Beş kadını 'cadı' diye öldürdüler

bogurtlenkusu bütün bu cadılık konuşmamız forumda dini konu yasağına takılmaz di mi Hayır yani bu kadar şey dururken "forumda cadılığı yaymaya kalktı" diye banlanmak istemem ahaha

bogurtlenkusu bütün bu cadılık konuşmamız forumda dini konu yasağına takılmaz di mi Hayır yani bu kadar şey dururken "forumda cadılığı yaymaya kalktı" diye banlanmak istemem ahaha
Ben de tam seni "haydin kiliseye gidiyoz" diye etiketleyecektim.
Ayrıca forumda zaten wiccalar var, ne yaycaz.

Ben de tam seni "haydin kiliseye gidiyoz" diye etiketleyecektim.
Ayrıca forumda zaten wiccalar var, ne yaycaz.
Kiliseye gidelim de iki üç aşk büyüsü öğreneyim ben, başka türlü olacağı yok

Aslında şeytanla işbirliği falan Hıristiyanlıkta da günahtır. Doğrudan cadı avları kapsamında olmasa da Avrupa'da şeytanla uğraşmak yine cadılıktna idam gerektiren suçlardan biri olmuş, kilisenin niye adı çıkmış şimdi? :)

Papaz doğru yoldan sapmış falan herhalde, ihih, bilemiycim.

Hristiyanlık Avrupa'ya yayılmadan önce Pagan topluluklar vardı.
Paganizm dediğinizde genel olarak Putperestlik anlaşılır ki (aslında putperestlik diye bir inanış şekli de yoktur.) ama Avrupa'daki paganizm Doğa Tapıcılık denilen bir inanıştı büyük ölçüde.
bu inanışa göre o dönem Avrupalılar doğadaki güçlerin bir denge içinde olduğuna, her gücün bir dişi ve bir erkek yaratıcısı ya da dengeleyicisi olduğuna inanıyorlardı.
erkek tanrıların yanı sıra güçlü ve doğurgan kadın tanrılar da vardı.
sonra Hristiyanlık Avrupa'da yayılmaya başladı, elbette savaşlarla ama ortada bir sorun vardı, tek Tanrılı geçen topluluklar hala Pagan alışkanlıklarını devam ettiriyorlar doğadan medet umuyorlardı.
hastalıkların iyileştirilmesi için otlar kaynatıyorlar, hastalara ve yaşlılara şifa dağıtıyorlardı.
bunlar da çoğunlukla kadınlardı, çünkü Avrupa Paganizminde(ki diğer Paganizm türlerinde de bu şekildedir genel olarak) kadın doğurgan olduğu için Doğa'nın en önemli parçası olarak kabul edilir, doğanın sırlarına vakıf olabileceği düşünülürdü.
zamanla bu kadınlara Cadı denmeye başladı ve Engizasyon bu doğanın parçası olan kadınları avlamaya başladı, böylece Avrupanın Paganizmle olan tüm bağını kopartmaya çalıştılar büyük ölçüde de başardılar.

Bir gireyim konuya bakayım dedim de neler neler öğrendim.Yazan arkadaşlara teşekkürler merak ettim açıkçası biraz da ben araştırayım.

Bir gireyim konuya bakayım dedim de neler neler öğrendim.Yazan arkadaşlara teşekkürler merak ettim açıkçası biraz da ben araştırayım.
Türkçe en iyi kaynak olarak Haydar Akın'ın Ortaçağ Avrupası'nda Cadılar ve Cadı Avı kitabını öneririm. Geniş bilgi bulabileceğiniz güzel bir kitaptır.

Benimsoyum kelt'lere dayanıyor mesela.

Mune konu dışı olacak ama hangi dizi ismini söyler misin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…