Berbat Bir Evlat Ve Berbat Bir Anne Olmak

Herkese merhaba. Kendimi çok çok kötü hissediyorum. Durup durup ağlama krizine giriyorum. Yazmak istedim.
Daha önceki konumda annemin pek de örnek bir anne olmadığından bahsetmiştim. Bugün maksat üzerime düşeni yapayım diye annemi aradım. Konuşurken konu yaklaşan 23 Nisan'a geldi. Annem başladı 23 Nisan etkinliklerine katılacağım diye ömrümü yerdin bilmem ne bilmem ne. Çocukluğumdan konu açıldı. Nankör bir çocukmuşum, bir 23 Nisan'da kırmızı ayakkabılar için ağlamışım bilmem ne. Ben de kızdım "Evet," dedim, "sonra beni o aldığınız kırmızı ayakkabılarla döverek cezamı kesmiştin hatırlarsan."
Vay sen misin onu diyen. Demediğini bırakmadı. Nankör pisliğin tekiymişim, başkası olsa beni kapının önüne koyarmış, çok afedersiniz o**spunun tekiymişim, rol yapıyorum ayağına sahnede elin adamlarına kırıtıyormuşum(tiyatrocuyum), kocam da nasıl bir adamsa beni hâlâ boşamıyormuş, zaten o da benden farklı değilmiş elin kadınlarıyla yan yana müzik çalıyorum diye fingirdiyormuş(eşim üniversitede akademisyen, yaylı çalgılar anasanat dalında), inşallah benim gibi berbat bir evladım olurmuş, benim ona yaptığım gibi hayatını mahvedermiş, zaten berbat bir evlat olduğum gibi berbat bir anne olacakmışım, tabi olabilirsemmiş, ben aslında arızalıymışım o yüzden doktora yapıyorum ayağına milleti oyalıyormuşum hepsi çocuk sahibi olamayacağım içinmiş.(geçen yıl iki defa myomlar yüzünden ameliyat oldum. Doktor anne olamazsın gibi bir şey demedi ama)
Böyle saydı döktü bağıra bağıra. Çok çok canım yandı. O kadar da zayıf bir anımdaydım ki hiçbir şey diyemedim, telefonu bile kapatamadım o şokla. Ellerim titreye titreye her sözünü dinledim. Yüzüme kapattı. Sonra ağlamaya başladım. Bağıra çağıra ağladım. Eşim geldi noldu diye. Söyleyemedim. Banyoya gittim kapıyı kapattım orada yazıyorum. Sürekli ağlama krizleri geliyor ne yapsam durduramadım. Kendimi çok kötü hissediyorum. Canım yanıyor. Sanki hiç büyüyemeyecekmişim gibi, hep aynı annesinin kaprislerini çekmek zorunda olan küçük kız olarak kalacakmışım gibi. Berbat bir anne olacaksın dedi ayrıca canım yandı.
Yazıp rahatlamak istedim, çok uzun oldu hakkınızı helal edin.
Kendini tasvir etmiş annen
Takma..çocukluğunu almış şimdi niye ona fırsat veriyorsun ki he he de geç
Hiç açan eskiyi hatta iletişimi azalt
İye kötü anne olasın ki
Salla gitsin

Eşim de hep öyle diyor. Hasta o takılma ona diye. Ama pek de görmezden gelmek mümkün olmuyor ki. Dış kapının dış mandalı da söylese sinirlenirsiniz, üzülürsünüz. Bir de annem dedi bana bunları. Arızalı, berbat bir anne, nankör bir çocuk, elin adamlarına kırıtmak... Küçükken böyle şeyler yaşandığında büyüyüp kendi hayatımı kurunca tüm bunlardan kurtulacağıma inanırdım. Büyüdüm ve geçmedi. Ömrüm boyunca hep bir yerlerden çıkıp beni mutsuz edecek gibi hissediyorum ve çok üzülüyorum.
Eşini dinle lütfen. Annen gerçekten hasta sorun sende değil. Mesleğini hazmedememiş yetmemiş eşininkini de hazmedememiş bağnaz bir kafa yapısı var. Evlisin artık onu oyunun dışına al ve kendi çemberin içine sokma. Annendir acıtacak içini bunu yapmak ama bunu yapmak zorundasın. Mesafe koy seni manipüle etse de cevap verme oyununa gelme. Bayram seyran ara geç yabancı gibi. Görevini yap geç. Nereden biliyormuş berbat bir anne olacağını? Sağlıklı düşünemeyen kızını damadını ahlaksızlıkla suçlayan, meslekleri sadece sanat olduğu için bunu düşünen bir kadın mı bilecek bunu? Lütfen olayın duygusal kısmına biraz teknik bakın koyun karşınıza konuyu öyle düşünün. Kapınızı kapayın evin içindeki mutluluğunuza odaklanın onu da yaklaştıtmayın kendinize. Haketmiyor çünkü.

