mrb arkadaşlar 45 günlük bir oğlum var normal doğum yapmama rağmen sütüm 2 gün sonra geldi sonrasında ne yaptıysam artmadı 15 günlük olduğunda kontrole gittik dr kilo alımı çok yetersiz dedi sadece 50 gr almış günde 4defa 60 cc mama ver dedi oğlum mamayı da içiyordu benide emiyordu 1 aylık olduğunda kilo alımının normale döndüğünü söyledi dr mama vermeye devam et dedi fakat oğlum 1 haftadır mamayı kesinlikle almıyor sütüm de artmadı zaten memeyi en fazla 5 dk emiyor oda yarı uyur yarı uyanık sütümü sağıyorum 10 cc anca çıkıyor ne yapacağımı şaşırdım büyümesinin geri kalmasını istemiyorum memeyi bırakmayı düşünüyorum zaten çok az belki böle olunca mamayı yer sizce ne yapmalıyım
bırakma memeyi ilk zamanlar daha az gelir zamanla artar devamlı sağmalısın...
günde 30 cc da 40 cc de içse anne sütü anne sütüdür. ben cok sey denedim benimde sütüm çok az malesef...bende ilk 4,5 ay hem süt hem mama verdim.
simdi 5 aylık ek gıdalara basladık bunun yanındada anne sütü veriyorum.
denediklerim belki sende faydası olur
ısırgan cayı , rezene ,boza , kefir , maltana , incir kayısı aklıma gelirse gene yazarım ama sakın kesme anne sütünü...
Süt sıkıntısını ben de dahil birçok kadın yaşıyor.Bol bol su içip, sebze, meyve ağırlıklı beslenin.Rezene, humana still tea için.En önemlisi bol bol emzirin.Bebeğin gelişmesi için anne sütünden daha faydalı bir mama bulabileceğinizi düşünmüyorum.Gerekiyorsa da önce emzirin, ardından mama takviyesi yapın. Stres de sütü azaltıyor, rahat olmak lazım. Tavsiye verirken kolay demeyin sakın, ben de aynı sorunları yaşadım.Allah yardımcınız olsun