önemli.

Son düzenleme:
Rahim büyüyor normaldir. Rahim hassasiyetleri hatta bacak ağrıları bile olabilir. Magnezyum eksikliği varmış bende o yüzden geceleri bacaklarım çok ağrıyor takviye aldım. Doktora gidince varsa şikayetleriniz ona göre çözüm üretiyorlar. Ağrılarda parol önerilir ama ağrınız aşırı durulamayacak gibi değilse ilk üç ay parol dahi hiçbir ağrı kesici tüketmemeye çalışın. Bulantılar için prilam öneriliyor zofer diye bir ilaç var doktor yazsa bile kusmaktan çok kötü bile olsanız içmeyin. Prilam daha güvenilirdir. Yine de onu da doktorunuza danışırsınız. Kafanıza göre bitki çayı ve ilaç tüketmeyin sakın özellikle ilk üç ay çok önemli.
Çok sağolun 🩵 bunlar çok önemli bilgiler işin rast gitsin . Her hangi bir şey gıda olarak yememesi gereken şey var mı ? Mesela maydanoz duydum söktürücü etkisi var adette biliyorsunuz!

Arkadaşlar selam 👋🏻 adetime 4 gün var gebelik testim pozitif kanda beta 189 çıktı . Bu normal mi ? Kaç haftalık oluyor ve doktara gitsem gözükür mü kese bilgi verir misiniz 🩵tecrübeli anne adayları ♥️🙏
Tabikide normal daha yeni kese için anca 2000 kusurlerde gorursun hem senin adetine varken erken ogrenmişsin 5 haftalkken keseyi gorursun

Çok sağolun 🩵 bunlar çok önemli bilgiler işin rast gitsin . Her hangi bir şey gıda olarak yememesi gereken şey var mı ? Mesela maydanoz duydum söktürücü etkisi var adette biliyorsunuz!
Baharatlı ve gazlı gıdalar, hazır paketli ürünler, ciğer ve sakatat ürünleri az pişmiş et ürünleri vs yasak. Evcil hayvanınız varsa dokunmamaya çalışın. Bitki çayları yasak zaten. Ananas, nar suyu yasak. Avokado ve kaşar bebeğe kilo aldıran ürünlerden. Kabız olmamaya çalışın. Günde en az 3 litre su için. Bebeğin gelişimi için doğuma kadar bol su çok önemli. Sıcak suyla duş almayın. Ayakta dul alın. Su ılık olsun. Aklıma gelenler.

Teşekkürler bilgileriniz için . Bayram sonra gitmeye karar verdim . Ve 2 günde bir kan vericem . Folik asit bir ay öncesinde başladım ve gebe kaldım devam edeceğim 🩵 teşekkürler. Canım
Merhaba bende bugün kan verdim adetim 2 gün geçti beta 155 çiş testleri pozitif bende sizin gibi endişeliyim kese bizim de görünmedi bende bayram sonrası gidicem inşallah bebeklerimizi sağlıkla görürüz bende çok endişeli bi bekleyiş içerisindeyim 🥹

X