Beş günlük bebeğin ölümünde şok iddia!

Caddy

Guru
Pro Üye
28 Mart 2012
8.170
2.003
İzmir'de özel bir hastanede doğan Hıdır Ayaz bebek, iddiaya göre doktor ve hemşire tarafından annesi Songül Başak'a sağlıklı denilerek kucağına verildi.
253717_660_320.jpg

Yeni Asır'da yer alan habere göre
fenalaşan bebek için çağrılan 112 ekipleri,'Solunum yetmezliği' teşhisi koyarken kuvözü olan başka bir hastaneye sevk edilen Hızır Ayaz bebek, 5 gün sonra hayatını kaybetti.

"Özel hastanedeki doktor ve hemşireler çocuğumun solunum yetmezliğini saatlerce anlamadı, dışarıdan gelen 112 ekibinin görevlisi hemen anladı" diyen Baba Uğur Başak, olayla ilgili Sağlık Bakanlığı'na şikayette, savcılığa da suç duyurusunda bulunduğunu belirterek, "Benim bebeğimin ölümünde kimin suçu varsa cezasını alsın" dedi.

Özel hastaneden yapılan yazılı açıklamada ise, "Bebeğin sağ ve tam doğumu gerçekleşmiş, süreçte genel durumunun iyi olduğu, emzirildiği görüldükten ve anneye teslim edildikten uzun süre sonra bebeğin genel sağlık durumunun kötüleşmesi ile ileri derecede tetkik ve tedavi için bir başka sağlık kuruluşuna sevki gerekmiştir" denildi.

Doğum yapacak arkadaşların aklında olsun, özel hastanelerin bir çoğunda doğum esnasında çocuk doktoru bulunmuyor. Bir çoğunda da küvöz yok.

Bir kaç ay önce arkadaşımın doğumu için bir sürü hastane gezip fiyat aldık, araştırma yaptık. Hepsine tek tek çocuk doktoru ve kuvöz olayını sorduk. 750 lira fiyat veren hastane de var 4700 lira veren de. Sırf özelde doğum yapmak için ucuz yollu bir yerler bulup teslim etmeyin kendinizi. Bir çok yerde devletin kadın doğum hastaneleri var, eminim o özel hastanelerin bir çoğundan daha iyi beceriyorlardır bu işi. Maddi durum kısıtlıysa özel hastane tercih edip riske girmeyin.

Doğum yapacak arkadaşların aklında olsun, özel hastanelerin bir çoğunda doğum esnasında çocuk doktoru bulunmuyor. Bir çoğunda da küvöz yok.

Bir kaç ay önce arkadaşımın doğumu için bir sürü hastane gezip fiyat aldık, araştırma yaptık. Hepsine tek tek çocuk doktoru ve kuvöz olayını sorduk. 750 lira fiyat veren hastane de var 4700 lira veren de. Sırf özelde doğum yapmak için ucuz yollu bir yerler bulup teslim etmeyin kendinizi. Bir çok yerde devletin kadın doğum hastaneleri var, eminim o özel hastanelerin bir çoğundan daha iyi beceriyorlardır bu işi. Maddi durum kısıtlıysa özel hastane tercih edip riske girmeyin.

Ben de dogumu devlette yapmaya kararliydim. Cevremde cesitli dogum hastanelerinde dogum yapanlar yuzunden suan asla diyorum. Ama saydiginiz sebepler yuzunden ozelden de korkuyorum. Sonunda evde ebeyle dogurucam o olacak...

Ben de dogumu devlette yapmaya kararliydim. Cevremde cesitli dogum hastanelerinde dogum yapanlar yuzunden suan asla diyorum. Ama saydiginiz sebepler yuzunden ozelden de korkuyorum. Sonunda evde ebeyle dogurucam o olacak...

