Beş Sevgi Dili- Sevdiğiniz İnsana Yürekten Bağlılığınızı Nasıl İfade Edersiniz? Gary

cocukaile

EVLİ-MUTLU-HUZURLU-AŞIK-ÇOCUKLU..
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
577
Puanlar
123
$5-sevgi-dili.jpg

Beş Sevgi Dili- Sevdiğiniz İnsana Yürekten Bağlılığınızı Nasıl İfade Edersiniz? Gary Chapman

Bu kitabın ilk adını 2-3 sene kadar önce katıldığımız bir seminerde Nurten Ceceli Alkan'dan duymuştum.
Seminerin konusu aile-evlilikti. Bu kitabı okuduğunu ve 5 sevgi dilinin ne olduğından ve sevgi deposundan bahsetmişti. Anlatımlarını, kitaptan alıntılarını çok beğenmiştim. O zamandan beri almak istediğim kitaplar listesindeydi. Çok şükür 1 kaç hafta önce aldım ve okudum. Evlilik ve aile alanında çok kitap okudum.
Ama şimdiye kadar okuduklarımın en iyisi 'Beş Sevgi Dili' diyebilirim.

Yazar Gary Chapman, evliliklerin özüne inebilmiş bana göre. Beş Sevgi Dili'ni keşfetmiş.
Bunu kendine danışanlar sayesinde başarmış.
Her sevgi dilini Kitapta gerçek hayattan kesitler ve örneklerle öyle güzel anlatmış ki, evliliğini düzeltmek isteyen biri (isteyen biri bu önemli!) kesinlikle anlatılanlara kayıtsız kalmadan bir şeyler yaparsa Allah'ın izniyle mutlu bir evliliğe kavuşması uzak değildir.

Ve yazarın üstünde durduğu bir diğer konu da 'Sevgi Deposu' evliliklerin ve ilişkilerin ilk 2-3 yılında gözler aşktan kör olduğundan bu Sevgi Deposu ihmal edililir boşalırsa işte evliliklerde ki kabus o zaman başlıyor.
Her insan sevilmek ister ve bunu bilmek ister. Bunun içinde Sevgi Deposu'nu boş bırakmamak lazım.
İşte tam burda sevgi dilleri devreye giriyor.Siz sevildiğinizi nasıl anlarsınız? En önemlisi eşiniz nasıl anlar?
Sizin sevgi dilinizle eşinizin ki aynı mı?
Aynı sevgi diliyle, konuşmak da şart değil, sadece kendimizin ve eşimizin sevgi dilini bilip ona göre hareket etmemiz gerekiyor.

Kısacası alanında en iyi kitaplardan biri, okumadıysanız mutlaka okuyun.
Kitabın sonunda baylar ve bayanlar için bir test var, sevgi dilinizin ne olduğunu anlamanız için, kitabı okuduktan sonra o testte size yardımcı olacaktır.
Kitaptan bir alıntı koymak istiyorum.
Ve Yazar'ın kitabında bu kitabın okunmasıyla alakalı yazdıklarına da yer vermek istiyorum:

Mümkün olsaydı, bu kitabi, bu ülkedeki tüm evli çiftlere şahsen verir ve
"Bunu sizin için yazdım" derdim. "Umarım yaşamınızı değiştirir. eğer
değiştirirse, mutlaka başka birine de verin." Bunu yapamayacağım için, eğer siz ailenize, kardeşlerinize, evli
çocuklarınıza, yanınızda çalışanlara, şehir kulübünüzdekilere, kiliseniz,
caminiz ve sinagogunuzdakilere bu kitabi verirseniz mutlu olurum. Kim
bilir, belki rüyamızın gerçekleştiğini birlikte görürüz.

İçindekiler

Teşekkür...................................................................................

