• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi beslenme konusunda yardımmmmm

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

z3yc3

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Ocak 2009
267
1
96
İstanbul
arkadaşlar kızım 9 buçuk aylık beslenmesi konusunda lütfen yardımcıolun
sabah 7-8 tane bebek biskivüsünü ıhlamur çayı ile ıslatıp dönüşümlü olarak yumurta sarısı ve peynir ek olarakta 1 ceviz içi ve 2-3 tane fındık eziyorum 1 çay kaşığı tereyağ ile bulamaç yapıp veriyorum yarım saat sonrada 1 tatlı kaşığı pekmez veriyorum
araöğün meyve veriyorum ve uyutuyorum uyandığında
öğlen çorba veriyorum çorbayı şu şekilde yapıyorum küçük soğan havuç patetes her çorbamda vardır ek olarak tahıl olarak dönüşümlü olarak pirinç mercimek şehriye sebze olarakta yine dönüşümlü pırasa ıspanak kereviz brokoli karnabahar veriyorum bazen kıyma bazen tavuk katıyorum haşlayıp blendırdan geçiyorum
sonra ara öğün yoğurt veriyorum akşam yatmadan yine çorba veriyorum yatıyorum gece de 1 hafta öncesine kadar 1 kere emziyordum ama kızım artık bıraktı emmeyi artık sütümde yok merak ettiğim yaptığım yanlış yada eksik varmı gece süt vermediğim için yanlış mı yapıyorum acaba devam sütünü denedim ama beğenmedi zaten gece beslenmek içinde uyanmıyor bana ne önerirsiniz...

1 yaşına kadar formül süt kullansan iyi olur. milumil denemediysen bir de onu dene bakalım belki onu beğenir.

arkadaşlar kızım 9 buçuk aylık beslenmesi konusunda lütfen yardımcıolun
sabah 7-8 tane bebek biskivüsünü ıhlamur çayı ile ıslatıp dönüşümlü olarak yumurta sarısı ve peynir ek olarakta 1 ceviz içi ve 2-3 tane fındık eziyorum 1 çay kaşığı tereyağ ile bulamaç yapıp veriyorum yarım saat sonrada 1 tatlı kaşığı pekmez veriyorum
araöğün meyve veriyorum ve uyutuyorum uyandığında
öğlen çorba veriyorum çorbayı şu şekilde yapıyorum küçük soğan havuç patetes her çorbamda vardır ek olarak tahıl olarak dönüşümlü olarak pirinç mercimek şehriye sebze olarakta yine dönüşümlü pırasa ıspanak kereviz brokoli karnabahar veriyorum bazen kıyma bazen tavuk katıyorum haşlayıp blendırdan geçiyorum
sonra ara öğün yoğurt veriyorum akşam yatmadan yine çorba veriyorum yatıyorum gece de 1 hafta öncesine kadar 1 kere emziyordum ama kızım artık bıraktı emmeyi artık sütümde yok merak ettiğim yaptığım yanlış yada eksik varmı gece süt vermediğim için yanlış mı yapıyorum acaba devam sütünü denedim ama beğenmedi zaten gece beslenmek içinde uyanmıyor bana ne önerirsiniz...

bebeğinin en önemli eksiği SÜT...anne sütüde alamıyormuş,arkadaşın dediği gibi aptamil milümil'i dene birde pınar'ın ilkadım 6-12 ay arası devam sütü var onuda deneyebilirsin.:56:

televizyonda bir uzman doktor söylemişti 1 yaşına kadar bebeklere ıhlamur verilmesini tavsiye etmiyoruz diye.ama nedenini açıklamadı.bence de ıhlamur yerine kahvaltılarını süt yada rendelenmiş meyveyle hazırlarsan daha sağlıklı olur.benim kızım 9,5 aylık ve kahvaltılarında hep meyve kullanıyorum.

ıhlamurun zararlı olduğunu bilmiyordum zaten ıhlamur vermeyide bu sitedeki annelerden öğrenmiştim. kızıma devam sütünüde pınarın 6 -12 sütünüde sevdiremedim ama artık bende kahvaltındaki bisküvileri ıhlamur yerine devam sütü ile ıslatmaya karar verdim ilk bugün verdim yedi bakalım inşallah sever

Son düzenleme:
Back