Benmi hatalıyım omu çok akıllı

Sussskun

Sebepsiz
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2013
435
564
303
41
İstanbul
Merhaba arkadaşlar uzun zaman sonra tekrar kendimi anlamaya çalışıyorum 2 çocuk annesiyim bir oğlum var 9 yaşında bir kızımvar 4 yaşında çocuklarımla anlaşamıyorum artık oğlumla hiç onu anlamak için elimden geleni yapıyorum ama o aksine beni delirtmek için elinden geleni yapıyor altan alıyorum olmuyo en sonunda hakaret etmeye başlıyorum umursamıyo bile oysa onun yolunu beklerken heranını onunla geçireceyim derken birde bakıyorsunki kolay deyil öncesi böylemiydi hayır tolga bana çok düşgündü asiligi 3 yaşında ilk başladı sonra derken şu 2 senedir hiç takmaz oldu ve kızımda abiyi örnek almaya başladı konuşmaları tamambe demeler lanlar lunlar derken ben çocuklarımı sevmiyormuyum diyorum kendime kötü bir annemiyim yada rüyamda bile onlarla alakalı kötü birşey görsem o günüm tedirgin geçiyorken niye büyüdüklerinde annem bize çok bağırırdı diyeceklerini bilmekten korkuyorum konuşmak istiyorum aynı sıkıntıyı yaşayan bana yardımcı olacak varmı ne yapacagım ben

kzınızla oğlunuzun arasında 5 yaş kadar yaş farkı var bence kızınız doğduktan sonra oğlunuza olan ilginiz çok mu azaldı acaba...ondan dolayı ters tavır sergileyebilir... benim 1,5 yaşında oğlum var 2.için çok düşünmeye başladım erken mi yoksa birazdaha beklesem mii diye... inş. en kısa zamanda aranız düzelir..

KAVUNN arkadaşım hemen yap yapıcaksan,5-5 yıl bekleyebileceksen yapma tabi ama beklemenin de bir gereği yok sanki.uzmanlar 3-7 yaş arası çocuğunuz varsa 2.yi önermiyorlar.çabuk ol sınırdasın.benim bütük kızım 3buçuk ufaklık 2 aylık,keşke 1 yıl arayla yapsaymışım diyorum şimdi,1 yıl bile çok farkediyor çünkü.yedikleri içtikleri bakıcıları aynı olurdu,hem kıskançlıkta az olurdu.küçükken de çekicen büyüykken de,kurtuluş yokki.yani küçük olsa da zor büyük olsa da,iyisi mi hemen doğuruverip kurtulmak.başarılar canım

Arkadaşım ben 5 sene ara verdim ama keşke 3,4 sene daha verseymişim aynı büyüsün mantıgı yanlış ozamanda daha küçük olan diyer çocuk sevgiye muhtaçken diyeriyle ilgilenmek zorunda kalıyorsun evet eskisi gibi deyiliz biz oğlumla kızımın çok etkisi var bu eylemde ilk torun olmasınında bunun üzerinde etkisi büyük tam anlamıyla yıkıntı hamileliyimde çok mutlu ele avuca sığmaz bir halde idi doğdu ve kardeşi üzerinde inanılmaz bir korumacılık içindeydi aslada yapma demedim yanlışı olmadıkça diyeceyim inşallah oğlumla aram elbet düzelecek ama nedense bendede o büyüdükçe bir burukluk olacak mevlam hepimize hayırlı evlatlar nasip etsin diycem kardeşim bence şuan yanında olan çocuğunu doya doya büyüt bence

canım, benim çocuklarım arasında 1 yaş var,şimdi 15 ve 16 yaşındalar ,uzmanların görüşlerine saygım var ama ben kendi çocuklarımdaki yaş farkından çok memnunum,çünkü oğlum 1 yaşlarındayken kardeşi doğduğunda hiç anlamadı sanki hayatında hep varmış gibi ,ikiz gibi beraber büyüdüler ,kardeşim kardeşim diye hitap ediyorlardı birbirlerine asla kıskançlık yaşamadık taki oğlum 10 yaşlarına geldiğinde ya benim hayatımda hep kardeş vardı ,ben şu evin sefasını hiç tek yaşayamadım felan demeye başladı zaten 13 _14 yaşlarında cinsiyet farklılığından dolayı farklı arkadaşlar ve sosyal aktivitelere sahip oluyorlar ama oğlum 1 yaşta olsa hep bir abilik yapmaya çalışıyor,çocuklar arasında az yada çok hep sorunlar olur ama size hitabet şekillerinden anlıyorum ki yetersiz bir otorite sergilemişsiniz ,evin içindeki konuşma tarzlarında arkadaş ve çevre bir şekilde mutlaka birilerini örnek alıyorlardır,bunların önüne geçin ,iyi davranışlarını ödüllendirin ve kötü davranışlarında yaşlarına uygun cezalar verin yılmayın sakın,ileride daha zor bir hal alır,yaş ilerledikçe ergenlik felan çok zor devreler ,bu devreleri rahat atlatabilmek için çocuklarınızla şimdiden iyi bir iletişim kurmalısınız,sevgiler.

2 aydır adetlerimde bi düzensizlik var 2.çocuğa karar verdiğimde sorun yaşarım diye korktum açıkcası şimdi senin yazını okuyunca daha çok karar verdim sanırım bi şekilde başa gelecek insan gençken daha çok katlanıyo bide toptan çıksın diyosun yanii:))) ama 1.emzirme sorunu yaşadım oğlum hiç emmedi o yüzden çok korkularım var bide annem doğumdan sonra yanımda kalamadı kayınvalidemler kaldı çok kötü günlerdi yaaa sezeryan ameliyatıda cabası ama ne bilim 2. çocuklu olmak nasılki idare edebilirmiyiz acaba...

Son düzenleme:

KEŞKE benimkilerin yaş farkı da 1 olsaydı aynen dediğiniz gibi ikiz gibi büyüyler,herşeyden önemlisi evde yalnızlıktan sıkılmaz birbirleri ile idare ederlerdi.hem tek bakıcı ile daha ekonomik büyürlerdi.ben öğretmen olduğum için,büyük kızımla okuluma gideceğim şükür,orda onunla ilgilenebilirim.küçükle de gelince ilgilenirim.evet zor mu,zor.ama illaki yaşayacak kuma durumunu:) bence en güzeli 4 kişilik bir aile olmak,değişik ve güzel bişey.tavsiye olunur:)

Arada 1 yaş olması sorun deyil benced2si içinde ama 2 ,3 yaş bana göre diyerin sevgi çagını engelliyor kalp 2si içinde aynı atsa büyük olan yanlız hissediyor bence anne yetersiz kaldığını düşünüyor yada yine ben ay nebileyim işte onlar büyüyecekte bizde görceyiz olayı bu arada sezeryan doğum yapmış olarak soruyorum ab tronix 2x kullanan varmı zayıflama kemeri sarkık yağlarımdan kurtulmak istiyorummm

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…