Berbat Bir Evlat Ve Berbat Bir Anne Olmak

Kendini tasvir etmiş annen
Takma..çocukluğunu almış şimdi niye ona fırsat veriyorsun ki he he de geç
Hiç açan eskiyi hatta iletişimi azalt
İye kötü anne olasın ki
Salla gitsin

Eşini dinle lütfen. Annen gerçekten hasta sorun sende değil. Mesleğini hazmedememiş yetmemiş eşininkini de hazmedememiş bağnaz bir kafa yapısı var. Evlisin artık onu oyunun dışına al ve kendi çemberin içine sokma. Annendir acıtacak içini bunu yapmak ama bunu yapmak zorundasın. Mesafe koy seni manipüle etse de cevap verme oyununa gelme. Bayram seyran ara geç yabancı gibi. Görevini yap geç. Nereden biliyormuş berbat bir anne olacağını? Sağlıklı düşünemeyen kızını damadını ahlaksızlıkla suçlayan, meslekleri sadece sanat olduğu için bunu düşünen bir kadın mı bilecek bunu? Lütfen olayın duygusal kısmına biraz teknik bakın koyun karşınıza konuyu öyle düşünün. Kapınızı kapayın evin içindeki mutluluğunuza odaklanın onu da yaklaştıtmayın kendinize. Haketmiyor çünkü.

Neler neler yazmayı düşündüm de, değmez.

İnanmıyorum, ama yine de kendimi üzülmekten alıkoyamıyorum.

Aklım almıyor ya insanlar nasıl böyle basit olabiliyorlar, bundan nasıl zevk alıyorlar!

Ne mutlu size, Allah bağışlasın

Hic uzulmeyin ve kendinizden suphelenmeyin
Sizin yasadiklarinizi yasayan kadinlar anne olduklarinda muhtesem anne oluyorlar hem de kendilerini annelerinin esaretinden kurtariyorlar
Cunku bebeginize o kadar asik olacaksiniz ki kendi annenize cok kizacaksiniz neden beceremedi beni sevmeyi diye

Çocukken hepimiz ayakkabı istedik, oyuncak istedik o zaman hepimiz berbat bi evlat konumundayız anne babamız için. Anneniz ne dediğini bilmiyor ne yazıkki bunları düşünüp de kendinize yazık etmeyin. Eminim çok iyi bi anne olcaksınız ve kendi yaşadıklarınızı çocuğunuza yaşatmicaksınız.

Hadi keşke

Hadi inşallah

10 dakika önce annem aradı açmadım. Mesaj atmış "abinin bebeği oldu," diye. Böyle de rahatız

Şu noktadan sonra uzun süre görüşmek konuşmak istemiyorum. Bugün aradı açmadım. Sonra mesaj attı abinin bebeği oldu diye. Hiçbir şey olmamış gibi

Şu noktadan sonra uzun süre görüşmek konuşmak istemiyorum. Bugün aradı açmadım. Sonra mesaj attı abinin bebeği oldu diye. Hiçbir şey olmamış gibi
Gorusmek icin uzun aralikli rutininiz olsun.
Onun evlattan ziyade gercekten bir doktora ihtiyaci var.
Ikna olmuyorsa da, yapacak bir sey yok.
Cok da sorgulamayin, vicdaninizi rahatsiz etmeyecek kadar iletisim kurun, kâfi...

Bir kitap okuyorum: Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları.
Diyor ki "ebeveyninizi salın. Zorlamayın onu, sahip olmadığı bir şeyi vermesi için. Kendisi empati görmemiş, o yüzden kendini korumaya almış ve duygusuz gibi davranıyor canı yanmasın diye. Siz ona çocukluğunuzun ya da bugünün hesabını sorarsanız kendini tehlikede hissedip bağırmaya, ağlamaya başlar. Niye beni anlamıyor diye eliniz boş dönersiniz. "
O kitapta klinik vakalardan yola çıkarak örnek çalışmalara yer verilmiş. Hamileyken ağır gelmez derseniz alın okuyun, çok rahatlarsınız. Annenize kızgınlığınız da bayağı azalır. Çünkü hem onun tuhaf hallerini hem kendinizi berbat hissettiren duygularınızın sebebini anlarsınız. Etkili bir kitap, ağrı kesici gibi

Son düzenleme:
Sizin bileceginiz bir şey tabi ama ben annemle 2016 dan beri görüşmuyorum ve o günden beri yaptigı hasarlarin yerine yenisini ekleyemedi. Defalarca kapıma dayandi ama yeter artik bende insanın zaten hep yoktun şimdi hiç yoksun,eksikligi hisedilmiyor zaten annelik yapmiyordu sen de kendini azad et.

Okurum tabi ki Şu anda bu konuyu açtığım zamanki gibi müthiş bir öfke hissetmiyorum ona karşı. Zaman geçti üzerinden. Biraz da benim de anne olacak olmamın etkisi var sanırım. Öğrendiğim günden beri o kadar çok ağladım, kendimi yırttım resmen ve o kadar çok korktum ki. Şimdi ona çokça acıyorum. O da ne kadar korktu kim bilir, hatta belki benden çok daha fazla. Ama unutup her şeyi affedebilir misin desen, o kıvama gelmedim henüz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…