• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi beş aylıkların ek besinleri

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

elif32

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Temmuz 2008
194
2
118
47
Diğer
bir hafta sonra oğlum 5 ayını bitirecek ve ek besinlere geçmem gerekiyormuş hemşirenin dediğine göre,sizce altıncı ayı beklemelimiyim geçeceksem ilk olarak ne vereyim kızlar önerilerinizi bekliyorum

canım benımde kızım 5 aylıgı 5 gun gectı..ben kızıma muhallebı verıyorum aksamları mamadan yapıp sonra bebelac ın meyve pürelerınden verıyorum öğlen..yogurt ıcınde erken oldugunu dusundum 6.aydan sonrada corbalar ve yogurda baslıcam..ayrıca yaptıgım yemeklerın suyundan tattırıyorum..su ıcırıyorum hergün..pekmezi sulandırıyorum gunde 1 kasık verıyorum..benım verdıklerım bunlar

selamlar
benim minnoşum 5.ayına daha yeni girdi emmede hep sorun yaşıyorduk bu ay iyice tavan yapınca bizimki koca bir ay sadece 180 gr almış doktorumuzda bu saatten sonra mama vermeyelim yavaştan ek gıdaya geçelim dedi bana da mantıklı geldi.
ilk bir hafta sadece elma suyu vericem.cam rende aldım yeşil elmayı onda rendeleyip suyunu veriyorum (zira ne kadar organik doğal falan deselerde hazır olanlar benim içime sinmiyo bence en sağlıklısı bu şekilde) pütürlerinden de ufacık ufacık koyuyorum alışsın diye 1 kaşıkla başladık hergün kaşık sayımız artıyor. haftaya armuta geçicez haftalık değişik lezzetler vericez ki hem bebişin alerjisi varmı rahatsız ediyormu anlamak adına hemde alışsın diye sonradan da sebze çorbasına başlarız dedi kontorle gidicez tarif alınca yazarım yine :)
EsraCadi arkadaşımız muhallebi veriyorum demiş ama tv de prof.dr sabiha paktuna keskin muhallebi ile kesinlikle başlamayın çocukları tatlıya düşkün yaparsınız önce meyve ve sebze sonra muhallebiye geçilsin dedi paylaşmak istedim yerimseniben
elif32 canım sonuçta siz 6.aya adım atıyorsunuz böyle ufaktan ufaktan sende başlamalısın yoksa sonra ek gıdaya geçiş daha zor olabiliyomuş

ben yoğurt ve meyve püresi veriyorum. hermeyve püresine biraz armut katıyorum. elma,muz ve armut dılında meyve vermedim. cam rende ile hazırlıyorum. yoğurdu da kendim mayalıyorum. hafta sonu doktora gidicez bakalım ek gıda listemize neler ekleyecek.

dr.un önerilerini bizede bildir olurmu canım[/QU
tabi ki canım. dün gittik doktorumuza. artık öğün olarak katı gıda vermeye başlayalım dedi. başta çok almasada yediği oranı arttırmaya karar verdik. ilk iki hafta alışma süreci olacak acele etme dedi. ve şöyle bir beslenme planı hazırladı;
Sabah: anne sütü veya 200 ml biberon maması
Öğlen: 100 gr sebze püresi (kış sebzelerinden oluşan ister buharlı pişiricide pişir ister haşla) + 100 gr yoğurt
Akşam: 100 gr çorba (katı hazırlanmalıymış mercimek veya tarhana çorbası iki çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin dedi ayrıca salça soğan yok) + yoğurt
Gece: anne sütü veya 200 ml biberon maması

tabi çorba sebze püresi bazen iki öğün yedirilebilir. mercimek çorbasına patates ve havuç koyabilirsin dedi. rondodan geçir ki bebiş yutabilsin. aralarda bitki çayı veya meyve püresi verebilirsin.
ben bugün başaldım bu planı uygulamaya sebzeleri buharda ğişirdim ıspanak, havuç, patates ve biraz kabak. rondodan geçirdim. oğluş pek sevmedi. 30 gr anca yedi ama yoğurdu seviyor onu yedi. püre arttı tabi akşamda yedirdim. yarın da çorba yapıcam mercimek yapmayı düşünüyorum az su ile pişireyim ki karnı doysun bebişin. zamanla yeme oranı artar herhalde. ilk defa yiyor bebişte kendinc haklı. aslında az miktarda tavuk eti veya kıyma koyabilrisin dedi ama ben önce sebze ve çorbaya alıştırayım daha sonra et kullanayım diye düşündüm.

