6 aydır falan böyleArkadas konuyu okumamis mi napmis anlamadim ki
Konu sahibi sana gelinde DELIRDIN MI ciddi soruyorum kafayi mi yedin olur mu boyle yemek ya bu kadar az yiyerek vücudundaki bütün depolari bitirmis olabilirsin bak diyetisyene git demiyorum DIYETISYENE KOS ARKADASIM KOS KOS acilen bu seninki olacak is degil ne zamandir böyle?
Canım, iştahının olmamasının bazı sebepleri olabilir. Diyetisyenden önce gidip tam kapsamlı bir kan tahlili yaptır, hormon değerleri vitamin değerlerine bakılsın.Bir araştırma Hastanesine gidersen iyi olur. Ondan sonrasına bakacağız. İhmal etme bu hafta bu işi hallet olur mu? Durumun tehlikeli çünkü.İştahım hiç yok
su konusu için dedim bunu yemek + hemen su çok sağlıksız zaten az yiyorsa bunu suyla yapmak yerine çok çiğneyerek yapabilir kendini bu şekilde alıştırırsa zamanla normal çiğnemeye döner bende onun gibiyim bu yöntemle hallettim sorunumu ondan diyorum konuyu okumamakla alakası yok okuduğumu anlayacak kapasitem de var çok şükür cicimArkadas konuyu okumamis mi napmis anlamadim ki
Konu sahibi sana gelinde DELIRDIN MI ciddi soruyorum kafayi mi yedin olur mu boyle yemek ya bu kadar az yiyerek vücudundaki bütün depolari bitirmis olabilirsin bak diyetisyene git demiyorum DIYETISYENE KOS ARKADASIM KOS KOS acilen bu seninki olacak is degil ne zamandir böyle?
Dedigim gibi hemen gidin doktora gec kalmadan6 aydır falan böyle
Tehlikeli derken ?? nasıl yani yaaCanım, iştahının olmamasının bazı sebepleri olabilir. Diyetisyenden önce gidip tam kapsamlı bir kan tahlili yaptır, hormon değerleri vitamin değerlerine bakılsın.Bir araştırma Hastanesine gidersen iyi olur. Ondan sonrasına bakacağız. İhmal etme bu hafta bu işi hallet olur mu? Durumun tehlikeli çünkü.
Tehlikeli derken ?? nasıl yani yaa
Aslında doğru tespit .. Stresten iştahım kaçıyor .. sofraya bir oturuyorum heyecanla .. ama strese giriyorum bazı yaşadığım şeylerden .. çok şey çektim ben .. bu da etkiledi işteVucudun bir bazal metabolizma hızı vardır, hiç bir şey yapmasan bile yattığın yerden kalori yakarsın. Uzun süre gıdayı azalttığında vucut hızla zayıflamaya başlayacak haliyle ve vucuttaki depoları kullanmaya başlayacak. Bunlar sırası ile karbonhidrat, yağ ve kaslardır...
Zaten zayıf olduğunu söylüyorsun, vucudundaki yağ oranı bellidir, yağ oranı düştükçe hormonlar dengesizleşmeye başlar, adet döneminde aksama, adet olamama vs görünen yan etkiler. Bir de görünmeyen etkiler var karaciğer ve böbrek harabiyeti gibi. Ayrıca cildin, tırnakların ve saçlarında da zaten uzun süreli dengesiz ve kısıtlı beslenmenin etkilerini rahatlıkla görebilirsin.Bunun gibi daha çokça yan etki sayabilirim.Süre uzadıkça harabiyet artar.
Vucudun bu eziyete daha ne kadar dayanacak? Bunlar yeterince tehlikeli değil mi? İştahım yok demek bahane değil yani, şimdiye kadar çoktan doktor yolunu tutman gerekirdi.Belki basit bir demir eksikliğidir iştahını kapatan ve yiyememene sebep olan belki de psikolojik olarak zor bir dönemden geçiyorsundur ve bunun ikincil etkisidir bilemeyiz ama ihmal etme.
Aslında doğru tespit .. Stresten iştahım kaçıyor .. sofraya bir oturuyorum heyecanla .. ama strese giriyorum bazı yaşadığım şeylerden .. çok şey çektim ben .. bu da etkiledi iştene yapmam lazım bir psikolağa mı başvursam ? iyi gelir mi ?
çok teşekkür ederim canım yaa :) baya bir yardımcı oldun :)Eh bedenimiz hasta olduğunda doktora gidiyorsak, psikolojimiz bozulduğunda da psikologlar işe yarar elbet. Denemekte yarar var çünkü bu şekilde vucudunun bağışıklık sisteminin çökmesi kaçınılmaz.
En başta söylediğim gibi bir tahlil de yaptırmayı ihmal etme, kaybettiklerini yerine koy yavaş yavaş.
Bu arada hiç bir şey senden değerli değil bunu unutma.
Rica ederim, haberdar et bizi...çok teşekkür ederim canım yaa :) baya bir yardımcı oldun :)
canim basenler ne durumdaİştahım hiç yok
canim basenler ne durumda
Ahaha canım gecen yazdan kalmıs soruyu nasıl buldun ılahıcanim basenler ne durumda
canim basenler ne durumda
Ahaha canım gecen yazdan kalmıs soruyu nasıl buldun ılahıcanim basenler ne durumda