- 1 Aralık 2011
- 3.368
- 4.371
- 36
Kızlar merhaba. Bebeğim 26 günlük ve dün doktor kontrolümüz vardı. Odaya girerken ağlıyordu ve doktor kucağına alır almaz karnımız ağrıyor annesi dedi. Ben tabi şok. Ödev olarak kaka fotoğrafı istiyorum dedi,şansa bende ishal mi değil mi sormak için çektiğim bir fotoğraf vardı onu gösterdim ve doktor direk besin alerjisi var dedi. Beni 3 haftalık sıkı bir diyete soktu. Yumurta,peynir, süt,yoğurt, tereyağ,baharatlar,tahin,kakao,çerez yasak. 3 hafta sonra deneyerek neyin alerji yaptığını tespit edecekmisiz. Zaten halihazırda gaz olmasın diye çok dikkatli besleniyordum ama kakao hariç diğer yasaklanan şeyler gaz yapmıyor diye nadir yiyebildigim şeylerdi. Ciddi anlamda ben ne yicem derdine düştüm. Detaylı düşününce makarnada bile yumurta var. Başına böyle bir durum gelen var mı? Varsa neyin alerji yaptığını tespit etmek kolay oldu mu? Aklıma takılan başka şey de ya alerji yapan şey bu yasaklananlarin dışında bişeyse o nasıl tespit edilecek? Bu süreçte nasıl beslendiniz? Ben mesela gazdan korktuğum için bakliyat yemiyodum ama doktor dün yiyebilirsin şu an sorunumuz gaz değil dedi. Gel gelelim çocuğun zaten sıkıntısı varken bide gaz olursa diye korkuyorum. Önerileriniz varsa dinlemek isterim.