Beraber harcadık biz bu yollarda

katikula

Guru
Kayıtlı Üye
15 Eylül 2008
34.741
12.324
COPYRIGHT 2015 ODATV.COM
beraber-harcadik-bir-bu-yollarda-1602161200_m2.jpg

Beraber harcadık biz bu yollarda
Bir ayda 103 milyon

increase_font.png

decrease_font.png

Maliye Bakanlığı’nın verilerine göre, Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu’nun birlikte kullandığı örtülü ödenekten ocak ayında 103.4 milyon TL’lik harcama yapıldı. İstihbarat personeli giderleri için aynı ay 101.9 milyon lira harcama yapan hükümetin güvenlik ve savunmaya yönelik harcamaları ise 24 milyon liraya ulaştı.

lg.php
img

Hükümet ve Cumhurbaşkanlığı’na kullanma yetkisi verilen “örtülü ödenekten” ocak ayında 103.4 milyon lira harcama yapıldı. Güvenlik ve savunmaya yönelik olarak da bütçeden ocak ayında 24 milyon lira harcama gerçekleştirildi.

Cumhuriyet'in haberine göre Maliye Bakanlığı, ocak ayı bütçe gerçekleşme tablolarını yayınladı. Geçen yıl toplam 4.2 milyar lira harcama yapılan güvenlik ve savunmaya yönelik mal, malzeme ve hizmet alımları için bu yılın ilk ayında 24 milyon 64 bin lira harcandı. İstihbarat personeli giderleri için de bütçeden ocak ayında 101.9 milyon lira harcama yapıldı. Hükümet ile Cumhurbaşkanlığı’na kullanma yetkisi verilen ve bütçede “gizli hizmet giderleri” olarak yer alan “örtülü ödenekten” geçen yıl toplam 1.7 milyar lira harcama gerçekleştirilmişti. “Örtülü ödenekten” bu yılın ilk ayında 103 milyon 432 bin lira harcama yapıldı.

Öte yandan Başbakanlık ocakta bütçeden 128 milyon 262 bin lira harcama yaptı. Cumhurbaşkanlığı’nın bütçeden yaptığı harcamalar ise 12 milyon 366 bin lira oldu. Cumhurbaşkanı ödeneği de ocak ayı için 49 bin lira oldu. Milletvekillerinin ilaç giderleri için 51 bin lira harcandı.
odatv.com

Hayal sen ve akp karşıtı arkadaşların çok kıskançsiniz, her gün bir sürü konu açıp niye uykumuzu bölüyorsun? Sizi toplu linç ettirmek lazım !

biri başbakan biri cumhurbaşkanı elbette harcayacaklar ne var bunda? yaşlı bir amcanın dediği gibi adamlar çalıyor ama çalışıyor :KK53:

Bu arada ulkem icin yapılan şeylere degil ama kisisel harcamalara gram hakkım geçiyorsa sonunu kadar haram zikkim olsun!

Bir öğretmen olarak şu yazıya kayıtsız kalamadım.

Aslı söyle olmalıydı;
Eğitim sistemini yap boz tahtasına çevirip tüm uzmanlar karşı çıktığı halde 5 yaş diye direttik o da yetmedi bi gece de 4+4+4 diye bir şey oluşturup çocukları kobay olarak kullandık müfredatı öyle saçma sapan doldurduk ki öğretmenler sudan çıkmış balığa döndü.alan dışı atama getirip sınıf öğretmenlerini zihin eng.ogretmeni beden eğitimcileri ingilizce öğretmeni yaptık..yazayım mı daha?

Engelli çocuklara maaş bagladık ama engelli okulunda eğitim alan çocukların ve ailelerinin % 30 u bu maaşı alamıyor vs...

Şimdi oldu işte.

Bir öğretmen olarak şu yazıya kayıtsız kalamadım.

Aslı söyle olmalıydı;
Eğitim sistemini yap boz tahtasına çevirip tüm uzmanlar karşı çıktığı halde 5 yaş diye direttik o da yetmedi bi gece de 4+4+4 diye bir şey oluşturup çocukları kobay olarak kullandık müfredatı öyle saçma sapan doldurduk ki öğretmenler sudan çıkmış balığa döndü.alan dışı atama getirip sınıf öğretmenlerini zihin eng.ogretmeni beden eğitimcileri ingilizce öğretmeni yaptık..yazayım mı daha?

