canım, benim çocuklarım arasında 1 yaş var,şimdi 15 ve 16 yaşındalar ,uzmanların görüşlerine saygım var ama ben kendi çocuklarımdaki yaş farkından çok memnunum,çünkü oğlum 1 yaşlarındayken kardeşi doğduğunda hiç anlamadı sanki hayatında hep varmış gibi ,ikiz gibi beraber büyüdüler ,kardeşim kardeşim diye hitap ediyorlardı birbirlerine asla kıskançlık yaşamadık taki oğlum 10 yaşlarına geldiğinde ya benim hayatımda hep kardeş vardı ,ben şu evin sefasını hiç tek yaşayamadım felan demeye başladı zaten 13 _14 yaşlarında cinsiyet farklılığından dolayı farklı arkadaşlar ve sosyal aktivitelere sahip oluyorlar ama oğlum 1 yaşta olsa hep bir abilik yapmaya çalışıyor,çocuklar arasında az yada çok hep sorunlar olur ama size hitabet şekillerinden anlıyorum ki yetersiz bir otorite sergilemişsiniz ,evin içindeki konuşma tarzlarında arkadaş ve çevre bir şekilde mutlaka birilerini örnek alıyorlardır,bunların önüne geçin ,iyi davranışlarını ödüllendirin ve kötü davranışlarında yaşlarına uygun cezalar verin yılmayın sakın,ileride daha zor bir hal alır,yaş ilerledikçe ergenlik felan çok zor devreler ,bu devreleri rahat atlatabilmek için çocuklarınızla şimdiden iyi bir iletişim kurmalısınız,sevgiler.