Beren Saat neden olmaz

okypete

Nirvana
Kayıtlı Üye
28 Mart 2008
84.873
40.715
http://www.bugun.com.tr/beren-saat-neden-olmaz-yazisi-1747515
37.jpg

Bilal ÖZCAN
Beren Saat neden olmaz
Bir dizinin başarılı olabilmesi için ille de başrollerde yıldız oyuncuların oynaması gerekmez…

İşte bakın, birçok dizide isimsiz oyuncular ön planda.

Ve o diziler de reyting listelerinde zirvede.

‘Adı Mutluluk’, ‘Kalbim Ege’de Kaldı’, ‘İnadına Aşk’, ‘Çilek Kokusu’, ‘Kiralık Aşk’ ve diğerleri…

‘Güzel Köylü’, ‘Kiraz Mevsimi’ star oyuncularla mı kışın çarşamba ve cumartesi akşamlarını hep zirvede bitirdi.

‘Kocamın Ailesi’ star isimlerle mi ekranların vazgeçilmezi oldu?

Hep yazıyorum, dizilerde oynamak için aman aman bir oyunculuk gerekmez.

Asıl olan senaryodur!

Ve yeter ki yan karakterleri usta tiyatrocular canlandırsın.

Bölüm başına 5 bin lira layık görülen o usta tiyatrocular, iyi bir senaryodan sonra dizilerin temelidir.

O temel sağlam olursa, hiç tanınmamış başrol oyuncularını da seyirciye izletir…

Dizi oyunculuğu at ile deve değildir.

Biraz oyuncu koçu, biraz yönetmen desteğiyle oynar gidersin.

Görüyorsunuz işte çoluk çocuk diyeceğiniz tanınmamış onlarca genç, dizileri sürükleyip götürüyor.

Aldıkları ücret ise, star oyuncularınkiyle mukayese edilmez:

Haftada 10 bin lira!

Sözü bakın nereye getireceğim.

Timur Savcı’nın ‘Kösem Sultan’ dizisinde Beren Saat’i oynatmak istememesi çok tartışılıyor.

Beren Saat hayranları başarılı yapımcıyı eleştiriyor.

Oysa, yapımcıyı eleştireceklerine kendi starlarına ayağını biraz yere basmasını söylesinler…

Beren Saat, bölüm başı 80 bin lira isteyeceğine, makul bir rakama insin ve hayatının rolünü canlandırsın.

Hem Beren Saat’in rol almasının diziyi uçuracağı garantisi mi var?

İşte Kıvanç Tatlıtuğ’un ‘Kurt, Seyit ve Şura’ ile aldığı netice ortada…

Timur Savcı ‘Muhteşem Yüzyıl’da ‘Hürrem Sultan’ rolünü isimsiz, sıradan bir kız olan Meryem Uzerli’ye verdi ve büyük bir başarıya ulaştı.

Başlarken Meryem Uzerli’ye ödediği ücret bölüm başına sadece 10 bin liraydı.

Harbiden ya Beren Saat'in Hülya Avşar'ın filan o yapımda ne işi var? Başarılı tiyatrocuları oynatmalılar.

Senaryo kötü oldu mu tutmuyor zaten bu aşikar bir şey, bunu için çok kafa yormaya gerek yok. Ancak tanınmış kişilerin olduğu yapımlar ilk izlenme oranlarını artıyor bu da ayrı bir gerçek, gerisini senaryo götürüyor.

Kurt Seyit ve Sura'nin hakkini yediler!!!! güzel bir yapimdi!!!! bölümlerini kaçirmadan izlemeye çalistim... izleyemedigimde de tekrarlarini izledim... diziyi bitirdiklerinde gerçekten çok üzüldüm... tarihi dönem dizileri çok ilgimi çekiyor nedense.. :KK66:

X