Teşekkürler.. Peki bu dediklerinizi uygulasam sizce ne kadar bir sürede vücudum düzenli beslenmeye alışır ?aşırı su tüketimi hastalıktı adını şimdi unuttum. gerçekten aşırı su tüketiminiz varsa vitaminlerin ve tuzların emilimi azalıyor olabilir. bir doktora gitseniz aslında yönlendirir diyetisyene.
ama temelde sık aralıklarla az beslenmeniz lazım. kuruyemişler ve yoğurt süt gibi bir ara öğününüz olmalı. sebze sevmiyorsanız salata türevleri ile otları tüketin. kızartma yerine ızgara tercih edin. spor yapın.
aslında bu sizin için uygun mu onuda bilmek lazım. diyetisyenler bazal metabolizma hızınıza bakar, yiyecek alerjiniz ve sindirme probleminiz, gastrit vs var mı bakar. insülin direnci hipo veya hiper tiroid varmı bu gibi şeylere bakıp doğru beslenme planı çıakrır. ben genel şeylerden bahsettim. ama düzenli beslenmeye başlarsanız bir ayda cildinizden başlayarak etkileri görürsünüz. ama beslenme şekliniz artık hep bu şekilde olmalı yani bir süre yapıp bırakmak değilde alışkanlıklarınızı değiştirmek şeklinde...Teşekkürler.. Peki bu dediklerinizi uygulasam sizce ne kadar bir sürede vücudum düzenli beslenmeye alışır ?
Hmm.. anladım .. Ama sağlıklı beslenmek gerekiyor tabii .. kızartmaları falan hayatımdan çıkarmam lazım :/aslında bu sizin için uygun mu onuda bilmek lazım. diyetisyenler bazal metabolizma hızınıza bakar, yiyecek alerjiniz ve sindirme probleminiz, gastrit vs var mı bakar. insülin direnci hipo veya hiper tiroid varmı bu gibi şeylere bakıp doğru beslenme planı çıakrır. ben genel şeylerden bahsettim. ama düzenli beslenmeye başlarsanız bir ayda cildinizden başlayarak etkileri görürsünüz. ama beslenme şekliniz artık hep bu şekilde olmalı yani bir süre yapıp bırakmak değilde alışkanlıklarınızı değiştirmek şeklinde...
çok çiğnemeyi dene insan yemekten yoruluyor çok yemiyor gerçekten etkili bi yöntemMerhaba arkadaşlar, benim problemim de maalesef beslenme bozukluğu.. Evet zayıf bir insanım, hemde haddinden fazla, fakat kalça, basen, göbek almış başını gidiyorHerneyse bu beslenme problemim vüudumu çok olumsuz etkiliyor, mesela ben günde sadece 1 öğün yemek yerim ( akşam ya da akşama doğru ), o da kızartma ekmek arası falan, ki 5 dk yiyim 3 - 5 lokmada midem tıka basa doluyor, iştahım kesiliyor, birde ben su hastaası biriyimdir, su içmeye bayılırım, lokmayı ağzıma götürür çiğner yutar hemen su içerim, bunun içinde hemencecik doyuyorum.. E vücudun yiyeceklere ihtiyacı var, vitamin alabilmek ve yağları vücuda orantılı bir şekilde dağıtmak için.. Ama ben maalesef böyle değilim hiçç yemek yemiyorum, varsa yoksa su içerim lıkır lıkır.. Çok üzülüyorum bu duruma lütfen yardımcı olun.. Sizce beslenme alışkanlığını nasıl düzenleyebilirim ? Haa birde beslenme alışkanlığımı düzenledim diyelim, vücudum sağlıklı bir şekilde vitaminlerini alıp, kiloyu vücuda orantılı bir şekilde dağıtır mı ?
su icmek hastalıkla ondan kesin bende de vardir. Acaba bu coktan kasit ne ola ki?aşırı su tüketimi hastalıktı adını şimdi unuttum. gerçekten aşırı su tüketiminiz varsa vitaminlerin ve tuzların emilimi azalıyor olabilir. bir doktora gitseniz aslında yönlendirir diyetisyene.
ama temelde sık aralıklarla az beslenmeniz lazım. kuruyemişler ve yoğurt süt gibi bir ara öğününüz olmalı. sebze sevmiyorsanız salata türevleri ile otları tüketin. kızartma yerine ızgara tercih edin. spor yapın.
Benim bir arkadaşımda vardı. Vücudunda soDyum potasyum dengesi sağlanamıyormuş ilaç kullanıyordu. İlacını bırakınca günde 10 litre su içiyormuş o da su zehirlenmesine neden oluyormuş. Tamda detay bilmiyorum eski bir arkadaş bunlarda kendi anlatmaSı gerçek bilimsel boyutunu araştırmadım. Ama öyle bir hastalık olduğu kesin. Ama tabi kimr göre çok neye göre çok...su icmek hastalıkla ondan kesin bende de vardir. Acaba bu coktan kasit ne ola ki?
Arkadas konuyu okumamis mi napmis anlamadim kiçok çiğnemeyi dene insan yemekten yoruluyor çok yemiyor gerçekten etkili bi yöntem
ben 5-6 lt ile bitiriyorumdur umarim. Cocuklugumdan beri bobrek sorunum vat. Zamaninda çok su ic demisler bende icmisim☺Benim bir arkadaşımda vardı. Vücudunda soDyum potasyum dengesi sağlanamıyormuş ilaç kullanıyordu. İlacını bırakınca günde 10 litre su içiyormuş o da su zehirlenmesine neden oluyormuş. Tamda detay bilmiyorum eski bir arkadaş bunlarda kendi anlatmaSı gerçek bilimsel boyutunu araştırmadım. Ama öyle bir hastalık olduğu kesin. Ama tabi kimr göre çok neye göre çok...
İştahım hiç yokYemek yemiyor olmanın özel bir sebebi var mı? Niye tek öğün neden akşama doğru?