Merhaba, beşik aldın mı bilmiyorum ama bende fikirimi söylemek istedim.
Büyüyebilen ve asansörlü olan modeller daha çok kullanılıyor. İkince resimde eklediğin model büyüyebiliyor ama asansörlü değil.
Yani korkuluk kısmı yükselip alçalmıyor. Bu haldeyken bebeğinizi yatırıp kaldırmanız çok zor.
Ama bu beşiklerin korkulukları şimdi bize yüksek görünse de bebeğimiz ayaklanmaya başladığında maalesef alçak olduğunu anlıyoruz.
Bizim oda takımımızda büyüyebilen ve asansörlü kızımı yatıracağım zaman korkuluklarını aşağı çekiyorum yaklaşık 15CM kadar alçalıyor ve daha rahata yatırıyorum. Ama korkulukları tekrar kaldırsam dahi kızımı o yatakta bırakamıyorum, çünkü sarkıyor.
Yükseklik kızımın göğüs üstü hizasında ve tehlikeli bir durum, ee beşikte çok yüksek. Ancak yanında olduğum zamanlar orada bırakıyorum.
Bizim ayrıca yatak odamızda park yatağımız var kızım 10 aylık ve çok rahat o yatağında bırakabiliyorum. Yatağın derinliği çene hizasına kadar düşürülebiliyor ve kesinlikle tehlikeli bir durum söz konusu değil. Birde mobilya yatakta oyun oynarken (ayağa kalkıp kendisini yatağa atıyor) kafasını çok sert bir şekilde kenara çarptı. Uyku seti kılıfları olduğu halde, (hemde kaliteli kalın olanlarından) alnı şişti.
Ama park yatakta o sorun yok. Beşiğin etrafı be olduğu için çarpma v.s. olmuyor. Biz bebeklikten itibaren geceleri park yatağı kullanıyoruz, gündüzleri de ben evdeysem uyuttuktan sonra yine park yatağına yatırıyorum ki aklım onda kalmadan işlerimi yapabileyim diye. Şimdi kızıma annem ve kayınvalidem bakıyorlar gündüzleri onlar anakucağında uyutuyorlar.