Benmi çok abartıyorum bebegim konusunda ben mi yalnış mı düşünüyorum çok bunaldım.!!!!

_MAJESTE_

Guru
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2015
10.117
23.832
31
Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:

Dün eve gittim annem cıkarkan dedi ki bana
' hava biz gelirken acaip siddetlendi esinti acı acı sogudu cok '
EE anne ben sana demiştimm esiyor die.. hiç birşey demedi evine gitti.
Asıl sorun ne biliyormsnz esen havada dışarıda cıkarması değil..
asıl sorn bildiğini okuması kimsenin lafndan sözünden anlaması herşeye dik gtmesi.
yapma denileni ısrarla yapması bu benm canımı sıkıyor
üstelik oglum yeni iyileşti o yüzden cok telaşlandm
hava esiyor dedğim halde ısrarla esmior deyipde sonradan bana aa evet esiyormuş demesi..
bunlar benm sinirimi bozuyor..
Ve eşim.. birdaha ona hiç birşey anlatmam zaten o da cepha alıyor bu sefer iyice içinden cıkılmaz bir hal oluyor birde onunla ugraşıyorum..
arada kaldm annem böyle dik başlı laftan sözden anlamaz kafasına göre yönledrrse herşeyi napacagm bilmiyorım
şimdi biz bakıcı bulalalm demekte olmaz
sanrm en güzeli orta yol bulunması oglum kreşe gidene kadar..

Son düzenleme:
bakici en iyisi..annende kotu demis ama.hemen alin cocugunun iyi bildiginiz bakiciya verin.bide o kadar para aliyor kendi torununa bakmak icin.boylesini ilk def duyuyorum

Canım bir şey soracağım. Baktığı diğer çocuğu da mı böyle kafası estiginde istediği yere götürüyordu.?
Bir de sana önerim madem böyle bir annen var bebek arabasına neden yağmurluk almıyorsun.? Ben yağmurluk aldım geçen sene. Rüzgarlı havalarda kullanıyorum. Hem de Manavgat gibi sıcak bir yerde yaşıyorum. Gündüz hava 16-18 derece arası oluyor. Ne bileyim annen tuhaf geldi. Insan torununa daha fazla özen gosterir.
Ve duyarlı bir anne olarak seni çok iyi anlıyorum. Evlat o kadar başka ki endiselenmekte çok çok haklısın.

Bakıcı bakıcı bakıcı ! Bakıcı böyle nazlanamaz. Annene parasını veriyosun ama o bunu iş olarak görmüyo. Eğer ekmek kapısı olarak görseydi bu şekilde başına buyruk hareket edemezdi.
bakıcı evet.. en azndna laf söylerdin yapma derdin yapmazdı cıkma derdin cıkmazdı..
ben haklımıyım eşm haklımı yoksa abartıyormuym ya allahaşkına
cıkılacak hava var cıkılmck hava napacam nolur yol gösterin bana sinirden kendimi yiyorm su anda:kızgın::kızgın::kızgın::kızgın:

