• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Berenin diş teli günlüğü :)

Beren

<3
Kayıtlı Üye
18 Eylül 2010
9.907
197
413
Ankara
buraya böyle bir günlük açıcagım aklımın ucundan geçmezdi:) Üst dişlerim düzgün.. ama alt dişlerimin yarısı içeriye doğru kayık... 22 yasındayım normalde bu kadar dert etmezdim aman görünmüyor nasılsa derdim ki bu dişler iyice içe kayana kadar yıllar geçtikçe alt dişlerim iyice içe kayıyordu.Ve yediğim yemekler diş etlerime baskı yapıyordu.Ortodentistin yolunu tuttum.Doktorum o kadar güleryüzlü bir hanımdı ki hayır bile diyemeden taktırdım. bugün tellerimin 2. günü.Şeffaf braketlerim var hiç belli olmuyorlar..Takılırken hiç bir acı hissetmedim.Sonra doktorum beni ertesi gün ağrın yok mu dedi bende yok dedim hala da yok maşallah:) tek sorunum Üst dişlerim alt daki braketlere çarptıgı için araya yükseltici dolgu koydu doktorum. Böylece braketler çarpmıyordu. Ama bende çiğneme fonksiyonumu baya baya kaybettim.Tamam abartmayayım bugün en arka dişimde yemek yemeği denedim gayet de iyi yedim... Dolgularım çıkana kadar artık sıvı gıdalar ve yemekleri küçük parçalar halinde yavaş yavaş yicem.Konuşmamda ufak bir sorun oldu s ve ş harflerinde ama onuda bugün çözdüm eğer yavaş ve dikkatli konuşursam onlarda olmuyor:) iyi konuşuyorum yani hadi bakalım hayırlısı.... braketler ağız içinde tahriş yaptı biraz doktorum mum gibi bir şey verdi onu sürmemi söyledi sürünce de çok rahatlıyorum..şimdilik sorunum yok kontrolüm 23 eylül de çok merak ediyorum 23 eylül de neler olucak gelişmeler olucak mı doktorum ne dicek ay heyecanlıyı bekleyiş :) bugününde sonuna geliyoruz böyle böyle 1 yıl geçicek ve sonunda sağlıklı alt dişlerime kavuşucam üstünede beyazlatmada yaptırırım oh:)

hayırlı olsun canım.
diş beyazlatma ve diş teli hakkında ücret bilgisi verebilirmisin.
ortalama bir fiyat aklımda canlansın diye

bugün 3. günüm sabah beyaz peynir yumurta yedim sanırım en güzel yediğim şeyler sorunum yok şu an sadece basınca ağrı oluyor normalde ağrım yok öğlen yemeğim çorba püre akşamda mercimek yemeği yicem genelde yumuşak şeyler yiiyorum çünkü sert bir şey ısırınca canım acıyor.. ayın 23 ünü bekliyorum sabırsızlıkla.

bugün 4. günüm artık alıştım galiba ağrılarımda azaldı zoruma giden günde 4 kez diş fırçalıyorum artık dişlerim çıkacak fırçalamaktan:) sabah yine yumurta ve peynir yedim öğlen yumuşak şeyler akşamda öyle günler çabuk geçicek yüksek dolgularım çıkıcak evet 3 ay geçicek hemen geçicek..

bende tel taktırdım 3 ay önce ilk 10 gün bir şey ısırdığında dişlerinde acı olur ancak sonra geçiyor. bende öyle olmuştu en azından. her ay sıktırmaya gidiyorum ikinci sıktırdığımda da biraz ağrı oldu ama 3. gidişimden sonra herhangi bir ağrı sızı olmadı alıştım sanırım 1.5 sene kalacak dişlerimde ekimin sonu gibi de altlarına taktıracağım 1.5 senelik sıkıntıdan sonra her aynaya baktığında iyi ki yaptırmışım diyeceksin

bende tel taktırdım 3 ay önce ilk 10 gün bir şey ısırdığında dişlerinde acı olur ancak sonra geçiyor. bende öyle olmuştu en azından. her ay sıktırmaya gidiyorum ikinci sıktırdığımda da biraz ağrı oldu ama 3. gidişimden sonra herhangi bir ağrı sızı olmadı alıştım sanırım 1.5 sene kalacak dişlerimde ekimin sonu gibi de altlarına taktıracağım 1.5 senelik sıkıntıdan sonra her aynaya baktığında iyi ki yaptırmışım diyeceksin
bendede öyle 23 inde kontorlüm var ne ısırsam acıyor böyle öyle bir acı ki ısırmaya korkuyorum inşallah geçer canım seninki gibi benimkide

evet ne çabuk 10 gün geçmiş böyle böyle 1 yıl geçicek inşallah dediğim gibi tek sorunum yüksek dolgular onlar big gitse tellerimle çok mutluyum:( bugün kek yedim sabah öğlen çorba akşam yumuşak patlıcan bugün ilk kez birşeyi ısırmayı denedim yok yok hala acıyor ne zaman geçicek bilmiyorum ağrım hiç yok ama ısıramıyorum bir şeyi:(

