Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı

ben aksine dhkp-c den aynen böyle bir eylem beklerim. oldukça aktif olduğu bir yerde yaşıyoruz. polisinde onlara karşı nasıl davrandığını biliyoruz. küçük yaştaki çocukları otobüs durak ptt binası yakmak için kullanıyorlar uyuşturucunun tekelide bunlarda. dhkpc sandığınız gibi masum bi örgüt değil.
polis karakoluda oldukça yakın. burada otobüs yakılır yakanlar ara sokaklara dağılır sonra kayıplara karışır belli kişileri polis bir türlü yakalayamaz.
sokak düğünleri yapılır bağıra bağıra gerilla halkının özgürlük çiçeğisin şarkısını söylerler. polis düğün eşrafını korur kaç kere şikayet edildi kimse birşey yapmadı.

o yüzden kimse gelip burda devleti terörizme karşı savunmasın. terörü destekleyen en büyük güç devlet. terörist başıyla masaya oturup bebek katillerini barış elçisi yapan bunlar değil miydi? Barzani diyarbakırda her biji kürdistan sloganları atarken yanında bunlar yok muydu?

Ben kaçıncı kez söylüyorum bilmiyorum hem savcıya hem şafağa üzüldüm. onlar yalnızca tarafların maşaları oldular ama şafağa biraz daha fazla üzüldüm çünkü çok gençti devrime inandı. sevda dediğimde buydu dhkpcnin eylemleri değil.
kimseye bir faydası olamadığı gibi birde şerefsiz oldu. halk olmadan devrim olmaz.

tek cana kıymadan öldüler dediğin denizler mahirlerse size tek söyleyebileceğim dünyaya toz pembe gözlüklerden bakmayı bırakın.

siz ilk mesajınızda bildiğiniz örgüt yanlısı bir mesaj yazmadınız mı? ben dhkp-c nin masum olmadığını gayet iyi biliyorum da bence siz farkında değilsiniz.ölen bir terörist için üzülünmez o başına ne geleceğini bilerek gitti oraya.millet ellerinde çiçeklerle karşılamayacaktı onu değil mi? evet o bir şerefsiz.ayrıca halk falan değil sizin de dediğiniz gibi maşa.

yok mahir ler değildi asla...devletin beslediği ve sonra savcıların,masumların üzerine saldığı bir oluşumdan bahsediyoruz burada.

birşiy soracağım; o iki msjı yazan aynı kişi değil mi yani sizsiniz?

bana sen diye hitap etme hakkını size kimin verdiğini merak ettim.
sanırım editör olmanızdan kaynaklı ?
banlanırsam da hiç şaşırmayacağım :)

o kadar uç noktalarda yaşam sürüyoruz ki (her konuda) bence de bana anlatmaya çalışmayın...

dinimi şerefimi imanımı reddetmektense, teröriste çocuk diye ağlamaktansa, şerefsizliği savunmaktansa evet varsın bilimin çocuk hakkındaki görüşlerini reddedeyim..
başka sıfatlar var da üslubum el vermeyecek yazıya dökmeye, anlarsınız umarım....
öyle olmaktansa varsın cahil olayım bilimin o kısmını red ettim diye...

bu arada 12 yaşında olan kim ? berkininiz 12 yi geçmişti diye hatılıyorum...
nedir şimdide 12 yaş algısı oluşturup iyice masumlaştırma çabasına mı gireceksiniz ? gerçi sapana bile olabilir oyun sanmıştır şeklinde yaklaşımınızdan sonra her şeyi dersiniz, kaçınılmaz...

bence kayda değer söylediğiniz hiçbir şey yok..
o yüzden daha fazla sizinle muhattap olmayacağım ..

iyi forumlar hanımefendi.

hey yarabbim,konu benim dini seçimime gelmiş.
neyse ben 12 yaşında diye ölen pkklı çocuklar için yazdımdı onu yazan bir üyeye.
. berkinin 14 yaşında olduğunu sağır sultan biliyor..
dipnot.
ban yetkim yok

bu topik çok anormal bir hal almaya başladı,sırlar dünyası gibi

ben bile militan sanacağım kendimi yakında :)

o yüzden beğenmekle kalıyordum sadece onuda yapmadan kaçayım

şaka gibi

O degil de insanlar okypeteyi de kendi destekledikleri adamlar gibi saniyorlar ya saka gibi. Neymis efendim banlarmis. Te allam ne hayal gucu...

aynı kişiyim ama insanlar beni anlamazlar genelde o yüzden burada yazılan hiçbirşeye kızmıyorum. bütün mesajlarımı okursanız anlarsınız ki benim için devlet ve örgütlerin hiç farkı yok. devletin eli daha kanlı tek farkları bu.

devlet adını lekelememek için savcı dahil herkesi gözden çıkardı bir el silah sesi duyup içeri girdik diyorlar olayın böyle olmadığını biliyorum. savcı da zaten ölmüştü kafasına onca kurşun yiyen adam ağır yaralı falan kurtulmaz. ölü adama kalp masajı yaptılar ambulansa bindirdiler. bunları görmek çok basit aslında sadece devlete olan güveni sorgulamak yeterli.

işte tüm bunlar bana çok iğrenç geliyor ve şafak için gerçekten üzülüyorum.

mahir ve arkadaşları da denizi ipten almak için rehin alıp jandarmayla çatışmaya girdi. kurşun isabet etseydi onlarda katil olucaktı. o zamanda onları yine sevebilecek miydin?