Lütfen bana bir akıl verin kafayı yemek üzereyim cok bunaldm.. 9 aylık bir bebegim var çalıştıgım için annem bakıyor bebegime 2 aydır çalışıyorum. anneme laf söz söylemek imkansız asla dinlemez kendi bildiğini yapar birde alınır mozurdanır, annem ikinci evliliğini yaptı 3 ay önce.
ben çalışmıyor iken başka bir kadının cocuguna bakordu ( 650tl ) maddi durumları pek yok ben işe girince, anne sen ordan cık benm cocuguma bak biz sen orda ne alıyorsan verelim dedik (650 tl ) verioruz anneme.
Eşi 2 yıl sonra emekli olacak bügün dediki bana ; eşim emekli olunca baktrmaz cocuga büyük ihtimalle o zamanda bakıcı ayarlarsınız dedi. yani anlıcanz yeni evlendiği adam su an paraya ihtiycları oldukları için bakıtıyor torununa yarn emekli olsun bakma diyip cekilecek.. bizde seneye ev almayı düşünüyorz .annem öyle deynce bende sen kendine sıkıntı etmez ayarlarız bakıcı zaten su an sen bizden para alıor olmasan yine bakıtmazdı dedim..
Bugünkü canımı sıkan olaya geliyorum bilyorsnuz bu havalar insanı cok çarpar birde esior 10 derece bugun burası. Ögle molamda eve gidiyorum. eve gittim
Annem: teyzen aradı beni cgırdı oraya gidelim senn cıkış saatine geliriz ( 15 dakika uzaklkta evi yürüyerek )
Ben: anne hava esior ama cocuk hastalanmaısn hava çarpar ( 1 ay önce cok kötü hastalandı yavrum 3 gün hastanede yattk 15 gün agzına lokma koymadı ateş ishal enfeksiyon nelerle ugraştık cok dikkat ediyoruz bende babasıda.. hafta sonu kapalı alana alış veriş merkezine felan götürüyoruz sadece dışarı cıkarmıyoruz havalarn tadı yok )
Annem : yok yok esmiyor birşey olmaz sarar sarmalarım..
Ben : iyi o zaman yaz olsa sıkıntı değil hergün cıkar gez dolaştır gideceğin yere git ama işte havaların tadı yok tedirginm bende hastalanr die cok korkuyorum
Annem: yaz gelincede cok sıcakta güneş geçiyor o zamanda cıkamaz güneş geçer..
Yazın güneş gececegini düşünüyor ama hava eserken bu havada hastalanacagını düşünmüyor ..!!
Neyse hazırladık oglumu cıktk dışarı hava acaip esiyordu kızlar kuzeyden soguk soguk
Ben: anne gördün mü bak hava nasıl esiyor inşallah birşey olmaz
Annem: yaaa amann birşey olmaz. dedi ve gttiler
Bebegimin yeme sorunu var birde corbasını aldı yemesse sen gelince yedirirsn dedi.
Eşim aradı oda gidecegini ögrendi küplere bindi
Eşim: benim cocugumu niye cıkartıyor.. bu havada havanın tadı yok esiyor acı acı görmüyor mü ben cocugumu iyileştirene kadar neler cektim. hastanelerde yattı benim çocugum
Havalar iyi olur cıkarsnda bu havada benm cocuhgumu niye cıkartıyor madem bakiyor bakacaksa adam gibi baksn derdine nolmuş
anası sana cıkarma demiş niye cıkartıyorsn dedi küplere bindi..
Bebegim hasta oldugundan beri ck dikkatli davranıyoruz eşimde haklı
Bakıcı olsa çıkma dedin mi çıkmaz iş biter ama annem laftan anlamıyor
anneme diyorum ki anne cıkarma hava esiyor hastalanr yok dinlemiyor ya ben onun annesiyim sen beni neden dinlemek istemiyorsn. neden torununu bu havada cıkartıyorsn hadi o cocuk hastalandı o zaman napacaksn cok mu önemli teyzeme gitmek...
Şimidi cok düşünüyorum bilyormsnz keşke bakıcı mı baksadı bu hale hiç düşmezdik.. en azından laf anlardı birşeyler söylebilrdn
ve bide annem eşi emekli olunca bakamıcak büyük ihtimalle herkez kendi menfatini düşünüyor.
Ben anneme cıkarma demiyorum gezdirme demiyorum hatta cıkarsn gezdirsn daha iyi ama cıköılacak hava var cıkılmayacak hava var
Biz annemle napacaz böyle böyle kızlar lütfen akıl verin cıldırmak üzereyim çok bunaldm.. doldum .. :KK43:
endişenizde haklısınız ama biraz fazla kaygılısınız. avm lerde kapalı alan daha cok miktop dolaşıyor. siz iş yernde ki arkadaşınız grip kapıp eve taşıyablirsiniz. annenizde bu havada olmaz kareşim sen gel diyebilirmiş..bir sürü şey yazılır üzerine.
de siz bunları anneniz ile detaylı görüşün. tüm bu düşündüklerinizi enine boyuna darılmadan homurdanmadan anlatın. örnekler verin. olmadı bir kez daha tekrarlayın. gerekirse sonra bir daha...böyle böyle emeklilik gelir. ayrıca insanalr torunlara daha bir dikkatli davranır. zarar gelsin istemezler bilincsizliklerine vermek onları bilinclendirmek lazım...