Engelli çocuklara maaş bagladık ama engelli okulunda eğitim alan çocukların ve ailelerinin % 30 u bu maaşı alamıyor vs...

Şimdi oldu işte.
Buraya değilde şikayetinizi bimere veya yetkili yerlere yazdınız mı?Kendi açınızdan haklı olabilirsiniz,öğretmenlerin çektiği sıkıntıları bilemem ama yapılan hizmetler de aşikar.
Hırsızlık yapıyor da çalıyor demişsiniz.Madem öyle hırsızlık yapınca bu hizmetler yapılmış,şimdiye kadar olan hükümetler ne yapmış,hangi hizmeti yapmış?
Kişisel harcamalara gelince emin olun hiç kimse hakkını helal etmez.

epey oluyor haberlerde izlemiştim.erdoğan şimdiye kadarki tüm cumhurbaşkanlarından daha fazla örtülü ödenek kullanmış.delil li ispatlı.güvenlik savunma diyen arkadaşım bunların döneminde çıkan olay gösteri terör hiçbir dönem çıkmadı.sırf dediğim dedik olsun diye gezi olaylarında yapılan harcamanın haddi hesabı yok.ne bunlara nede sebeb olanlara hakkım helal değil.

Hayal sen ve akp karşıtı arkadaşların çok kıskançsiniz, her gün bir sürü konu açıp niye uykumuzu bölüyorsun? Sizi toplu linç ettirmek lazım !

biri başbakan biri cumhurbaşkanı elbette harcayacaklar ne var bunda? yaşlı bir amcanın dediği gibi adamlar çalıyor ama çalışıyor :KK53:

Bu arada ulkem icin yapılan şeylere degil ama kisisel harcamalara gram hakkım geçiyorsa sonunu kadar haram zikkim olsun!
Sen beni ve saz arkadaşlarımı kısa yoldan vatan haini ilan et.
Dış mehtapların gönderdiği ajanız biz zati. Bu da bugünün itirafı olsun. :KK53:

Buraya değilde şikayetinizi bimere veya yetkili yerlere yazdınız mı?Kendi açınızdan haklı olabilirsiniz,öğretmenlerin çektiği sıkıntıları bilemem ama yapılan hizmetler de aşikar.
Hırsızlık yapıyor da çalıyor demişsiniz.Madem öyle hırsızlık yapınca bu hizmetler yapılmış,şimdiye kadar olan hükümetler ne yapmış,hangi hizmeti yapmış?
Kişisel harcamalara gelince emin olun hiç kimse hakkını helal etmez.
Şikayet ki BİMER mi? Kimi kime şikayet edeceğim acaba?

Eğitim için derslik açmak kitap dağıtmak bir lütuf değil olması gerekendir bunları müthiş bir şey yapmış gibi yazmışsın da cidden garip geldi.

Şimdiye kadar olan hükümetler bir şey yapmadı ortaçağ yasıyorduk akp geldi şükür.

Her ile liseden bozma bir üniversite açtılar eğitim kalitemiz yükseldi.
Artık her yer üniversite mezunu. Hem de işsiz!
Daha ne olsun!
İş var ama çalışan yok!
Hem de maksimum asgari ücrete!
Asgari ücret 1300 oldu ya. Daha ne olsun?
Harca harca bitmez.
imf ye borcumuz bitmişmiş. Tabii bitti onun yerine kimlere borçlandık?
Hem de çok daha fazlasıyla aman ya, sallayın gitsin.
Fabrikalarımız bir bir kapanıyorsa nolmuş? Üretim yoksa nolmuş?
Avmlerimiz, boy boy dikilen gökdelenlerimiz var ya!
Üretim de neymiş!
Bütün komşularımız ile ilişkimiz bozuşmuşsa nolmuş hem?!
Herkese kafa tutarız çünkü Türkiye'nin kim olduğunu görsünler isteriz!
Savaşa da gireriz herkesi de yeneriz!
2001 de bitmiş terörü önce ateşleriz, sonra sözler verir tribünlere oynarız.
Osmanlı torunuyuz biz kolay mı?
Yersen... :KK59:

arkadaşlar hükümetlerin yol yapması,sağlık,eğitim,enerji vb..gibi alanlarda yatırım yapması bu alanları geliştirmesi bir lütuf değil o hükümetin görev ve sorumluluğudur.elbette yol yapacak,elbette okul yapacak,elbette sanayii ve teknoloji alanında gelişmeler sağlayacak.bundan önceki hükümetler size göre bir şey yapmadıysa bu akp nin başarısı değil ondan öncekilerin ayıbıdır.