Canımcım iyi araştır, soruştur guvendiğin bir hastanede karar kıl. Dediğim gibi çocuk doktoru ve kuvöz önemli. Eğer sezaryen olmayacaksan doğumun ne zaman kapıyı çalacağı belli olmaz. Gece yarısı da gelebilir bebiş, tatil gününde de. O yüzden seçeceğin hastanede çocuk doktoru olmasına değil, nöbetçi çocuk doktoru olup olmadığına dikkat et. Kuvöz ve çocuk doktoru varsa, doğumu yaptıracak doktora da güvendiysen sorun olmaz.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Canımcım iyi araştır, soruştur guvendiğin bir hastanede karar kıl. Dediğim gibi çocuk doktoru ve kuvöz önemli. Eğer sezaryen olmayacaksan doğumun ne zaman kapıyı çalacağı belli olmaz. Gece yarısı da gelebilir bebiş, tatil gününde de. O yüzden seçeceğin hastanede çocuk doktoru olmasına değil, nöbetçi çocuk doktoru olup olmadığına dikkat et. Kuvöz ve çocuk doktoru varsa, doğumu yaptıracak doktora da güvendiysen sorun olmaz.

Allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.

Çok teşekkürler. Ama öyle bir hastane bulamadım maalesef.

Çok teşekkürler. Ama öyle bir hastane bulamadım maalesef.

İzmirde olsan bir iki hastane ismi verirdim. Bikaç ay önce bir sürü hastane gezdik, arkadaşım birinde doğum yaptı gayet memnun kaldı. Ama sadece izmirde olan bir hastane malesef.
İstanbulda sağlık sektöründe çalışan bir arkadaşım var, bütün hastanelere girip çıkıyor. Kadın doğum hakkında bilgisi var mıdır bilmiyorum ama istersen senin için bir sorabilirim.

yoğun bakım ve bebek yoğun bakım ünitesi olmayan özel hastanelerde doğum yapmanızı tavsiye etmem.
Doğum konusunda yegane hastaneler bence üniversite hastaneleridir.

İzmirde olsan bir iki hastane ismi verirdim. Bikaç ay önce bir sürü hastane gezdik, arkadaşım birinde doğum yaptı gayet memnun kaldı. Ama sadece izmirde olan bir hastane malesef.
İstanbulda sağlık sektöründe çalışan bir arkadaşım var, bütün hastanelere girip çıkıyor. Kadın doğum hakkında bilgisi var mıdır bilmiyorum ama istersen senin için bir sorabilirim.

Çok iyi olur ya teşekkürler...

yoğun bakım ve bebek yoğun bakım ünitesi olmayan özel hastanelerde doğum yapmanızı tavsiye etmem.
Doğum konusunda yegane hastaneler bence üniversite hastaneleridir.

Tek sorun yeni bakım ünitesi değil ki. Tam teçhizatlı hastane de olsa sezeryancı doktorlar ve aç gözlü hastane yüzünden kaç kişi normal doğum yapabilecekken apar topar sezeryana alındı. Üniversite hastaneleri de çok kalabalık...

Ya Allah aşkına akıl var mantık var hangi sağlık personeli sıkıntısı olan yeni doğmuş bir bebeği sağlam diye versin ki? Her şeyi geçtim kim böyle bir riski alır, yenidoğan servisi yoksa bile mutlaka sevk ederler anında.
Bu haberlere inanmıyorum ben. Altından iddia edilenden çok farklı şeyler çıkıyor hep.
Sanki sonradan olmayacak diye bir şey yok.
Ani Bebek ölümü sendromu diye bişey bile var ya.

Tek sorun yeni bakım ünitesi değil ki. Tam teçhizatlı hastane de olsa sezeryancı doktorlar ve aç gözlü hastane yüzünden kaç kişi normal doğum yapabilecekken apar topar sezeryana alındı. Üniversite hastaneleri de çok kalabalık...
hangi ildesiniz?

Akşama arıyorum. Sana yazarım özelden.

Ben de cevremde duyduklarima bakip vazgecmistim ama iyiki Capada dogurmusum diyorum. A dan Z ye her seyinden memnun kaldim. Visite yenidogan profesorleri çıkıyordu. Keza benimle de cok ilgilendiler. Arkadasim da Semiha Sakirde dogurdu o da memnun.

Insallah saglikla kolay dogurursun.

Ben de cevremde duyduklarima bakip vazgecmistim ama iyiki Capada dogurmusum diyorum. A dan Z ye her seyinden memnun kaldim. Visite yenidogan profesorleri çıkıyordu. Keza benimle de cok ilgilendiler. Arkadasim da Semiha Sakirde dogurdu o da memnun.

Insallah saglikla kolay dogurursun.
Çapa tıp Fakültesi dimi?