1. Nikâhtan Sonra Sevgiye Ne Olur?...............................................

2. Sevgi Deposunu Dolu Tutmak..................................................

3. Aşık Olmak..........................................................................

4. Sevgi Dili 1: Onay Sözleri......................................................

5. Sevgi Dili 2: Nitelikli Beraberlik................................................

6. Sevgi Dili 3: Hediye Alma....................................................

7. Sevgi Dili 4: Hizmet Eylemleri..............................................

8. Sevgi Dili 5: Fiziksel Temas....................................................

9. Birincil Sevgi Dilinizi Keşfetmek..............................................

10. Sevgi Bir Seçimdir..............................................................

11. Farkı Yaratan Sevgidir........................................................

12. Sevimsizi/Sevilmeyeni Sevmek..............................................................

13. Çocuklar ve Sevgi Dilleri.....................................................

14. Kişisel Bir Not..................................................................
Beş Sevgi Dili, Baylar İçin Profil
Beş Sevgi Dili, Bayanlar İçin Profil

-

Sevimsiz bir eşe sevgi göstermek, zor olsa da, mümkündür. Fakat bize
kötü davranıldığında, zarar verildiğinde, ifade edilecek olumlu duygular
yoktur, yalnızca acı vardır. Bununla birlikte olumlu eylemler seçime
bağlıdır, duygulara değil. Uygun sevgi dilini kullanmak, "mucizevi"
olanaklar sunabilir.
1. Eğer evliliğiniz bu bölümde tanımlandığı gibi ciddi güçlük içerisindeyse,
aşağıdaki deneyi uygulamak için güçlü bir iradi karar vermekle işe
başlamanız gerekir. Reddedilme ve daha fazla acı riskini göze
almalısınız. Fakat, aynı zamanda, sağlıklı ve doyumlu bir evliliği yeniden
kazanma şansınız da vardır. Değerini bilin; bu girişime değer.
Aşağıdaki dört adim (2'den 5'e kadar), Glenn ve Ann'in sonuçlarına
benzer sonuçlara ulaşmanız için muhtemelen en azından altı ayı
alacaktır. Tanrı’nın yardımına derin inanç, başarı şansınızı büyük ölçüde
artıracaktır.
2. Nasıl daha iyi bir eş olabileceğinizi sorun. Karşınızdakinin tutumuna
bakmaksızın, yanıtın bilgi verici yanına göre davranın. Hem daha fazla
bilgi almayı, hem de bu arzulara bütün kalbiniz ve iradenizle uymayı
sürdürün. Eşinizi, niyetinizin saflığına inandırın.
3. Olumlu tepki aldığınızda gelişme olduğunu bilirsiniz. Eşiniz için kolay
olan, korkutmayan, fakat belirgin olan bir ricada bulunun, ister hemen
karşılık versin, ister vermesin, her ay bir ricada bulunun. Bunun, birincil
sevgi dilinizle uyumlu olmasına ve boş deponuzu doldurmaya yardim
etmesine dikkat edin.
4. Eşiniz gereksiniminize yanıt verip karşıladığında, yalnız iradenizle
değil, duygularınızla da karşılık verirsiniz. Bu dönemlerde, aşırıya
kaçmadan, eşinize olumlu tepki vermeyi ve onaylamayı sürdürün.
5. Evliliğiniz gerçekten iyileşmeye ve derinleşmeye başlayınca, bununla
kanaat etmeyin ve eşinizin sevgi dilini, günlük gereksinimlerini
unutmayın. Hayallerinize giden yoldasınız. Bu yüzden bunu sürdürün!
İlerlemeyi nasıl sürdüreceğiniz konusunu birlikte değerlendirmek için
programınıza randevular koyun.

Son düzenleme:
ben bu kitabı 5 6 yıl önce okumuştum. adını ve yazarını unutamadığım kitaplardan. çok beğenmiştim. çoğu arkadaşıma da verdim okumaları için.ama kocama zorla okuttum. bu tarz kitap sevenler için 1 numara. karşındakinin sevgi dilini öğren öyle davran.karşındaki de senin sevgi dilini öğrensin.sorun çözülür.

