Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı

Mavi Terlik

Güzel günler göreceğiz ...
Kayıtlı Üye
12 Ocak 2015
1.623
2.207
Berkin Elvan davasında savcı rehin alındı
Berkin Elvan davasına bakan savcının DHKP-C örgütü tarafından rehin alındı.

Berkin Elvan davasına bakan savcının, odasında rehin alındığı iddia edildi. DHKP-Cörgütünün yayın organından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"DHKC Savaşçıları Berkin Elvan Dosyasına Bakan Savcıyı Çağlayan Adliyesindeki Odasında Rehin Aldı!

Şu an aldığımız habere göre DHKC savaşçıları, Berkin Elvan’ın dosyasına bakan savcıyı, Çağlayan Adliyesi 6. katta bulunan odasında rehin aldılar.

Savaşçılar üç saat içinde talepleri yerine getirilmezse savcıyı ölümle cezalandıracaklarını açıkladılar. Talepler
grey.gif
savaşçılar tarafından bize iletildiğinde yayınlayacağız."

ODADAN SİLAH SESLERİ DUYULDU

Çağlayan Adliyesi'ndeki odadan silah sesleri duyulduğu da iddialar arasında.

DHKP'liler saat 15.36’ya kadar talepleri yerine getirilmezse savcıyı öldüreceklerini açıkladılar.

İşte DHKP-C'lilerin talepleri:
1-Berkin Elvan’ı katleden polislerin canlı yayına çıkarak itirafta bulunmaları…
2-Polislerin Halk Mahkemelerinde yargılanmaları…
3-Bugün kadar, Berkin Elvan için yapılan eylemlere katıldıkları gerekçesiyle haklarında soruşturma açılan, işten atılan, tutuklanan herkesin suçlamalarının kaldırılması…
4-Bu üç saatin ardından güvenli bir şekilde ayrılmalarının sağlanması…
5-Oluşturulacak bir heyetle iletişim Kurmak… Oluşturulacak heyette bulunmasını istedikleri kişiler: Ümit Kocasakal, Sezgin Tanrıkulu, ÇHD’den bir avukat, Halk Meclislerinden bir kişi…

1357405329759.jpg

"DHKC Savaşçıları Berkin Elvan Dosyasına Bakan Savcıyı Çağlayan Adliyesindeki Odasında Rehin Aldı!

Şu an aldığımız habere göre DHKC savaşçıları, Berkin Elvan’ın dosyasına bakan savcıyı, Çağlayan Adliyesi 6. katta bulunan odasında rehin aldılar.

Savaşçılar üç saat içinde talepleri yerine getirilmezse savcıyı ölümle cezalandıracaklarını açıkladılar. Talepler
grey.gif
savaşçılar tarafından bize iletildiğinde yayınlayacağız."

ODADAN SİLAH SESLERİ DUYULDU

Çağlayan Adliyesi'ndeki odadan silah sesleri duyulduğu da iddialar arasında.

mynet.com

DHKC adliyede Berkin Elvan savcısını rehin aldı
fft107_mf3985089.Jpeg

31/03/2015 13:51

RADİKAL - Çağlayan adliyesinde Berkin Elvan soruşturmasını yürüten savcı bir grup tarafından rehin alındı. İçeridensilah sesi duyuldu, özel tim adliyeye girdi. Örgüt, şu açıklamayı yaptı:

"Berkin Elvan'ı vuran ve gözetleyen polislerin derhal tutuklanmasını istiyoruz. Milletvekili Sezgin Tanrıkulu arabulucu olsun. 15.35'e kadar süre veriyoruz, müdahale olursa savcıyı öldürürüz."

DHKP/C’ye yakınlığı ile bilinen bir Twitter hesabından Savcı Kiraz’ın başına silah dayalı halde fotolar yayınlandı.

201503311411_20.jpg

Odanın bulunduğu koridor boşaltıldı. Takviye polis kuvveti çağrıldı.

Polisler ve özel tim altıncı kattaki odanın çevresini abluka altına aldı.

SAVCI 21 POLİSİN KİMLİĞİNİ ALMIŞTI

Cumhuriyet Savcısı Mehmet Selim Kiraz, Gezi Parkı eylemeleri sırasında İstanbul Okmeyda'nında polisin attığı gaz fişeğinin başına isabet etmesi sonucu 269 gün komada kaldıktan sonra yaşamını yitiren 15 yaşındaki Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili soruşturmaya bakıyor.

