- 1 Eylül 2014
- 25.899
- 30.317
- 35
- Konu Sahibi Led_BiR_Vele_DisTiri
altın diyorum kesinlikle
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
tabiki altın elinin altında ne olursa olsun bes e asla guvenmiyorum yarın batarsa napıcan 80 lerde böyle bisey daha cıkmıs babamda da yaptırmıs annemde emekli olur 2 maas geciniriz diye 10 sene gecmemis batmıs o bes gibi olan zıngırtı 1 2 maaslık biset vermisler tamam ben elimin altındakine güvenirim valla
Henüz çocuğumuz yok ama Allah bir evlat nasip ederse hemen bes yaptırmak istiyoruz. Eşim bankacı, kendi adımıza da yaptırdığımız bes var zaten. Devletten gelen teşvikle de altından daha avantajlı oluyor uzun vadede. 10yıl veya 25yıl durma şartı var. 10yıl dolmadan da çekebilirsiniz tabi ihtiyaç halinde ama o zaman teşvikten yararlanılmıyor. Teşviğin yarısı için 10yıl, tamamı için 25 yıl şart vardı sanırım. Tam rakamları şu an hatırlamıyorum ama bankanızla görüşürseniz kesin bilgi alabilirsiniz.
Altın hesabımız da vardı, ay sonu arttırabilirsek oraya atıyorduk ama bir faydasını göremedik. Kapattık hesabı. İhtiyaç oldukça çekiyor insan veya her ay düzenli yatıramıyor. Çeyrek alsan düğün, acil durum derken oraya gidiyor elde kalmıyor. Hem güvenli de değil evde para veya altın tutmak. Bes öyle değil, mecbur yatırıyor ve çekemiyorsun. Kısa vadede (para üstü vs attığımız) kumbaramız var, birkaç ayda bir açar bir faturaya filan kullanırız. Uzun vade için ise bese yatırım yapmaya karar verdik bu sebeplerle.Emin misiniz devlet teşviki ile 25 yıl sonra altından daha avantajlı olacağına. 25 yıl cok uzun bir süre.
şuan besler devlet güvencesinde. ha devlet batarsa ne olur bilemem.tabiki altın elinin altında ne olursa olsun bes e asla guvenmiyorum yarın batarsa napıcan 80 lerde böyle bisey daha cıkmıs babamda da yaptırmıs annemde emekli olur 2 maas geciniriz diye 10 sene gecmemis batmıs o bes gibi olan zıngırtı 1 2 maaslık biset vermisler tamam ben elimin altındakine güvenirim valla
Ben iki çocuğuma da doğumlarından itibaren bes yaptırdım. Evet altın, döviz hesapları daha karlı olabilirdi belki ama bes gibi düzenli yatıramayabilirdim. Bozmaları da bese göre daha kolay olduğu için para birikmeyeceklerdi. Zaten hedefim üniversiteleri olduğu için avantajlı da görüyorum. Zaten uzun vade sistemde kalınınca devlet katkısının da ciddi oranını alıyorsunuz.
ben gebeliğimden bu yana k.kartıma talimat vermiştim.
her ay bir gram atıyordu.
suan oğlum 22 aylık epey damladı .
ilerde okulu için kullanacağız biz de.
bana altın daha mantıklı geliyor uzun vadede.
Altın hesabımız da vardı, ay sonu arttırabilirsek oraya atıyorduk ama bir faydasını göremedik. Kapattık hesabı. İhtiyaç oldukça çekiyor insan veya her ay düzenli yatıramıyor. Çeyrek alsan düğün, acil durum derken oraya gidiyor elde kalmıyor. Hem güvenli de değil evde para veya altın tutmak. Bes öyle değil, mecbur yatırıyor ve çekemiyorsun. Kısa vadede (para üstü vs attığımız) kumbaramız var, birkaç ayda bir açar bir faturaya filan kullanırız. Uzun vade için ise bese yatırım yapmaya karar verdik bu sebeplerle.