mrb bayanlar kuzenim için soruyorum bebeği beş aylık herkes küçük olduğunu gelismedigini söylüyor bu ayda olan bebek anneleri kilo ve boylarını paylaşılır mi en azından içimiz rahatlasin
Merhaba.
Ben aslında bu ayda bir bebek annesi değilim. Tesadüfen ana sayfadayken görünce, bir iki satır yazmak istediğim için buradayım.
Öncelikle, kuzeniniz bebeğini sağlıcakla büyütsün ve her ikisi de bir ömür çok mutlu olsunlar inşallah.
Mutlaka sizde biliyorsunuzdur, her bebek farklı farklıdır. Kimi genetik özellikler nedeniyle, kimi ise yaradılış özelliği nedeniyle hepsi, aynen biz erişkinlerde de olduğu gibi farklı farklı boylarda, farklı farklı kilolarda, farklı farklı yapılarda.
Tabi ki, bebeğin iyi beslenmesi ve sağlığının değerlendirmesinde önemli bir faktör, kilosu ve boyunda meydana gelen değişiklikler.
Ama tek başına, öyle çok üzülmesi gereken birşey de değil. Kaldı ki, eğer bebeğin doktoru bu konuyla ilgili endişe edilecek bir durumdan bahsetmemişse eğer, herkesin söyledikleri nedeniyle kuzeninizin üzülmesine de gerek yok. Yine de üzülüyordur mutlaka ve olumsuz yönde etkiliyordur bu söylenenler onu.
Bu konuda biraz sizler de onu teselli edebilirsiniz. Eğer beslenme kaynaklı bir gelişim eksikliği olursa da, zaten doktorun önerileriyle ve bu anlamda katkısı olacak bir takım özel mama değişikliği veya takviyesiyle yoluna girecektir herşey, diye düşünüyorum.
Sanırım siz de bir bebek bekliyorsunuz galiba, takvimden yola çıkarak söylüyorum bunu. İnşallah siz de zorlu olmayan bir doğum yaparak ve sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alın diyor, iyi akşamlar diliyorum.