"Bereketin Öyküsü"

bikusolsam

kalbin bana şifa..
Kayıtlı Üye
9 Mart 2013
1.318
29
48
Bursa
Hanımlar bu konuyu buraya açmayı daha uygun gördüm,çünkü yardım kampanyaları forumuna hemen hemen hiç kimse bakmıyor :50:
Kitap ayrcacı,not defteri,rozet ve anahtarlık satarak dünyanın en fakir 4.ülkesi Malavi'de bir yetimhane yaptıran proje.. Projenin tam adı "Kitap Ayracı Projesi".. Tayland-Patani'de 240 kişilik bir okul yaptırmak için el eleyiz..
http://www.kitapayraciprojesi.com/ Buradan sipariş formunu doldurarak yardım edebilirsiniz.. Açıklamalarda her türlü bilgi var.. Benim siparişim biraz önce geldi, kargo sadece 5 tl alıyor sadece kargo parası ödeniyor.. Güzel mi güzel,4 tane kitap ayracı bir tane rozet ve 2 tane not defteri geldi. Eğer minikleriniz,çocuklarınız varsa kullanabilirler.. Hatta siz bile kullanabilirsiniz,kitap ayraçlarına bayıldım ben..
Kitap Ayracı Projesi Tanıtım Filmi - YouTube Bu videoyu izleyerek de bilgi edinebilirsiniz..
Ben de Bursa'da yaşıyorum,bu kampanyaya katılacağım.. Çok çok önemli bir proje sizin yardımlarınızla da eminim ki o miniklerin yüzü gülecek.. Facebook sayfasında resimlere bakarsanız yetimhanenin ve miniklerin fotoğrafları var.. Yardımlarınızı esirgemeyin lütfen küçücük canlar çok zor durumdalar.. İlgilenenlere şimdiden teşekkür ederim onların adına.. Selam ve dua ile..
:16:

Eve gidince incelicem bakalim, corbada tuzumuz bulunsun:)

Web sayfasını kabaca inceledim de aktiviteler güzel. Ancak toplanan paraların gerçekten buralarda kullanıldığından nasıl emin olabiliriz ki. Sonuçta geçmişte çok şeyler oldu; Deniz Feneri gibi. Kaldı ki benim ülkemde de bir sürü evsiz çocuk varken proje neden Afrika ve uzak doğu bazlı. Bu kısmı da anlamadım. En azından Van gibi bölgelere ulaşıp reel yardımlar toplamak daha kolay değil mi?

Web sayfasını kabaca inceledim de aktiviteler güzel. Ancak toplanan paraların gerçekten buralarda kullanıldığından nasıl emin olabiliriz ki. Sonuçta geçmişte çok şeyler oldu; Deniz Feneri gibi. Kaldı ki benim ülkemde de bir sürü evsiz çocuk varken proje neden Afrika ve uzak doğu bazlı. Bu kısmı da anlamadım. En azından Van gibi bölgelere ulaşıp reel yardımlar toplamak daha kolay değil mi?

Projeyi hazırlayanlarla görüştüm ben,bu çizimleri yapan ve üretimi sağlayan kişilerle.. Belgeleri var ellerinde.. Haklısın,ama zaten ülkemizde de bir çok proje var Van gibi illere? Ve ben Daha 4-5 ay öncesi Van'a yardım için bir kampanyaya katıldım ve yeteri kadar miktar toplandı.. Hem ülkemizde de yardımlar oluyor,hem de diğer ülkelere..Böyle bir dernek var çoğu şehirde. Biliyorsun ki oradaki minikler buradakilerden çok çok daha zor durumdalar. Tabi karşılaştırmıyorum iki ülkeyi,ama gerçekler bu yönde..Haberlede görmüşsündür kitap yardımı kampanyasını, ülkemizden ve çoğu şehirden kitap yardımı okullara ulaştı demek istediğim yeteri kadar yardım yapılıyor,ve biz de elimizden geldiğince toplum olarak yardım etmeye çalışıyoruz..

Son düzenleme:
Konu, içeriği nedeniyle ilgili başlığa taşınmıştır.

Doğru paralar doğru yerlere gidiyorsa sorun yok ve inşallah öyledir. Bu proje için demiyorum genel anlamda insanlarımız sömürülmeye son derece elverişli ve bunu suiistimal eden bir sürü dernek/kişi var..

Doğru paralar doğru yerlere gidiyorsa sorun yok ve inşallah öyledir. Bu proje için demiyorum genel anlamda insanlarımız sömürülmeye son derece elverişli ve bunu suiistimal eden bir sürü dernek/kişi var..

Haklısın,bazıları insanları kandırmaktan keyif alıyorlar sanırım. En güzeli öyle insanları Allah'a havale etmek.. Biz elimizden geleni yapalım da :)

Back