Beslenme

Tulay gurr

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
9 Ekim 2022
34
5
1
29
Merhaba arkadaşlar 11 aylık bebeğim var hiç ek gıda yediremiyorum yaptıgım çorbalar hep çöpe gidiyor çok üzülüyorum diş döneminde tetagil diş granülü kullanıyorum ayrıca ferrum demir damlası kullanıyorum ama buna rağmen iştahı çok kapalı aylardır bununla savaşıyorum adeta 1 kasık ye'se ona da razıyım nerede hata yaptığımı düşünüyorum ama bi kanıya varamadım yorumlarınızı paylaşır mısınız rica etsem

Yesin diye yapmadığım şaklabanlık, tarif kalmadı. Blw vs. her türlü yöntemi denedim. Yakında 14 aylık oluyor oyuncaklarını bile ağzına götürmezdi sadece emzik (oda uyurken). Biberonla mama içtiyse gün içinde asla yemek yemek istemezdi hışırtılar kartlar müzikler bunları gösterek zar zor yedirirdim. Ki tiksinip tükürdüğü oluyordu. Şimdi daha yeni kendisi almaya başladı bazı şeyleri ağzına götürüyor hatta bana izin veriyor ben götürüyorum kendisi ısırıyor. Ve ben uğraşmayı bıraktım. Ben salınca o kendisi zamanla kendi isteğiyle yemeye başladı( eline verdiğim muzu vs ağzına götürüp ısırmaya basladı) . Bazen o kadar takıntı yapıyoruz ki belki de o negatif enerjiyi çocuğumuz alıyor bizden. Biraz daha rahat olmamız gerekli bence. Bu arada diş döneminde değil ek gıda biberon herşeyi reddediyordu. Üzülmeyin illa ki yiyecek sabır biraz. Aç kalıcak vitaminsiz kalıcak diye endişelendiğinizi çok iyi anlıyorum ama korkmayın illa ki tamamlar eksiğini. Acaba emzirerek veya mamayla tok tuttugunuz icin olabilir mi? Hemşire demişti ki senin cocugun hiç aç kalmıyor ki merak sarsın aslında haklıydı biraz azalttım bende mamayı az cok öyle yedirebildim çoğu zaman hala istemiyor dümdüz oturup yediremiyorum oyun yaparak yedirebiliyorum

Çok haklısınız anlattıgınız herşeyi yaşıyorum canlı canlı sütüm 4.5 aylıkken azaldı doymuyor diye mamaya geçtik dediğiniz gibi mamayı az veriyorum ek gıda yesin diye çok aglıyor bu seferde yoğurt yesin bari diyorum tek onu bile yemiyor artık aglamasına dayanamayıp mamayı veriyorum bu durum çok üzüyor beni çaresiz kaldım doktora da götürdüm bi sıkıntısı var herhalde diye düşünerek herşeyi yerinde ama ek gıda yok önceleri muz avakado vs meyvelerden yedirirdim şuan onu da yemiyor 2 3aydır zor durumdayım zoruma gidiyor yememesi aç yatıyor sanki içime öyle bi his geliyor

Merhaba eğer bebeğiniz eliyle bişeyleri tutup ağzına götürmekten keyif alıyorsa sizde o tarz bişeyler hazırlamayı deneyin görseli renkli olan. Mesela yumurtayı haşlayın sonra komple blendırlayın ya da ezin içine labne katın ve küçük küçük yuvarlayıp önüne koyun sizde alın bi tanesini ağzınıza atın. Bu tarz deneyin umarım faydası olur bir de 2 saatlik açlıktan sonra sofraya oturtmayı deneyin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…