• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan bereket kesesi nasıl hazırlanır?

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

megry

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2010
8
0
286
Ankara
Arkadaşlar merhaba;
Ablam evleniyor.Onun için bereket kesesi hazırlamak istiyorum.Hani içinde buğday,çörek otu,pirinç bide eski bu gümüş paralardan oluyor.Organza tülden bir kesenin içine koyuyorsunuz,sonra kesenin ağzını büzüyorsunuz.Düğün günüde gelin ve damadın başından aşağı atıyorsunuz bereketli iyi olsunlar diye.Kına kesesi gibi küçük bir kese oluyor ve duyduğuma görede adı bereket kesesiymiş.Yalnız bunlardan hazırlamam için benim bu organza tülden keselerin nerede satıldığını öğrenmem lazım.Yaklaşık 100 adet falan yapmayı düşünüyorum ama Ankara'da bu tarz malzemeyi nereden bulurum bilmiyorum.İnternetten baktım ama hep kına kesesi olarak var.Benim istediğim gibi tülden güzel keseler var ama onlarında yeri hep İstanbul'da.Bana yardımcı olur musunuz?

nikah şekeri malzemeleri yaz canım google a oradan bak güzel şeyler oluyor senin nasıl bişiy istediğini anladım ama genelde dediğin gibi kına için büzgülü torbalar oluyor... bence birkaç metre tül al yuvarlak yuvarlak kes kurdeleyle de bağla istersen isimlerini ufacık yaz world de yazıcıdan çıktı al delgeçle delip kurdeleye geçir öyle bağla...

hazır kare görünümlü tül poşetler var içine koy ve ipini çek hazırr işteee :) cok basitt hemen top şeklini alıyor google yaz cıkar al satın onlardan mazlemeler ise ddoldur içine..

canım kolay gelsin çıkrıkçılar yokuşu var ulusta orada istediğin herşeyi bulabilirsin.

canım kolay gelsin çıkrıkçılar yokuşu var ulusta orada istediğin herşeyi bulabilirsin.

Bende geçen gün annemin zorula gittim çıkrıkçılar yokuşuna kalabalık ve garip bi yer ama aradığını bulamamak pek mümkün değil sanırım
herşey var Çıkrıkçılar yokuşunda

o kadar güzel anlatmışsınızki yaptıktan sonra resimlerini de koyarmısın çok merak ettim nasıl olacağını.

Back