• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Beslenme

Benim oğlumda 14 aylık sabahları pankek ve haşlanmış yumurta veriyorum. Sütünü ev yapımı cici bebe veriyorum. Kilo almasını istiyorsan irmikli sütlü pekmezli ya da ballı muhallebi yapabilirsin hem besleyici hem vitaminli… muhakkak çorbalarına et suyu kullanıyorum. Ara öğünlerinde yine muzlu pankek pekmezli pankek vs veriyorum. Akşamları fazla enerjik olup uyku sorunu yaşamamak için pekmez bal ceviz gibi enerjisi yüksek olan besinleri 15:00dan sonra vermiyorum. Sonra uyumuyor… yoğurt vereceksem 15:00den sonra veriyorum bazen havuç tarator şeklinde bazen yeşil mercimek veriyorum ekleyerek… yemek yedirirken asla ekrana maruz bırakmıyorum genelde aynı oyunlarla tekerlemelerle yemek yediriyorum…
Ama inanılmaz hareketli dönemleri olduğu için yavaş kilo alacaktır.
Eğer o öğün yemek yemeyi reddetsi ise ısrarcı olmuyorum hatta bir sonra ki öğüne kadar ara öğün vermiyor iyice acıkmasını sağlıyor oyunlarla besliyorum :) bir sonra ki öğün tam olarak yiyor. Reddetme riski de zamanla kayboluyor…
Umarım tecrübelerimin katkısı olur fakat her çocuk farklı… eğer bağışıklığı kuvvetli ise kilosu sınırlarda değilse ki sınır 9 kilo altı diye biliyorum çok da dert etme 😇

Back