Yüzümde sivilce ve siyah nokta probleminden dolayı doktoruma danıştığımda doktorum başlıktaki ürünleri kullanmamı önerdi. 3. haftamda cildim yumusacık ve sıkılaşmış olmasına karşın bir o kadarda büyük sivilcelerle doldu.Sivilceler geniş ama kabarık gibi Derinleme temizlemeden dolayı dipteki sivilcelerin dışarıya çıkarıldığını düşünüyorum ama pekte emin olamadım bu durumdan. Ürünleri kullanan varsa bana yardım olursa çok sevinirim :) birde doktorumun tavsiyesi olmasada ilaçlardan sonra kuruyan cildimi nemlendirmesi için sebamed nemlendiriciyi kullanıyorum hepsini bir arada kullanıldığından oluşmuş bir problem olabilir mi bu ?
ben hepsini kullandım roaccutanedan önce :) temizleyici olarak la roche posay effaclar jel çok iyi bi ürün zaten. nemlendirici olarak da avene kullanmıştım doktorum sebamed kullanma yağlı demişti. benzamycin ve sivex de sivilce yapmadı bende yüzeydekileri geçirmişlerdi. bence senin sorunun sebamedten kaynaklanıyo olabilir onu doktoruna bi sor derim :)
teşekkür ederim roaccutane sivilce hapı mı bu arada ?
bende doktor tavsiyesiyle geceleri isotrexin sabah da sivex sürüyorum ve evet bende de büyük büyük sivilce çıkmaya başladı doktorum bundan söz etmemişti hiç. devam etmeli miyim yoksa bırakmalı mıyım hiç bilmiyorum sonuçta ben sivilce izlerim geçsin derdindeyim şimdi bide bunlar eklendi 1
evet sivilce hapı, ama benim aktif sivilcem yoktu gözeneklerim dolu gibi sertti ve izlerim vardı onun için kullandım şimdi hiç birşey kalmadı. senin büyük sivilcelerin geçti mi? bana roaccutane için önce sivilcelerin artar biraz sonra hepsi geçer demişlerdi bende öyle olmadığı için yeni geldi aklıma belki öyle birşeydir cilt yağı dışarı vuruyordur sende de.
umarım atılımdandır benimkide.. Hapı kullanmayı düşündüm ama çevremdekiler yüzünden vazgectim aslında çok ciddi bir sivilce problemim yok ama bu atılımlardan sonra azalmazsa hapı kullanmayı düşünüyorum bende.s
eğer bunlar geçirirse kullanma bence de. kullanmaya karar verirsen de tahlillerini her ay yaptır mutlaka canım :)
Bütün bu sivilce ilaçlarını, kremlerini düzenli kullanmak gerek, ciltten cilde etkileri değişiyor sonuçta, bazısında sivilce çıkarır bazısında çıkarmaz. Ben de geceleri isotrexin kullanıyorum çenemde bi iki tane sivilce çıktı ama küçük sayılırlar, doktor bana "sen de diğerleri gibi bi iki kere kullanıp bırakma, 2hafta düzenli kullan" demişti, yani fazla tahriş ,yanık vb. yapmadıkça kullanmaya devam edin.