Eki Görüntüle 968133

Beş Sevgi Dili- Sevdiğiniz İnsana Yürekten Bağlılığınızı Nasıl İfade Edersiniz? Gary Chapman

Bu kitabın ilk adını 2-3 sene kadar önce katıldığımız bir seminerde Nurten Ceceli Alkan'dan duymuştum.
Seminerin konusu aile-evlilikti. Bu kitabı okuduğunu ve 5 sevgi dilinin ne olduğından ve sevgi deposundan bahsetmişti. Anlatımlarını, kitaptan alıntılarını çok beğenmiştim. O zamandan beri almak istediğim kitaplar listesindeydi. Çok şükür 1 kaç hafta önce aldım ve okudum. Evlilik ve aile alanında çok kitap okudum.
Ama şimdiye kadar okuduklarımın en iyisi 'Beş Sevgi Dili' diyebilirim.

Yazar Gary Chapman, evliliklerin özüne inebilmiş bana göre. Beş Sevgi Dili'ni keşfetmiş.
Bunu kendine danışanlar sayesinde başarmış.
Her sevgi dilini Kitapta gerçek hayattan kesitler ve örneklerle öyle güzel anlatmış ki, evliliğini düzeltmek isteyen biri (isteyen biri bu önemli!) kesinlikle anlatılanlara kayıtsız kalmadan bir şeyler yaparsa Allah'ın izniyle mutlu bir evliliğe kavuşması uzak değildir.

Ve yazarın üstünde durduğu bir diğer konu da 'Sevgi Deposu' evliliklerin ve ilişkilerin ilk 2-3 yılında gözler aşktan kör olduğundan bu Sevgi Deposu ihmal edililir boşalırsa işte evliliklerde ki kabus o zaman başlıyor.
Her insan sevilmek ister ve bunu bilmek ister. Bunun içinde Sevgi Deposu'nu boş bırakmamak lazım.
İşte tam burda sevgi dilleri devreye giriyor.Siz sevildiğinizi nasıl anlarsınız? En önemlisi eşiniz nasıl anlar?
Sizin sevgi dilinizle eşinizin ki aynı mı?
Aynı sevgi diliyle, konuşmak da şart değil, sadece kendimizin ve eşimizin sevgi dilini bilip ona göre hareket etmemiz gerekiyor.

Kısacası alanında en iyi kitaplardan biri, okumadıysanız mutlaka okuyun.
Kitabın sonunda baylar ve bayanlar için bir test var, sevgi dilinizin ne olduğunu anlamanız için, kitabı okuduktan sonra o testte size yardımcı olacaktır.
Kitaptan bir alıntı koymak istiyorum.
Ve Yazar'ın kitabında bu kitabın okunmasıyla alakalı yazdıklarına da yer vermek istiyorum:

Mümkün olsaydı, bu kitabi, bu ülkedeki tüm evli çiftlere şahsen verir ve
"Bunu sizin için yazdım" derdim. "Umarım yaşamınızı değiştirir. eğer
değiştirirse, mutlaka başka birine de verin." Bunu yapamayacağım için, eğer siz ailenize, kardeşlerinize, evli
çocuklarınıza, yanınızda çalışanlara, şehir kulübünüzdekilere, kiliseniz,
caminiz ve sinagogunuzdakilere bu kitabi verirseniz mutlu olurum. Kim
bilir, belki rüyamızın gerçekleştiğini birlikte görürüz.

İçindekiler

Teşekkür...................................................................................

1. Nikâhtan Sonra Sevgiye Ne Olur?...............................................

2. Sevgi Deposunu Dolu Tutmak..................................................

3. Aşık Olmak..........................................................................

4. Sevgi Dili 1: Onay Sözleri......................................................

5. Sevgi Dili 2: Nitelikli Beraberlik................................................

6. Sevgi Dili 3: Hediye Alma....................................................

7. Sevgi Dili 4: Hizmet Eylemleri..............................................

8. Sevgi Dili 5: Fiziksel Temas....................................................

9. Birincil Sevgi Dilinizi Keşfetmek..............................................

10. Sevgi Bir Seçimdir..............................................................

11. Farkı Yaratan Sevgidir........................................................

12. Sevimsizi/Sevilmeyeni Sevmek..............................................................

13. Çocuklar ve Sevgi Dilleri.....................................................

