Beraber harcadık biz bu yollarda

şutttt ve gooollll:)

Benim Atatürke ait ağzımdan tek bir söz duydunuz mu?Söylemek istediğim Atatürkün zamanında bile bu eleştiriler varmış.Tam tersi Atatürkü kötülemek için değil verdiği mantıklı cevap hoşuma gittiği için paylaştım.RTE savundum diye illa Atatürk düşmanı mı oluyorum.Hem savunup hem Atatürkü sevemez miyim?

aynını dedikte. işte:)
Benim anlatmak istediğimi değil,anlamak istediğinizi anlıyorsunuz,tükendim resmen.Bir kahve molası verip kendime geleyim bari.Benim amacım polemik değil,farklı bakış açıları.Gerçi ne desem ,ne yazsam boş,böyle gelmiş,böyle gider,herkes aynı şeyi düşünecek diye bir kural yok,

Sevebilirsiniz elbette zaten ben Erdoğan ile o yüce insanı kıyas dahi etmem.

Benim bahsettiğim sizin paylaştığınız şeye de cevap verseniz keşke...
Atatürk ile bir iddiada bulundunuz ve bu çürütüldü hem de belgelerle.
Bunun için ne düşünüyorsunuz?

sanırım okunmuyor bazı mesajlar. bir faydamız olsun koyalım tekrar

Mesaj es geçilmiş:
Mustafa Kemal'in CHP'ye destek vermesi(?!) ile alakalı yazıdır:
Mustafa Kemal Atatürk Zamanı tek partili dönemdir. Muhalefet partinin kurulmasını da kendisi bizzat desteklemiştir. Bu yüzden chp ya da başka bir partiyi sırf kurucusu diye desteklemesi imkansız varan 1...
M.K. Atatürk cumhurbaşkanlığı Zamanı 1924 anayasasını uygulanmaktadır.
Yasaların maddeleri de şunlardır:
https://www.tbmm.gov.tr/anayasa/anayasa24.htm
Erdoğan'ın şimdi çiğnediği yasa 1961 anayasasında maddeleşmiştir.
Şimdiki uygulanan anayasa da 1980 anayasasıdır. Bu da varan 2.

cumhuriyet yeni kurulmuş ve tek partili dönem vardı ATATÜRK başka bir parti kurulmasını desteklemiş kuruluncada kapatmak için uğraş vermiş hatta kapatılmıştır.. yemeyin bizi burda neyin ne olduğunu biliyoruz..
Mustafa Kemal, Nutuk'ta Terakkiperver Fırka kurucularını cumhuriyet düşmanlığı, saltanatçılık, halifecilik, İngiliz yandaşlığı, isyan kışkırtıcılığı ve vatan hainliği ile suçlar.
Terakkiperver Cumhuriyet Fırkası (Güncel Türkçesi: İlerici Cumhuriyet Partisi[1]) Türkiye Cumhuriyeti tarihinin ilk muhalefet partisidir. Mustafa Kemal Paşa'nın eski silah ve dava arkadaşları olan Kâzım Karabekir, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy, Refet Bele ve Adnan Adıvar’ın öncülüğünde 17 Kasım 1924’te kurulmuştur. Parti tüzüğünde cumhuriyet ilkesinin, liberalizmin ve demokrasinin benimsendiği belirtilirken aynı zamanda dini inançlara da saygılı olunduğu açıklanmıştır (Mustafa Kemal Nutuk'ta bu durumu "dini siyasi çıkarlara alet etmek" olarak yorumlamıştır.[2]). Rauf Orbay'ın parti kurulmadan önce cumhuriyet ile ilgili eleştirileri ve parti kurulduktan kısa bir süre sonra bazı rejim muhaliflerinin parti etrafında toplanması ile beraber dini duyguların propaganda olarak kullanıldığı Şeyh Said İsyanı'nın patlak vermesi sonucunda parti kapatılmıştır. Daha sonra Mustafa Kemal'e düzenlenen İzmir Suikastı olayından TCF kurucularının bir bölümü yargılanmıştır.

Amasya Tamimi ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatan beş veya yedi kişilik kadronun Mustafa Kemal ve İsmet İnönü hariç tüm üyeleri, Terakkiperver Fırka'nın kurucu ve liderleri arasında yer almıştır.

Mustafa Kemal, Nutuk'ta Terakkiperver Fırka kurucularını cumhuriyet düşmanlığı, saltanatçılık, halifecilik, İngiliz yandaşlığı, isyan kışkırtıcılığı ve vatan hainliği ile suçlar.

Konu Erdoğan ve davudoğlunun kişisel harcamaları iken akp dönemi yapılan hizmetlere ve 1938de ölen Atatürk'e Nasıl geldi acaba?

1938de ölen kişi 1946da kurulan bir partiyi kapatmaya çalıştı.
Kadir Mısıroğlu'nu kim dinliyor kim inanıyor diye @1bilinmeyen geçen gün konuşmuştuk
Eh... Deli olduğu kanıtlanan Rıza Nur'un hatıratlarını düzenleyerek kendini tarihçi ilan eden ve raporlu Kadir Mısıroğlu'nu kaynak edinenler aramızda Aslında.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…