Şikayet ki BİMER mi? Kimi kime şikayet edeceğim acaba?

Eğitim için derslik açmak kitap dağıtmak bir lütuf değil olması gerekendir bunları müthiş bir şey yapmış gibi yazmışsın da cidden garip geldi.

Şimdiye kadar olan hükümetler bir şey yapmadı ortaçağ yasıyorduk akp geldi şükür.
Kitap dağıtmak lütuftur bence.Kaç yaşında olduğunuzu bilmiyorum ama ben 37 yaşındayım.Ortaokula giderken ders kitaplarını almanın zorluğunu yaşadım.Maddi olarak değil.Öğretmen yazardı alınacak kitap listesini,kaç kırtasiye gezerdik.Yok yazarı tutmuyor,yok elinde kalmamış,yok yanlış kitap alınır değiştirmeye uğraş.Şimdi ama okulun ilk haftası okulun kendisi veriyor kitapları,öğrencilerin ve velilerin uğraşmasına gerek kalmıyor.

Kitap dağıtmak lütuftur bence.Kaç yaşında olduğunuzu bilmiyorum ama ben 37 yaşındayım.Ortaokula giderken ders kitaplarını almanın zorluğunu yaşadım.Maddi olarak değil.Öğretmen yazardı alınacak kitap listesini,kaç kırtasiye gezerdik.Yok yazarı tutmuyor,yok elinde kalmamış,yok yanlış kitap alınır değiştirmeye uğraş.Şimdi ama okulun ilk haftası okulun kendisi veriyor kitapları,öğrencilerin ve velilerin uğraşmasına gerek kalmıyor.

32 yaşındayım,genç sayılmam ama bu saydıklarını biz de yaşadık.bak anlaşamadığımız nokta şu ben diyorum ki bu bir lütüf değil olması gereken sen hayır diyorsun.bir baba düşün çocuğuna aldığı kitabı para ile mi verecek hayır,o babanın görevi o kitapları almak değil mi? aynı şey işte,yapması gerekeni yapıyor..ayrıca şu da var bir tarafta kitaplar defterler dağıtıp halkın gözü boyanırken diğer tarafta ciddi manada eğitim sistemi mahvedildi.bir okula git matematikçi gerçek matematik öğretmeni değil sınıf öğretmeni çıkıyor,türkçeci müzik öğretmeni vs..önemli olan üç beş kitap dağıtmak değil sistemi yükseltmek.

evet gemiciklerle ayakkabı kutularıyla hazineler baya genişledi
evet topraklarımız hep özelleşti satıldı eğitim sistemi kpss bitti.bayaa bitirdiler ülkeyi
sağlığa pek bi yatırım yapıldı.bunlarda önce muayane ücreti falan ödemiyorduk ilaçlar ucuzdu.sağlığa çok yatırım yapıyoruz
aldığımız nefese dahi vergi ödeyince demekki.
ımf yi bitirdik.sanki dış borç sadece ımf idi ya
derslik sayısını 3 kata çıkaralım ki üniversiteli gençler daha çok işsiz kalsın bunalıma girsin.pek bi marifetliler
ihtiyaç sahipleri için amenna.ama ders kitaplarına ayrılan bütçe tüm öğrencilerin tarihlerini kültürlerini öğrenmeleri için harcansa daha verimli olur.
türkiye son yıllarda yaşanan gezi terör vs gibi nedenlerle turist kaybetti
türkiye enerjisine enerji kattı damadıda enerji bakanı yaptı.(yolsuzluklar dmkülür yakında)
can güvenliği olmadan yapılan yolculuk neye yarıyor acep.yollar yapıldı ama insanlar uzun yola çıkmaya korkar oldu
maaş yerinde olmuş.ama engellilerimiz için yapılması gereken daha çok şey var.