Geçmiş olsun öncelikle :) aynı beni anlatmışsın valla :) ben de 3 gün önce taktırdım diş telimi. normalde ağrı yok ama yemek yerken ağrıyor :KK43: ve o yükseklik veren dolgu olmasa daha rahat olacak :) onun çıkacağı günü bekliyorum  :)

bir an önce geçer inşallah ben şu an rahatım tek problem braketlerimden birisi düştü ama dişçim tatilde olduğu için asistanı çıkardı haliyle biraz hırpaladı dişlerimin düzeldiğini hissediyorum sanırım bu sayede katlanıyorum ağzımdakilere :KK45::KK45:

beren hayırlı olsun canım gelişmeler nasıl memnunmusun :)) buarada fiyat konusunda bilgilendirme yapabilirmisin ?

Arkadaşlar merhaba. Benim de üst dişlerimden bir tanesi geride ve sanki orada dişim yokmuş gibi duruyor :( Diş teli taktırmak istiyorum ama biraz korkuyorum da. İstanbul/Avrupa yakasında oturmaktayım. Bu tarafta tanıdığınız uygun fiyatlı diş teli taktırabileceğim bir yer var mı? Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim. Şimdiden teşekkür ederim.

kızlar inanmıyorum resmen kasımı yarıladık:) vay be günler nasıl hızlı geçiyor ayrıca dişlerimdeki değişimi tüm ailem şaşırarak bakıyor:) çok hızlı maşallah doktorumdaöylededi çok hızlı yer değiştiriyor dişlerin 6 ay sonra çıkarabilirz dedi yüksek dolgularım hala var onları almadı ama ben çok alıştım tellerime çooook ceviz bile yiyorum:) kontrollerde tellerim değişiyor yay koyuyoar aralara doktorum kontrolden sonraki 3 gün yemek yiyemiyorum sonra alışıyorum:)

fiyata gelince ben sadece alt dişlerime porselen şeffaf braket taktırdım toplam2 bin tl ödedim daha doğru 10 a böldü doktorum.

yaa en merak ettıgım sey sendeymıssss :)

şimdi benımde dıslerım kapandıgında ust dısler alt dıslere degıyo bu yuzden üstede takılması gerekıyo. ama ben sadece alta taktırıp araya dolgu yaptırmak ıstıyorum obur turluusu cok uzun surecek yoksa.
bu dolgu olayı nasıl oluyo yeme ıcme gercekten zor oluyormu?
ve tedavı bıtene kadar oyle kalması gerek sanırım yoksa ust dısler alttakılerı yıne kırabılır.
sizin tedavı nasıl gecıyo bu dolguyla?

ilk başlarda dolgularla hiç bir şey yiyemiyorsunuz bi 25 gün böyle geçiyor ama sonradan istediğiniz herşeyi çatır çatır yiyorsunuz benim dolgularım çıkmadı çünkü alt dişlerimin bazı kısımları dikleşmedi o yüzden daha devam dolgu ya:):)

canım merhaba bende bugün dişteli takdırdım o yüksek dolgu dediğin arka dişlere takılan mavi şeyler mi yükseltici diyodu benim doktor da ...onlar hiç mi çıkmıcak ya yemek yemeye çalıştm yiyemedm ağrıda yok yani sırf o dolgu yüzünden çiğneyemiyorum nasıl başardın sen bu işi ?

canım ilk başlarda ben hiç bir şey yiyemedim dolgular ağrı vermiyor dolgular yüzünden çiğneyemiyorsun bir şeyi zamanla 1 kaç ay sonra herşeyi çiğniyorsun benim tellerim eylülde çıkıcak ve dolgularım daha yeni alındı düşün yani dolguları hemen almıyor doktor dişler dikleşince alınıyor :(
canım merhaba bende bugün dişteli takdırdım o yüksek dolgu dediğin arka dişlere takılan mavi şeyler mi yükseltici diyodu benim doktor da ...onlar hiç mi çıkmıcak ya yemek yemeye çalıştm yiyemedm ağrıda yok yani sırf o dolgu yüzünden çiğneyemiyorum nasıl başardın sen bu işi ?

ve koskoca 1 yıl bitiyor ağustosun sonunda eylül gibi tellerim çıkıyor:) sonuç mu inci gibi dizilmiş dişlerim oldu o kadar zaman geçti sabrettim kızlar sakın korkmayın taktırın sabredin sonucu görünce çok mutlu olucaksınız!!! öncesi ve sonrası resmini eklicem inşallah!!!

Back