Yaklaşık iki ay önce bu soruşturmaya atanan Savcı Kiraz, failleri tespit amacıyla olay günü o bölgede görevli 21 polisin kimliklerini almıştı.

İşte bunlar için sokağa dökülen kesim yaptıklarıyla gurur duyuyor mu acaba? Kimlerle aynı safta ve kimi savunduklarını gördükçe? İğreniyorum artık bu ülkenin zihniyetinden. Devletin savcısını rehin alan bu insanların peşinde binlerce insan sokağa dökülürken onlara terörist diyenlerin sonuna kadar arkasındayım! Bu zihniyetin bu iğrenç insan müsveddelerinin arkasındakiler yine savunun. Siz busunuz çünkü. Ülkemi seviyorumun arkasına sığının. Masum bir çocuk ekmek almaya giderken vurulmuştu.. Çünkü DHKPC masum insanları savunur di mi? Tiksiniyorum..

Ne belli bunların gerçek dhkp-c'li olduğu?Ya da Berkin Elvan'ın bunlarla alakası olduğu?Peki ya bu olay kamuoyunun dava üzerindeki fikrini değiştirmek için,katilleri daha kolay aklayabilmek için yapıldıysa?Olayı 14 yaşında bir çocuğun öldürülmesinin davasından,bir teröristin öldürülmesi davasına çevirmekse niyetleri?Kolay mı öyle savcının odasına elini kolunu sallayarak girmek?Azcık kafanızı çalıştırın.Özellikle zevk mi alıyorsunuz kendini savunamayacak ölmüş insanların arkasından iftira atmaktan?

Allah ım sen koru , neler oluyor bugün böylee !!! Davutoğluda elektrik kesintisi ile ilgili bir kaç saat önce bir terör saldırısı olabilir mi bunu da araştırıyoruz gibi bişey söyledi , umarım kötü şeyler olmaz..

Ne belli bunların gerçek dhkp-c'li olduğu?Ya da Berkin Elvan'ın bunlarla alakası olduğu?Peki ya bu olay kamuoyunun dava üzerindeki fikrini değiştirmek için,katilleri daha kolay aklayabilmek için yapıldıysa?Olayı 14 yaşında bir çocuğun öldürülmesinin davasından,bir teröristin öldürülmesi davasına çevirmekse niyetleri?Kolay mı öyle savcının odasına elini kolunu sallayarak girmek?Azcık kafanızı çalıştırın.Özellikle zevk mi alıyorsunuz kendini savunamayacak ölmüş insanların arkasından iftira atmaktan?

Kafa çalıştırmaktan önce biraz araştırmak veya bilmek gerekiyor demekki. İstihbarat yetkililerinin defalarca DHKP-C belge ve eylemlerde adının geçtiğini açıklaması yetmedi ama insanlara. Elektrik kesilince altında hükümet senaryoları yazip binlerce teori üretir bu zihniyet elektrikler kesildi santrallerde sorun var deyip geçemez ama apaçık savcı rehin alındığında ne belli öyle olduğu.. Boşversenize ya.

Kafa çalıştırmaktan önce biraz araştırmak veya bilmek gerekiyor demekki. İstihbarat yetkililerinin defalarca DHKP-C belge ve eylemlerde adının geçtiğini açıklaması yetmedi ama insanlara. Elektrik kesilince altında hükümet senaryoları gezip binlerce teori üretir bu zihniyet elektrikler kesildi santrallerde sorun var deyip geçemez ama apaçık savcı rehin alındığında ne belli öyle olduğu.. Boşversenize ya.
Hangi istihbarat yetkilileriymiş onlar?İşine geldiğinde işine gelen yalanı söyleyen hükümetin istihbarat yetkilileri mi? :))

Hangi istihbarat yetkilileriymiş onlar?İşine geldiğinde işine gelen yalanı söyleyen hükümetin istihbarat yetkilileri mi? :))

Bu sabit düşünce değişmezki ne olsa. Dirilip evet ben DHKP-C militanıyım dese 'yat geri bunlar hep hükümetin oyyunu' der geçer bu zihniyet karşıya. O yüzden sayfalarda yazılsa bir şey ifade etmez.

Bu sabit düşünce değişmezki ne olsa. Dirilip evet ben DHKP-C militanıyım dese 'yat geri bunlar hep hükümetin oyyunu' der geçer bu zihniyet karşıya. O yüzden sayfalarda yazılsa bir şey ifade etmez.
Bu kadar oyun gördükten sonra her gördüğüme inanmamam benim suçum olamaz herhalde...Ayrıca dirilip evet ben DHKP-C militanıyım dese çocuk yine çocuktur benim gözümde,"vay terörist, iyi ki gebermişsin" diyecek vicdan bende yok.O yüzden bence de siz bana bişey yazmayın artık...

