Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı

DHKP-C'li Berkin Elvan'ın babasından devlete tehdit
Gezi kalkışması sırasında yaralanan ve hastanede ölen DHKP-C'li Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı tehdit eden açıklamalarda bulundu. Oğlunun ölümünden sorumlu olanların halen görevde olduklarını söyleyen Baba Elvan, "Bizim asıl katilimiz ise bellidir. Türkiye'nin en üst makamında oturuyor. Kendi geleceğinden korktuğu için maşalarını saklamaya devam ediyor. Ama bu devran günün birinde dönecek. Bu ülkenin kaderi değişecek" ifadelerini kullanarak 'Ekmek almaya giden çocuğun babası böyle mi olur' dedirtti.
Facebook Twitter Linkedin Google

dhkp-cli-berkin-elvanin-babasindan-devlete-tehdit-h1425927367.Jpeg

Eklenme: 09 Mart 2015, 20:38 / Güncelleme: 10 Mart 2015, 01:10 /
İlişkili Haberler

Gezi kalkışması sırasına katıldığı eylemde duvardan seken bir gaz kapsülü ile yaralanan, 269 gün hastanede tedavi görmesinin ardından 11 Mart 2014’te hayatını kaybeden Berkin Elvan'ın babası Sami Elvan devlete yönelik tehditkar açıklamalarda bulundu.

"Katiller hâlâ görev başındalar" diyen baba Elvan, "Bizim asıl katilimiz ise bellidir. Türkiye ’nin en üst makamında oturuyor. Kendi geleceğinden korktuğu için maşalarını saklamaya devam ediyor. Ama bu devran günün birinde dönecek. Bu ülkenin kaderi değişecek" ifadelerini kullandı.

Yaralandığı gün Okmeydanı Eğitim Araştırma Hastanesi’ne getirildiğindecebinden 11 adet patlayıcı çıkan ve DHKP/C Terör Örgütü Okmeydanı mahalli alan yapılanmasında yer aldığı ortaya çıkan Berkin Elvan'ın babalığını yapan Sami Elvan'ın devlete yönelik tehdit dolu açıklaması manidar karşılandı.

"Bizim asıl katilimiz ise bellidir. Türkiye'nin en üst makamında oturuyor. Kendi geleceğinden korktuğu için maşalarını saklamaya devam ediyor. Ama bu devran günün birinde dönecek. Bu ülkenin kaderi değişecek" ifadelerini kullanarak 'Ekmek almaya giden çocuğun babası böyle mi olur' dedirtti.

Ekmek almaya giden çocuğun babası böyle mi olur dedirtecek ne var anlamadım? Ne demesi gerekiyordu oğlumuz öldü ama devletimiz sağolsun mu? Bu cümlelerin neresinde bir tehdit var anlayamadım, herkes diyor gün olur devran döner diye?

"Bizim asıl katilimiz ise bellidir. Türkiye'nin en üst makamında oturuyor. Kendi geleceğinden korktuğu için maşalarını saklamaya devam ediyor. Ama bu devran günün birinde dönecek. Bu ülkenin kaderi değişecek" ifadelerini kullanarak 'Ekmek almaya giden çocuğun babası böyle mi olur' dedirtti.

Ekmek almaya giden çocuğun babası böyle mi olur dedirtecek ne var anlamadım? Ne demesi gerekiyordu oğlumuz öldü ama devletimiz sağolsun mu? Bu cümlelerin neresinde bir tehdit var anlayamadım, herkes diyor gün olur devran döner diye?

doğru biz asil türkler şehit verince vatan sağ olsun diyebiliyoruz. Sahi biz buna mı alıştırıldık?

Çok komiksiniz ya çiçek falan diye espri yapmışsınız, baya güldüm.

Dhkp-c'nin hala bizzat Milli İstihbarat Teşkilatı tarafından desteklendiğini, devletin maşası olduğunu bilmeyen insanlar var. Bir suçlu arıyorsanız 14 yaşındaki küçük bir çocuğa değil 60 yaşında devletin tepesinde oturan ruh hastası bir adama bakabilirsiniz.

Cok sertti bu ama.

14 yaşındaki biri elindekinin en olduğunun gayet oyun olmadığını çok iyi biliyor.
Mesela sen yolda yürüyorsun ve kafana birden hiç görmediğin biri sapanla taş atıyor.
Çok ciddi yaralanabilirsin, beyin kanaması geçirebilirsin değil mi?
O çocuğun o çatışmanın içersinde ne işi vardı, ekmek almaya falan gitmediğini hepimiz biliyoruz.
O yaştaki çocuk ailesinin yanında olmalıydı, çatışmanın içine törörist gibi meydana salmayacaktı ailesi o çocuğu.
Okmeydan'ından Taksim'e ekmek almaya mı gitmiş vay be...