bu yazı biraz dalga geçmek için hazırlanmış sanki

Aramızda pek bir yaş farkı yok.
Fakat eğitim sistemini biliyorsanız, o yazılan müfredat kitapları sadece zorunluluktan öğretmenlerin yazdığı kitaplardı.
Daima yardımcı kitaplar aldırılır, oradan pratik yaptırılır ödevler verilirdi.
Hatta Burhan yayınlarına az kazandırmazdık hatırladım şimdi :)
Yani verilen kitaplar bir işe yaramıyor zaten. İlla bunun için konuşacak isek.
Eskiden Anadolu liselerinin bir adı sanı vardı mesela.
Akp Zamanında bütün liseler Anadolu lisesi oldu neredeyse. Her gün müfredat değiştiler...
Her sene Sonu sınav koydular ortaokula, onu kaldırdılar sonra başka şey... Yok teog yok başka şey...
Hatta eğitim sistemindeki çarpıklıklara dem vurmak için çocuklarla beraber çocuklarının geleceğine kaygılanan velilerle alakalı bir dizi bile çıkarmışlardı. Gerçekten de bunlar istikrar ise üstü kalsın.

Türkiye'ye Japonya'dan bir eğitim heyeti gelir.

Japon heyeti yurdumuzun bazı bölgelerinde gerekli incelemelerini yapar. Sonra Bakanlıkta toplanırlar. Heyetin hakkımızdaki tespiti ilginçtir:

"Sizin çocuklarınızda milli şuur yok".

Bizimkiler şaşırır! "Bizim çocukların damarlarındaki kan milli duygumuzun kaynağıdır." Yine de fazla ses çıkarmazlar! Ne de olsa misafirdir! Bizimkiler sorar,

"Peki, Sizin gençlerinizde milli şuur var mıdır?

Japon uzmanları anlatmaya başlar:

Biz gençlerimize ilkokula başlamadan "şok testler" uygularız. Mesela uçak gibi hızlı giden trenlerimize bindirir, bir tur yaptırırız. Çok katlı yollardan da geçen tren, onları şöyle bir sarsar. Mini mini çocuklarımız teknolojinin bu baş döndürücü neticesini görerek bir şok olurlar.

Sonra...

Bu şoktan sonra Hiroşima'ya götürürüz. Bölgeyi aynen koruyoruz. Bombalanmış bu bölge hakkında bilgilendirir; değil hayvan, bitkinin bile yeşermediğini gösteririz. Ve deriz ki "Eğer sizler çalışmaz, sizden öncekileri geçmezseniz vatanınız, işte böyle düşmanlar tarafından bombalanır. Hiçbir canlı yaşayamayacak biçimde size bırakıp giderler.

Çalışırsanız, bindiğiniz hızlı trenleri bile geçecek yeni vasıtalar yaparsınız. Gerisi sizin bileceğiniz iş. Çocuklarımız bununla ikinci bir şok daha yaşarlar. Sizlere şunu hatırlatalım ki, Türkiye'de birçok teknik elemanımız bulunmaktadır. Bunların herhangi birine bu konuyu sorabilirsiniz."

Bizimkiler şaşkınlık içinde sorarlar :

"-Peki ya Türkiye için tespitiniz var mi? Varsa gözlemleriniz nedir?" Japonlar; "elbette var" derler.

"Bizimkinden çok daha önemli. Bir tanesi Çanakkale Savaşları'nın olduğu bölge. Bu bölge gençlerinizin şok olması için yeter de artar bile. Bir metre kareye altı bin merminin düştüğü savaşta, Türkler her şeye rağmen galip çıkıyor, olamayacağı olur hale getiriyorlar. En son teknolojiye ve donanıma meydan okuyarak, inancın galip geldiğinin ispatını yapıyorlar. Üstelik karşılarında tek bir düşman değil, müttefik güçler; sizin tabirinizle yetmiş iki millet var.

bu yazı aslında güzel anlatıyor paylaşmak istedim

X