Merhabalar benim bebeğimde de bağırsak tepkili çoklu besin alerjisi var. Emziriyorum, diyetteyim. Dönem dönem meme reddi oluyor. Tek çocukta bile bu kadar zorlandım Allah size sabır versin.
1 gün iyiyse 10 gün fenalardayız biz de, gaz yüzünden uyku bile uyuyamıyor adam gibi. Dediğiniz gibi modu da olmuyor gücü de olmuyor o zaman. Yöntemlerim her zaman değişiyor gelişiyor, gaz ve kaka konusunda ben destek oluyorum ıkınıp sıkınıp emmek istemiyorsa altını açıp poposunu silip klremleyip bacaklarını ittiriyorum. Gaz kaka çıktıktan sonra emiyor. Bazen hiç emmiyor, direk uyutmaya çalışıyorum yarım saat bile uyusa kâr (üzerimde uyuyor gaz yüzünden) sonra modu iyi olunca emiyor. Bazen sancısı oluyor herhalde emerken kendini atıyor tepiniyor, omzuma alıp geğirttirmeye çalışıyorum sonra tekrar deniyorum. Zorlamıyorum, zorlayınca daha beter oluyor. Uyurken, uyumaya yakın veya uykuluyken emziriyorum bazen de.
Tabi meme reddi olunca sütte tehlikeye düşüyor o zaman da sağım yapıyorum emdikten sonra.
Besin alerjili bebek bakmak çooook zor, üzerine kendinize de bakmak zorundasınız. Bir de sizde iki tane var. Allah sabır versin hepimize, inşallah 1 yaşında düzelecekler. Benim doktorum da 1 yaşından sonra düzelir diyor. Emzirmek çok keyifliyken resmen azap oldu ama emzirmeye devam etmek istiyorum alerjik bebeklerin bağışıklığı zaten düşük oluyor, 68 ile hamile kaldım, 78 kilo ile doğuma girdim 2800ödemli hali doğdu, 60 kiloya düştüm 5 ayda.