Beren Saat'e 'Edep Yahu' Dediler

Chess

Nirvana
Kayıtlı Üye
14 Ağustos 2009
53.296
42.833
898
İstanbul'da kadın vücudunun yer aldığı mayo reklamlarının üzerini boyayan ya da yırtan gruplara bir yenisi eklendi

Başbakan Erdoğan'ın evinin de bulunduğu Kısıklı'da bir otobüs durağındaki Beren Saat reklamının üzerine ''Edep Ya Hu!' diye yazdılar.

Bir süredir İstanbul sokaklarında mayolu kadın fotoğraflarının olduğu billboardları üzerine yapıştırdıkları kağıtlarla sansürleyen ve kendilerine “1inci Gençlik” adını veren bir grup, ünlü oyuncu Beren Saat’in resminin üzerine de “Edep Yahu!” diye yazdı.

Önceki gece Başbakan Tayyip Erdoğan’ın evinin bulunduğu Kısıklı’daki otobüs durağındaki billboarda çantasından çıkardığı kağıtları yapıştıran sakallı bir genç, daha sonra yanındaki çocukla birlikte minibüse binerek duraktan ayrıldı.

Son düzenleme:
kadınında açık yeri yok. yuh artık. neresi edepsizlik bunun. kafayı yemiş bunlar

Son düzenleme:
Simdi şu fotografa bunları yapıştıranların evde aynı fotografa neler yaptıgından bahsedelim ama yok gerek yok yani...Bılboard la bu alt tarafı bılboard.

Beren Saat'ten 'Edep ya hu' tepkisi!
Beren Saat reklamına yazılan mesaja tepkisini sosyal medyadan gösterdi.

Ünlü oyuncu Beren Saat'in yer aldığı reklamın afiş resmi üzerine bir grup tarafından üzerinde 'Edep Yahu' mesajı yazılı kağıtlar asılmıştı. Beren Saat bu olayın haber olduğu gazete resimlerini Twiiter ve Instagram hesabından paylaşarak 'Ne kadar özledim çocukluğumdaki ülkemi!! Aydın pazarlar olsun' mesajını yayınladı. milliyet

Beren saatin bu bilboarddaki resmi ile ilgili olduğunu düşünmüyorum, genel olarak rol aldığı yapımlar düşünülerek özellikle onun fotosunun seçilmiş olduğunu düşünüyorum. Ayrıca istanbuldaki bilboardlarda bunun bir çok örneğini görüyoruz farklı kesimlerce yapılmış olan, insana, kamu malına, doğaya zarar verilmediği sürece insanlar tepkilerini gösterebilir. Bu konuya haber niteliği kazandıran durum sadece yapan kişilerin inançlı ve sakallı olması, tabii onlar tepki veremezdi değil mi unutmuşum pardon!!!

Kim oldugu farketmez herkes istedigi tepkiyi verebilir ama karsindakini ahlaksizlik ve edepsizlikle itham etmeden.

He diger yaptigi isleri ve rol aldigi filmleri kastederek yapilmis deniyorsa da baya bi sıkı takipcilermis.Baksana meslegini icra etmesine bakmadan edebe davet etmek.Hmm guzelmis.
Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

Son düzenleme:
Ülkemde bu ve Buna benzer bilbord reklamları yayınlamak Özgürlüğü gerektirir ve aynı özgürlük bu ve buna benzer bilbord reklamlarına olan karşı tepkiyi açıkça gostermeyide uygun görmeli. Gayet normal bir tepki haber niteliği taşıması şundan ötürü ki özellikle vurgulanmış sakallı bir genç diye.. Kamu malına zarar vermeyi gezi olaylarında ve her kıvılcım da ortaya çıkan mahluklara yaftalamak daha doğrudur.

Şu ayrıntıyı vermelerindeki amaç nedir acaba?

Beren saatin sıkı takipçisi olmadan da yaptığı işlerle ilgili bilgi sahibi olunacağını bilmemek garip geliyor bana. Hani sosyal medya falan varya her şeyden haberimizin olmasını sağlayan bilmem biliniyor mu?
Edep ve ahlak kavramının algılanışı farklıdır.kimine göre ahlak sadece davranışla sınırlıdır, kimine göre davranışın yanı sıra giyim kuşam da ahlak çerçevesinde değerlendirilir.
Ayrıca beren saatin oyunculuğuna tepki verdiklerini zannetmiyorum; tepki ,rollerindeki gereksiz açıklıktır diye düşünüyorum.

Bu bir vücut şampuanı reklamı ve herhalde olabilecek en az açık reklam yapılmış.
Sorun nedir,dizlerinin görünmesi mi ? Başbakan'ın evine yakın olması mı ?
Gereksiz şov yapmışlar.

Ya bunlar ne yapmaya çalışıyor Allah aşkına? Bi bunu yapmadıkları kalmıştı. Herşeyi geçtim dinimizi lekeliyorlar..Bi bildiri yayınlarlar kadınlar dışarı çıkmasın kadınlar dar giyinmesin vs diye bi böyle saçmalarlar..Sonra insanlar nefret eder tabi İslamiyetten. Yazıklar olsun

Mesele Beren Saat ile sinirli degil ki.
Corap reklami icin boy boy asilan bacaklara ya da alti ustu bir corap reklami ama bikiniyle verilmis pozlara da tepkiler var.
Sadece bu grup tarafindan da degil.
Bu kagidin Beren Saate denk gelmesi sahsi bir sey degildir bence.
Cunku cok cok acik billboardlarin coguna yapistirilmaya calisiliyor.
Mesele gereksiz teshircilige karsi cikmak.

Bana burada gereksiz nerenin acik oldugunu soyler misiniz.
dizmi kollarmi

Hiçbir yerinin görülmediği bir bilboarda edep yahu yazmak nedir ne edepsizliği bu çok ağır bir ithamdır. Ayrıca çevreye zarar vermek o billboardlara zarar vermekte suçtur yani öyle önüne gelen herkes tepki verip yırtamaz bir şeyler yapıştıramaz kafasına göre üzerine. Sakallı da olsa kim olursa olsun sonuçta reklam yani rahatsız olan bakmasın geçsin. Sokakta da kafalarını çevirip gezsinler o zaman. Ya da mini etek, body giyenlerinde üzerine edep yahu diye çıkartmalar yapıştırsınlar. Kendi beğenmedikleri şeyler üzerinden insanlara edep dersi veremezler yani. Edep denilen şey giydiğimiz kıyafetlerle sınırlı olan bir şey değil ama bazı zihniyetler sadece bu zannediyor bu da bir edepsizlik değil mi.

Herkes bir şeyleri eleştirebilir, ama bu tepkinin eleştiri olduğunu düşünenler ne yazık ki yanılıyorsunuz Bu yapılan bir eleştiri değil, düpedüz hakarettir!

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…