Çapa tıp Fakültesi dimi?
Evet üniversite hastanesi. Her seyi fazla fazla inceliyorlar. Yenidoga hemsireleri kadin dogum hemsireleri hepsi gayet ilgili ve yardimciydi. Ben cok sasirmistim. Sadece 3 gun icin ozel odaya 150 lira verip cikmistik. Hem ekonomik hem en iyisi.

Evet üniversite hastanesi. Her seyi fazla fazla inceliyorlar. Yenidoga hemsireleri kadin dogum hemsireleri hepsi gayet ilgili ve yardimciydi. Ben cok sasirmistim. Sadece 3 gun icin ozel odaya 150 lira verip cikmistik. Hem ekonomik hem en iyisi.
Eski Samatya'lıyım.Çok iyi bilirim oraları.
Üniversite hastanesi demek bilen insanlar ekibi demek.
Herhangi bir hususta tereddüt etseler bile birbirlerinden fikir alıyorlar.
Özel hastanelerde tek bir doktora teslimsin.Onlar da zaten sezaryene almaya çalışıyorlar.Kim bekler gece yarılarına kadar hastayı.

Ya Allah aşkına akıl var mantık var hangi sağlık personeli sıkıntısı olan yeni doğmuş bir bebeği sağlam diye versin ki? Her şeyi geçtim kim böyle bir riski alır, yenidoğan servisi yoksa bile mutlaka sevk ederler anında.
Bu haberlere inanmıyorum ben. Altından iddia edilenden çok farklı şeyler çıkıyor hep.
Sanki sonradan olmayacak diye bir şey yok.
Ani Bebek ölümü sendromu diye bişey bile var ya.

doktorsun sanırım yanılıyor muyum?

belki sana garip ya da inanılmaz geliyor ama bizler anne,baba,bir hasta yakını olarak neler neler yaşıyoruz bir bilsen.yani hangi doktor bunu yapar diye bir şey yok.

bak bebeğim doğduğunda baş çevresini 31 cm.ölçmüşler ve bana hiç bir bilgi verilmedi.bu baş çevresi normale göre çok küçük biliyorsun.yani bebeğim mikrosefali gibi görünüyordu bu ölçüme göre ve sence anneye bilgi verilir mi verilmez mi bu durumda?

neyse..sonra bu garipliği ben fark ettim ve başka bir yerde iki doktora daha gösterdim yeniden baktılar ve normal ölçtüklerini söylediler.sorun yoktu.sonra kendi doktorumu aradım ben 9 ay boyuNCA SİZE GELDİM HASTANE DE YANLIŞ MI ÖLÇÜLDÜ BİLMİYORUM SİZCE HAMİLEYKEN BAŞ ÇEVRESİNDE SORUN VAR MIYDI DEDİM? ADAM BEN BİLMEM ÇOCUK DOKTORUNA SOR DEDİ KAPATTI HAtta sekreterine söyletti bunu kendi bile konuşmadı benimle.

ve doğumdan iki gün sonra oluyor bütün bunlar.lohusa bir annenin yaşadıklarını bir düşün.o korkularım,ağlama krizlerim..iki ay atlatamadım ben bunu.

ayrıca doktor plesenta parçalarını içimde unutup temizlemediği için bir gün aşırı kanama ile hastaneye zor yetiştim o sezeryanlı halimle kürtaj oldum bir de.

doktoru şikayet ettim ama bir şek çıkmadı.

Küçük bir yerde yaşıyorum iki dogumumuda devlette yaptım biri sezeryan
Anestezi ekibi olsun doktorum olsun çok iyidiler ziyaretimizede gel diye güle oynaya gonderdiler ameliyat haneden
Yenidoğan ünitesi bile var ama her devlet iyi oluyormu bilemem büyük yerlerde zordur devlette doğum tabi
Özel hastaneyi de iyi araştırmak lazım
Sırf adı özel diye her hastane iyi olmaz

ben izmirdeyim bana verebilir misiniz hastane adlarını

Cok zor yaa hastane bulsan doktor içine sinmiyor doktor sinse hastane uymuyor

Tüm hamilelerin bebeklerini sağlıklı bir şekilde kucaklarina almayi nasip et Allahım. Diğer yandan bunun vebalini nasıl ödeyecekler.

X