Keşke öldürüldüğü yerin okmeydanı,saatin sabahın 7 si olduğunu bilseydin.
Ama sende de suç yok, demek ki lağım medyası böyle vermiş haberleri.

Savcının öldürülmesine gelince berkinin katillerini en çok yakalamak isteyen kişiydi. ve bazı şeylere yaklaşmıştı. Ama hükümetin başı her sıkıştığında yardımına koştuğu biricik teröristler dhkpc(amacını hiç kimsenin bilmediği örgüt) yine derin devletin tetikçiliğini yaptı ve savcıyı rehin aldı, polis de öldürdü.
Hükümet yine kazandı. Hem adaleti sağlayacak savcı gitti hem de suç muhaliflere atıldı.
Ama bu kadar şeye gerek yoktu. Bizim millet malumunuz zaten hiç kimseyi öldürmeden de insanları herşeye inandırabiliyorlar.

Olayı ne savcı, ne Berkin Elvan olayı, ne de adaletle ele almak istiyorum.
Artık hükümetin çok güçlü olduğunu savunanlar, terörün bittiğini savunanlara sormak istediğim bir soru var.
DHKP-C adı altında PKK seneler önce ateşkes imzalarken kırsaldaki terörün şehir merkezlerini ineceğini zaten fısıltı gazetesi ile duyurmuştu.
Her birimiz ayrı ayrı mağdur olurken, Enerji Bakanı adı altındaki insan saçma sapan bir açıklamayla neyden dolayı elektrik kesintisi olduğunu bilmediğini belli etti sonrasında şehirler karanlığa büründü.
Sonrasında ise savcının ölüm haberi.
Ne kadar manidar... Devlet içinde devlet var, hep var olmuştu ama şimdi hiç de tahmin etmediğimiz kadar güçlüler.
Başka da diyecek birşey yok.

doğru biz asil türkler şehit verince vatan sağ olsun diyebiliyoruz. Sahi biz buna mı alıştırıldık?

Savaşta bir insan ölür, vatan sağolsun dersiniz. Çocuğunuzu eylemde polis öldürünce ve devlet de suçluları koruyunca vatan sağolsun demezsiniz, katiller neden cezasını çekmiyor, adalet yok mu dersiniz.

İkisi arasındaki farkı anlayamıyor musunuz yoksa demagoji yaparak vatan millet Sakarya edebiyatına mı girmeye çalışıyorsunuz?

bu arada pkk ile bu örgüt aynı değil. bakın şu habere
  • 30 Temmuz 2014'de Nurtepe'de Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş stantı açmak isteyen HDP Komisyonuna izin vermeyen DHKP-C'lilerle HDP'liler arasında olaylar çıktı.Okmeydanı, Sultangazi ve Sancaktepe'ye sıçrayan olaylar esnasında silahlı çatışma çıktı. Çıkan çatışmada 16 yaşındaki İbrahim Öksüz öldü..[67]

O 14 yaşındaki Veledi o karmasikliga gonderen zihniyet ayrı bir şerefsizlik, bunu fırsat bilip devletin savcısını öldüren ayrı bir serefsizlik. Evlat yetiştirirken insan yetiştirmeye ugrasacaksin o çocuğu o karmasanin içine ekmek almaya gönderdim zirvaligina kimi inandiracaksin. Baba sen suclusun. Bu çocuğun ölümünden o savcının ölümünden sen sorumlusun artık. Giden iki can Allahın yarattığı iki beden. Ama geride serefsizlik diz boyu. Allah rahmet eylesin savcıya. Allah sabır versin ailelere anneye.

Olay su ki berkin elvanin katilleri, berkin elvanin katillerini tespit etmek isteyen savciyi, dhkc adiyla oldurdu.

Simdi bunlar anlamaz Duka Tesla Duka Tesla soyle aciklamak lazim.