İstanbul Adliye Sarayı dün kanlı bir rehine olayına sahne oldu.

Berkin Elvan dosyasına bakan Savcı Mehmet Selim Kiraz rehin alındı. Sekiz saat süren müzakereden sonra operasyon başlatıldı.

Operasyon sonucunda Savcı Mehmet Kiraz ve iki DHKP-C'li öldürüldü.

Olayın ardından özellikle devletin zirvesinden art arda çelişkili açıklamalar gelmeye başladı.

Madde madde sıralayalım:

- Olayın başından itibaren operasyonun bitimine kadar 3 kişi olduğu söylenen militanların İstanbul Emniyet Müdürü Selami Altınok'un açıklamasıyla 2 kişi olduğu öğrenildi.

- Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Savcı Kiraz'ın durumu ile ilgili yaptığı açıklamada "Şu anda ameliyatta. Dua edelim, inşallah ameliyatın neticesinde sağlığına kavuşur." dedi.

Hastane yetkilileri ise "Savcımız hastaneye getirildiğinde solunumu ve kalbi durmuştu. Hiçbir hayati fonksiyonu yoktu." açıklamasında bulundu.

- Erdoğan eylemcilerin avukat cübbesiyle içeri girdiklerini belirterek artık avukatların adalet saraylarına nasıl gireceğinin ele alınacağını söyledi. Bir süre sonra ajanslar kamera kayıtlarında eylemcilerin takım elbiseyle içeri girdiklerini yazdı. İstanbul Barosu Başkanı Ümit Kocasakal da yaptığı açıklamada "Saldırganlar avukat değillerdir ve bu bir terör eylemidir" dedi.

-Emniyet, eylemcilerin savcıyı vurduğunu, operasyonun bu yüzden başladığını söyledi. DHKP-C'ye yakın siteler ise ses kaydı yayınlayarak ilk ateşin onlardan geldiğini iddia etti.

-Ve son olarak...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, Savcı Kiraz'ın ve iki militanın öldürüldüğü operasyon sonrası "başarılarından" dolayı polisi tebrik etti.

Peki, daha kötü nasıl sonuçlanabilirdi?

Odatv.com

yazmayayım diyorum ama dayanamıyorum :) ilk msjınız hariç ki hala bu son msjları yazanla onu yazan aynı kişi mi diye şoklar geçiriyorum,dediğiniz şeylerin bazısına katılıyorum.sadece teröriste üzülme kısmı hariç.ben gerçekten zerre üzülmedim.denizlerin olayına bu topikte girmek istemiyorum çünkü az kalsın dhkp-c üyesi ilan edilecektim insanlar neyi nasıl algılayacağını şaşırmış durumda, bir de o konuya girersem sinirden ölürüm ben.

Bu da yeni akitin başlığı. Bu adamlara neyi anlatabilirsin ki. Şu başlığı okuyup gezidekileri terörist ilan edicek onlarca tanıdığım var.

Eklentiler

• 38482.jpg
    259,4 KB · Görüntüleme: 94
bir de cumhurbaşkanı ve başbakan neyi tebrik etmiş Allah aşkına,bu olayda tebrik edilecek bir kısım var da ben mi göremiyorum?

acaba onların algıladığı olayla bizim gördüğümüz farklı mı?

bir de cumhurbaşkanı ve başbakan neyi tebrik etmiş Allah aşkına,bu olayda tebrik edilecek bir kısım var da ben mi göremiyorum?

acaba onların algıladığı olayla bizim gördüğümüz farklı mı?
ya ben anlamıyorum. abdde rehin alma vakalarında bir psikolog olur polislerden.
terörüsti ikna etmeye çalışırlar. amaç rehineyi kurtarmak değilmidir. düşünülür,planlar yapılır. beklenir. bu nedir ya. hurra deyip kafasına silah dayanmış rehinenin olduğu yere girmek. ne bekliyorlardıki.

Savcının da polis kurşunuyla ölmediği belli değil üstelik. Kurşunun kimin silahından çıktığı belli olur kriminal inceleme ile ama gerek yok tabii böyle şeylere.

işte insan sorguluyor bunu? bildiğin danışıklı dövüş bunun adı.

ah ah olan savcıya oldu,adam göz göre göre öldürüldü.

Siz bi teroriste nasil uzulebiliyosunuz nasil bi zihniyet bu ben akil sir erdiremedim.. Sadece okumakla kalcaktim ama ben bu uzulfum lafini hazmedemeyip yazdim.. Akil sizin vicdan sizin buyrun ona uzulun. Uzulcek baska seyler varken..

bugün elektirik kesintileri yok değil mi? hepsi tesadüf zaten.

oyy hala yazıyorum ya,boynum tutuldu işlerimi bıraktım hala yazıyorum.

herşey iğrenç bir,1 nisan şakası gibi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…