tabi çorba sebze püresi bazen iki öğün yedirilebilir. mercimek çorbasına patates ve havuç koyabilirsin dedi. rondodan geçir ki bebiş yutabilsin. aralarda bitki çayı veya meyve püresi verebilirsin.
ben bugün başaldım bu planı uygulamaya sebzeleri buharda ğişirdim ıspanak, havuç, patates ve biraz kabak. rondodan geçirdim. oğluş pek sevmedi. 30 gr anca yedi ama yoğurdu seviyor onu yedi. püre arttı tabi akşamda yedirdim. yarın da çorba yapıcam mercimek yapmayı düşünüyorum az su ile pişireyim ki karnı doysun bebişin. zamanla yeme oranı artar herhalde. ilk defa yiyor bebişte kendinc haklı. aslında az miktarda tavuk eti veya kıyma koyabilrisin dedi ama ben önce sebze ve çorbaya alıştırayım daha sonra et kullanayım diye düşündüm. demişsiniz.peki beebeğiniz ne kadarlık?mercimek çorbası için erken değilmi?bende vermeyi düşünüyorum.benim bebeğim 7 aylık

dr.un önerilerini bizede bildir olurmu canım[/QU
tabi ki canım. dün gittik doktorumuza. artık öğün olarak katı gıda vermeye başlayalım dedi. başta çok almasada yediği oranı arttırmaya karar verdik. ilk iki hafta alışma süreci olacak acele etme dedi. ve şöyle bir beslenme planı hazırladı;
Sabah: anne sütü veya 200 ml biberon maması
Öğlen: 100 gr sebze püresi (kış sebzelerinden oluşan ister buharlı pişiricide pişir ister haşla) + 100 gr yoğurt
Akşam: 100 gr çorba (katı hazırlanmalıymış mercimek veya tarhana çorbası iki çay kaşığı zeytinyağı koyabilirsin dedi ayrıca salça soğan yok) + yoğurt
Gece: anne sütü veya 200 ml biberon maması

ben bugün başaldım bu planı uygulamaya sebzeleri buharda ğişirdim ıspanak, havuç, patates ve biraz kabak. rondodan geçirdim. oğluş pek sevmedi. 30 gr anca yedi ama yoğurdu seviyor onu yedi. püre arttı tabi akşamda yedirdim. yarın da çorba yapıcam mercimek yapmayı düşünüyorum az su ile pişireyim ki karnı doysun bebişin. zamanla yeme oranı artar herhalde. ilk defa yiyor bebişte kendinc haklı. aslında az miktarda tavuk eti veya kıyma koyabilrisin dedi ama ben önce sebze ve çorbaya alıştırayım daha sonra et kullanayım diye düşündüm.

demişsiniz.peki beebeğiniz ne kadarlık?mercimek çorbası için erken değilmi?bende vermeyi düşünüyorum.benim bebeğim 7 aylık

demişsiniz.peki beebeğiniz ne kadarlık?mercimek çorbası için erken değilmi?bende vermeyi düşünüyorum.benim bebeğim 7 aylık
doktor mercimek çorbası verebilirsin dedi bir kere yaptım ve yedirdim. oğluma çok dokundu. bir daha yapmadım. şimdi oğlum 6 aylık mercimek çorbası yapmaya korkuyorum. geçen gün milupa bana buzdolabına asılan bir 6 ay sonrası bebek beslenme kataloğu yollamış orda mercimek çorbasını 8 aylık bebekler için tavsiye etmişler. bizim doktor mercimek konusunda acele etti galiba. ben de sadece benim oğluma mercimek dokundu sanmıştım ama ay olarakta erkenmiş.

Back