İşte bunlar için sokağa dökülen kesim yaptıklarıyla gurur duyuyor mu acaba? Kimlerle aynı safta ve kimi savunduklarını gördükçe? İğreniyorum artık bu ülkenin zihniyetinden. Devletin savcısını rehin alan bu insanların peşinde binlerce insan sokağa dökülürken onlara terörist diyenlerin sonuna kadar arkasındayım! Bu zihniyetin bu iğrenç insan müsveddelerinin arkasındakiler yine savunun. Siz busunuz çünkü. Ülkemi seviyorumun arkasına sığının. Masum bir çocuk ekmek almaya giderken vurulmuştu.. Çünkü DHKPC masum insanları savunur di mi? Tiksiniyorum..
bu o çocuğun 14 yaşında olduğu gerçeğini kısaca çocuk olduğu gerçeğini yok etmez. o çocuktu.ve ölmeyi asla haketmedi

Tıpkı hukumet "evet yolsuzluk yaptım, caldım, vurdum, öldürdüm, sattım" dese "yok canım paraleldir, dıs mihtaktır, santajdır, montajdır" diyecegimiz gibi degil mi? Evet maalesef bu zihniyete anlatılabilecek hic bir sey yok..

Gezide oldurulen tum gencler teroristti zaten..

Yeni Turkiye muhafazakar ahlak ve vicdan anlayısı boyle bir sey.

bu o çocuğun 14 yaşında olduğu gerçeğini kısaca çocuk olduğu gerçeğini yok etmez. o çocuktu.ve ölmeyi asla haketmedi

Dağda 12 13 yaşında ölen pkk lı çocuklar var mesela. Ölmeyi haketmek diye bir şey yok bi kere bu konuda netlik getirelim. Arkasından yürünen zihniyet burda tartışılan. DHKP-C ve PKK nin hiç bir farkı yokken o zaman ölen pkk lı çocuklar için PKK nın arkasında mı yürüyelim? Bu işin vicdan kısmında kimsenin ''oh oldu iyikide öldü'' dediği yok bunu buralara çekmeninde bir mantığı yok.

Tıpkı hukumet "evet yolsuzluk yaptım, caldım, vurdum, öldürdüm, sattım" dese "yok canım paraleldir, dıs mihtaktır, santajdır, montajdır" diyecegimiz gibi degil mi? Evet maalesef bu zihniyete anlatılabilecek hic bir sey yok..

Gezide oldurulen tum gencler teroristti zaten..

Yeni Turkiye muhafazakar ahlak ve vicdan anlayısı boyle bir sey.

Tüm bu söylenenlerin cevabı var elbette şunu merak ediyorum, vicdan konusundaki samimiyetiniz sadece gezide ölenlere mi yoksa öldürülen polisler içinde geçerli mi?

Muhafazakarlıkla bağdaştırdığınız cümleyi merak ettim aradımda bulamadım. DHKP-C nin savcımızı rehin almasını yuhladığım için mi vicdan konusunda eleştiri alıyorum yoksa bu zihniyetin arkasında yürümesini eleştirmesi için mi? Eğer bugün burda hükümeti eleştirirsem veya boşverin bunlar oyun dersem mi vicdanlı bi insan olucam?

Dağda 12 13 yaşında ölen pkk lı çocuklar var mesela. Ölmeyi haketmek diye bir şey yok bi kere bu konuda netlik getirelim. Arkasından yürünen zihniyet burda tartışılan. DHKP-C ve PKK nin hiç bir farkı yokken o zaman ölen pkk lı çocuklar için PKK nın arkasında mı yürüyelim? Bu işin vicdan kısmında kimsenin ''oh oldu iyikide öldü'' dediği yok bunu buralara çekmeninde bir mantığı yok.
valla ben oradaki çocuklarada üzülürüm. çocuk çünkü.12 yaş. çocuk

Evet ölüm gibi bi meselede sevinmek diye bir şey olmaz.Şuan kafasına silah dayanan insanın ölüm riskine üzülmek için onun 14 yaşında olmasına ihtiyacımız yok sanırım.
onada üzüldüm. resme bakamıyorum bile. iğrenç insanlar şunu yapan, yazdım hatta.

X