Dhkc yi milli istihbarat teskilati destekliyor anladin mi ? Elektrik kesintisini firsat bilen dhkc adliyeye girmedi , elektrik kesintisiyle bicok seyi goturecek olan hukumet bunu da kendi istedigi sekilde kullandi ve dhkc adi altinda bu tarz bi eylem gerceklestirerek polise savciyi oldurtmus oldu ve halktaki nefreti korukledi. Berkin elvanin olumunun bir suc oldugunu destekleyenler de bu sekilde terorist ilan edilmis oldu. Ayrica asil katiller de bulunamayacak sekilde bu dosya ortbas edilmis oldu. Bunlarin hepsi secim hamlesi. Sizin gibi yiyenlere iste anladin mi ?

Savaşta bir insan ölür, vatan sağolsun dersiniz. Çocuğunuzu eylemde polis öldürünce ve devlet de suçluları koruyunca vatan sağolsun demezsiniz, katiller neden cezasını çekmiyor, adalet yok mu dersiniz.

İkisi arasındaki farkı anlayamıyor musunuz yoksa demagoji yaparak vatan millet Sakarya edebiyatına mı girmeye çalışıyorsunuz?

Benim çocuğum oralara gitmez merak etme sen bu 1

Zaman kaybından başka birşey değilsin..Biraz empati yeteneğini geliştir. Kürt olmak ta alevi olmak ta ayıp birşey değil.. Diğerlerinden bir farkı yok.

14 yaşındaki çocuğun katili bulunmadı diye savcı başını kesenkler, bütün dünya da katili bulunamayan milyonlarca vakayı ele alsa bütün herkes birilerini öldürmek zorunda kalırdı..

He sen adalet mi istiyorsun bu zihniyetle devam ederseniz daha çok bataklığa çökersiniz..

O 14 yaşındaki Veledi o karmasikliga gonderen zihniyet ayrı bir şerefsizlik, bunu fırsat bilip devletin savcısını öldüren ayrı bir serefsizlik. Evlat yetiştirirken insan yetiştirmeye ugrasacaksin o çocuğu o karmasanin içine ekmek almaya gönderdim zirvaligina kimi inandiracaksin. Baba sen suclusun. Bu çocuğun ölümünden o savcının ölümünden sen sorumlusun artık. Giden iki can Allahın yarattığı iki beden. Ama geride serefsizlik diz boyu. Allah rahmet eylesin savcıya. Allah sabır versin ailelere anneye.
14 yasındakı velet oylemı ?
bıraz vıcdan ...

Olay su ki berkin elvanin katilleri, berkin elvanin katillerini tespit etmek isteyen savciyi, dhkc adiyla oldurdu.

Simdi bunlar anlamaz Duka Tesla Duka Tesla soyle aciklamak lazim.

Dhkc yi milli istihbarat teskilati destekliyor anladin mi ? Elektrik kesintisini firsat bilen dhkc adliyeye girmedi , elektrik kesintisiyle bicok seyi goturecek olan hukumet bunu da kendi istedigi sekilde kullandi ve dhkc adi altinda bu tarz bi eylem gerceklestirerek polise savciyi oldurtmua oldu ve halktaki nefreti korukledi. Berkin elvanin olumunun bir suc oldugunu destekleyenler de bu sekilde terorist ilan edilmis oldu. Ayrica asil katiller de bulunamayacak sekilde bu dosya ortbas edilmis oldu. Bunlarin hepsi secim hamlesi. Sizin gibi yiyenlere iste anladin mi ?
keşke şu gerçekleri algılayabilsek. keşke

Doğru ama :)

Yav he verecek cevap bulamadığından değil de "gerek bile duymadığından" he :)
Bak güzelim seçim zamanı burda çok kez yorumlar yaptım kimse kimsenin görüşüne saygı duyduğu yok oyuzden boşu boşuna ceza almak istemiyorum...
Devletin başında başkasıda olabilirdi, ozaman da aynı şeyi söylermiydiniz? Ben sanmıyorum...
Konuyu başka yere saptırmaya çalıştığınız için gerek yok gerilmeye.
Farkındaysan saygımı yitirmeden yazmaya çalışıyorum :KK59:

Son düzenleme:
herkes ne kadar her şeyi görmüş yaşamış gibi duyduklarından inandıklarını hiddetle savunabiliyor..
Oysa orada olan net şu: bir ülkenin savcısı öldürüldü..
olayların perde arkasını biz nasıl bilebiliriz..bilseydik istihbaratın için biz olurduk değil mi...sağdan soldan duyduklarınızı nasıl kendi fikrinizden çok benimseyip savunabiliyorsunuz hayret..

e peki dün öldürülen iki dhkpc üyesi tesadüf eseri mi o adliyedeydi

X