14. Kişisel Bir Not..................................................................
Beş Sevgi Dili, Baylar İçin Profil
Beş Sevgi Dili, Bayanlar İçin Profil

-

Sevimsiz bir eşe sevgi göstermek, zor olsa da, mümkündür. Fakat bize
kötü davranıldığında, zarar verildiğinde, ifade edilecek olumlu duygular
yoktur, yalnızca acı vardır. Bununla birlikte olumlu eylemler seçime
bağlıdır, duygulara değil. Uygun sevgi dilini kullanmak, "mucizevi"
olanaklar sunabilir.
1. Eğer evliliğiniz bu bölümde tanımlandığı gibi ciddi güçlük içerisindeyse,
aşağıdaki deneyi uygulamak için güçlü bir iradi karar vermekle işe
başlamanız gerekir. Reddedilme ve daha fazla acı riskini göze
almalısınız. Fakat, aynı zamanda, sağlıklı ve doyumlu bir evliliği yeniden
kazanma şansınız da vardır. Değerini bilin; bu girişime değer.
Aşağıdaki dört adim (2'den 5'e kadar), Glenn ve Ann'in sonuçlarına
benzer sonuçlara ulaşmanız için muhtemelen en azından altı ayı
alacaktır. Tanrı’nın yardımına derin inanç, başarı şansınızı büyük ölçüde
artıracaktır.
2. Nasıl daha iyi bir eş olabileceğinizi sorun. Karşınızdakinin tutumuna
bakmaksızın, yanıtın bilgi verici yanına göre davranın. Hem daha fazla
bilgi almayı, hem de bu arzulara bütün kalbiniz ve iradenizle uymayı
sürdürün. Eşinizi, niyetinizin saflığına inandırın.
3. Olumlu tepki aldığınızda gelişme olduğunu bilirsiniz. Eşiniz için kolay
olan, korkutmayan, fakat belirgin olan bir ricada bulunun, ister hemen
karşılık versin, ister vermesin, her ay bir ricada bulunun. Bunun, birincil
sevgi dilinizle uyumlu olmasına ve boş deponuzu doldurmaya yardim
etmesine dikkat edin.
4. Eşiniz gereksiniminize yanıt verip karşıladığında, yalnız iradenizle
değil, duygularınızla da karşılık verirsiniz. Bu dönemlerde, aşırıya
kaçmadan, eşinize olumlu tepki vermeyi ve onaylamayı sürdürün.
5. Evliliğiniz gerçekten iyileşmeye ve derinleşmeye başlayınca, bununla
kanaat etmeyin ve eşinizin sevgi dilini, günlük gereksinimlerini
unutmayın. Hayallerinize giden yoldasınız. Bu yüzden bunu sürdürün!
İlerlemeyi nasıl sürdüreceğiniz konusunu birlikte değerlendirmek için
programınıza randevular koyun.

kesinlikle çok güzel bir kitap
sevgi dillerini öğrenmek karşımızdaki insanı tekrar tanımayı sağlıyor
okumayan arkadaşlara tavsiye ediyorum özellikle evli çiftlere

ben bu kitabı 5 6 yıl önce okumuştum. adını ve yazarını unutamadığım kitaplardan. çok beğenmiştim. çoğu arkadaşıma da verdim okumaları için.ama kocama zorla okuttum. bu tarz kitap sevenler için 1 numara. karşındakinin sevgi dilini öğren öyle davran.karşındaki de senin sevgi dilini öğrensin.sorun çözülür.

ben de eşimden okumasını istemiştim
ve birbirimizi sevgi dilini tahmin etmiştik ...:)

Back