Nasıl ya gerçekten bunları diyebildi mi anneniz??? Ben olsam msj atardım ben iyi anne nasıl olur görmedim önümdeki anne berbat bir anneydi çünkü evet ben de berbat bir anne oşabilirim ama olmamak için çabalayacağım en azından ama senin berbat bir anneanne olacağın gerçeği asla değişmeyecek diye.
Neler neler yazmayı düşündüm de, değmez.

Hayatınızı cümleleri, fikirleri değişebilecek bir faninin sözlerine inananark niye heder ediyorsunuz. Anneniz de olsa, söylediği her şey doğru değil. Aksine narsistse hiç almayın.
O evlat nimetinden nasiplenememişse, bir çocuğu sevebilmenin ona sarılmanın, koklamanın güzelliğini yaşamamışsa acıyın ona... siz bu fırsatı kaçırmayın yeter
İnanmıyorum, ama yine de kendimi üzülmekten alıkoyamıyorum.

Sizin yaşadığınız şeylerin aynısını bende yakın zamanda ablam tarafından yaşadım.birebir aynı nerdeyse şimdi asla konuşmuyor im hatırladıkça onu söylediklerimi aklıma geliyor ve Allah'a havale ediyorum.
Bir sebeple tartıştık aynı böyle telde bana
Neler yazmış neler
Ben bekarken adımı çıkarmısim (12 yıllık evliyim iki evladım var pırıl pırıl)
O hep çalışmış ben evde gel keyfim gel yapmışım(abim ve annem benim çalışmamı istemedi anneme köle yaptialr sürekli ev temizle yemek yap yapmazsan dayak baskı tehdit)annemde böyleydi annenize yakın ağzına geleni sayar.
Bana hep herşeyi o almış ben nankörmusum(sanırsınız bana çalıştı yedirdi ben zengin oldum.yahu hangi abla kardeşine kıyafet almadı telefon almadı.ayakkabi almadı bana bundan ekstra bişey almadi sanki beni doğurdu buyuttu gibi davranıyor ne aldın )
Eşime dil uzatti
Çocuğuma senin kızında sana benziyor sana çektirerek dedi terbiyesiz kadin( benim evladım parmaoala gösterilir terbiyesi ve ahlakıyla öğretmeni senin gibi kadar zim olsun dünyada başka bişey istemem der bunuda kendi çok iyi biliyor.cocuklarim çok uslu ve akillidir.herkes akraba eş dost bilir)
Diyeceğim oki asla unutulmuyor söylenen söz.kesinlikle konuşmayı düşünmüyorum o sözleri hep kulağımda çınlıyor.benim için bitti
Aklım almıyor ya insanlar nasıl böyle basit olabiliyorlar, bundan nasıl zevk alıyorlar!

Bide şunu belirteyim annemde anneniz gibiydi.aynisini telde bana yaptı tartıştık.
Neler dedi banada aynilari nerdeyse
Ben şu an iki çocuk annesiyim annem gibi olmamak için yemin içmiştim hiçbir zaman onun gibi bir anne olmamaliydim.inanin çocuklarımla aramda bin şükür çok güzel bir iletişim var🙏🙏herkes benim evlatlariminorenk gösterir beğenir.cok terbiyeliler sevimliler saygililiar bayılır herkes.
Onalrda bunu çok iyi bilir ben cocuklarima büyük insna gibi davranırım herzaman onalra suvi duydum.cocuk demedim her lafimi onlara düşünerek tartarak soyelrim hep fikirlerini alırım herkes beni m çocuk yetiştirme me bayilir takdir ederler 🙏
Çünkü ben ANNE OLUNCA ANNELİGİ SORGULADİM VE ASLA ANNEM GUBİ OLMAMAYA Soz verdim.
Ne mutlu size, Allah bağışlasın 🙏🏻

Hic uzulmeyin ve kendinizden suphelenmeyin
Sizin yasadiklarinizi yasayan kadinlar anne olduklarinda muhtesem anne oluyorlar hem de kendilerini annelerinin esaretinden kurtariyorlar
Cunku bebeginize o kadar asik olacaksiniz ki kendi annenize cok kizacaksiniz neden beceremedi beni sevmeyi diye

Çocukken hepimiz ayakkabı istedik, oyuncak istedik o zaman hepimiz berbat bi evlat konumundayız anne babamız için. Anneniz ne dediğini bilmiyor ne yazıkki bunları düşünüp de kendinize yazık etmeyin. Eminim çok iyi bi anne olcaksınız ve kendi yaşadıklarınızı çocuğunuza yaşatmicaksınız.

Hic uzulmeyin ve kendinizden suphelenmeyin
Sizin yasadiklarinizi yasayan kadinlar anne olduklarinda muhtesem anne oluyorlar hem de kendilerini annelerinin esaretinden kurtariyorlar
Cunku bebeginize o kadar asik olacaksiniz ki kendi annenize cok kizacaksiniz neden beceremedi beni sevmeyi diye
Hadi keşke

Çocukken hepimiz ayakkabı istedik, oyuncak istedik o zaman hepimiz berbat bi evlat konumundayız anne babamız için. Anneniz ne dediğini bilmiyor ne yazıkki bunları düşünüp de kendinize yazık etmeyin. Eminim çok iyi bi anne olcaksınız ve kendi yaşadıklarınızı çocuğunuza yaşatmicaksınız.
Hadi inşallah ❤️🙏🏻

10 dakika önce annem aradı açmadım. Mesaj atmış "abinin bebeği oldu," diye. Böyle de rahatız🤷

Hem anneyim hem de anneanne...

Ruh sagligi yerinde olan hic bir anne, bir anlik sinirle evladina boyle seyler soylemez.

Ruh sagligi bozuk ve belli bir mesafede durmazsaniz, sizinkini de bozar.

Ziyaretlerinizi de, telefon gorusmelerinizi de kisa tutun.
Şu noktadan sonra uzun süre görüşmek konuşmak istemiyorum. Bugün aradı açmadım. Sonra mesaj attı abinin bebeği oldu diye. Hiçbir şey olmamış gibi

Şu noktadan sonra uzun süre görüşmek konuşmak istemiyorum. Bugün aradı açmadım. Sonra mesaj attı abinin bebeği oldu diye. Hiçbir şey olmamış gibi
Gorusmek icin uzun aralikli rutininiz olsun.
Onun evlattan ziyade gercekten bir doktora ihtiyaci var.
Ikna olmuyorsa da, yapacak bir sey yok.
Cok da sorgulamayin, vicdaninizi rahatsiz etmeyecek kadar iletisim kurun, kâfi...

Bir kitap okuyorum: Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları.
Diyor ki "ebeveyninizi salın. Zorlamayın onu, sahip olmadığı bir şeyi vermesi için. Kendisi empati görmemiş, o yüzden kendini korumaya almış ve duygusuz gibi davranıyor canı yanmasın diye. Siz ona çocukluğunuzun ya da bugünün hesabını sorarsanız kendini tehlikede hissedip bağırmaya, ağlamaya başlar. Niye beni anlamıyor diye eliniz boş dönersiniz. "
O kitapta klinik vakalardan yola çıkarak örnek çalışmalara yer verilmiş. Hamileyken ağır gelmez derseniz alın okuyun, çok rahatlarsınız. Annenize kızgınlığınız da bayağı azalır. Çünkü hem onun tuhaf hallerini hem kendinizi berbat hissettiren duygularınızın sebebini anlarsınız. Etkili bir kitap, ağrı kesici gibi

Son düzenleme:
Sizin bileceginiz bir şey tabi ama ben annemle 2016 dan beri görüşmuyorum ve o günden beri yaptigı hasarlarin yerine yenisini ekleyemedi. Defalarca kapıma dayandi ama yeter artik bende insanın zaten hep yoktun şimdi hiç yoksun,eksikligi hisedilmiyor zaten annelik yapmiyordu sen de kendini azad et.

Bir kitap okuyorum: Olgunlaşmamış Ebeveynlerin Yetişkin Çocukları.
Diyor ki "ebeveyninizi salın. Zorlamayın onu, sahip olmadığı bir şeyi vermesi için. Kendisi empati görmemiş, o yüzden kendini korumaya almış ve duygusuz gibi davranıyor canı yanmasın diye. Siz ona çocukluğunuzun ya da bugünün hesabını sorarsanız kendini tehlikede hissedip bağırmaya, ağlamaya başlar. Niye beni anlamıyor diye eliniz boş dönersiniz. "
O kitapta klinik vakalardan yola çıkarak örnek çalışmalara yer verilmiş. Hamileyken ağır gelmez derseniz alın okuyun, çok rahatlarsınız. Annenize kızgınlığınız da bayağı azalır. Çünkü hem onun tuhaf hallerini hem kendinizi berbat hissettiren duygularınızın sebebini anlarsınız. Etkili bir kitap, ağrı kesici gibi
Okurum tabi ki 🙏🏻 Şu anda bu konuyu açtığım zamanki gibi müthiş bir öfke hissetmiyorum ona karşı. Zaman geçti üzerinden. Biraz da benim de anne olacak olmamın etkisi var sanırım. Öğrendiğim günden beri o kadar çok ağladım, kendimi yırttım resmen ve o kadar çok korktum ki. Şimdi ona çokça acıyorum. O da ne kadar korktu kim bilir, hatta belki benden çok daha fazla. Ama unutup her şeyi affedebilir misin desen, o kıvama gelmedim henüz.

X