Canım bir şey soracağım. Baktığı diğer çocuğu da mı böyle kafası estiginde istediği yere götürüyordu.?
Bir de sana önerim madem böyle bir annen var bebek arabasına neden yağmurluk almıyorsun.? Ben yağmurluk aldım geçen sene. Rüzgarlı havalarda kullanıyorum. Hem de Manavgat gibi sıcak bir yerde yaşıyorum. Gündüz hava 16-18 derece arası oluyor. Ne bileyim annen tuhaf geldi. Insan torununa daha fazla özen gosterir.
Ve duyarlı bir anne olarak seni çok iyi anlıyorum. Evlat o kadar başka ki endiselenmekte çok çok haklısın.
haklıyım değil mi hani acaba ben mi abartıyorum dedm ama yok ya ben cocugumu düşümek zorundaym o cocuk hastalandı mı kimsenin ruhu duymuyor hatanaelerde perişan olan benm cocugum oluyor.. tüm düzeni değişiyor yazık günah değil mi cıkılacak hava var cıkılmcak hava var anneme birşey diyemessin desende böyle dinlemiyor kadn illa gidecek öldü bacım die kadın ya napablrm nolur bi akıl verin kafaı yiyecem :kızgın:

Ay şimdi baktım profiline bir de Konya da yaşıyormussun. :110:
Eşim de Konyalı. Kayinvalidemlere bu zamana kadar üç kez gittim. En fazla iki gün kaldım bu zamana kadar. Çocuğum hasta olur diye. Eşim 4 gün önce gitti arkadaşın arabasıyla onlarla gitmedim çocuğum üşütecek diye. Hem de bir günlüğüne. Ay ne diyeyim çok soğuk memleket. Haklısın telaşlanmakta. :KK12:

endişenizde haklısınız ama biraz fazla kaygılısınız. avm lerde kapalı alan daha cok miktop dolaşıyor. siz iş yernde ki arkadaşınız grip kapıp eve taşıyablirsiniz. annenizde bu havada olmaz kareşim sen gel diyebilirmiş..bir sürü şey yazılır üzerine.
de siz bunları anneniz ile detaylı görüşün. tüm bu düşündüklerinizi enine boyuna darılmadan homurdanmadan anlatın. örnekler verin. olmadı bir kez daha tekrarlayın. gerekirse sonra bir daha...böyle böyle emeklilik gelir. ayrıca insanalr torunlara daha bir dikkatli davranır. zarar gelsin istemezler bilincsizliklerine vermek onları bilinclendirmek lazım...
annemle konuşmak imkansız canm annem laftan sözden asla asla aslaaaa anlamaz asla konuşamassn diyalog kuramassn kendi bildiği
ya cıkaracak hava var cıkarmıcak hava var
benm cogugum hasta olrsa hesabını nasıl vereceksn sen.
anne hava esiormuş gördün mü bak dedim amaann dior bana ya .'!

Çok abartmışsın AVM'ler mikrop dolu aslında hastalık kaparsa ordan kapar. Cocugun havaya alışması lazım temiz hava iyi gelir. Esiyorsa ona göre ağzını kapatırsınız bir atkı ile hava hasta etmez terleyip rüzgar yerse hasta olur diyor doktorumuz üstüne basa basa kar yağmur olmadıkça 15-20 dk. Balkon bile olsa çıkar diyor

Şakın çocuklarınızı kapalı alanlara götürmeyin. O AVM'lerde ne mikroplar dolaşıyor farkında mısınız? Açık havada da bir şey olmaz iyice sarar bebek arabasının üstüne de yağmurluk serdi mi tamamdır.
Temiz hava iyidir.
yagumurlugu yok arabanın ve gercekten hava acaip esior canm hava iyi olunca gitsn kötü ken neden gidiyorsn ki cok mu önemli oraya gtmek laf konuşmak

Çok abartmışsın AVM'ler mikrop dolu aslında hastalık kaparsa ordan kapar. Cocugun havaya alışması lazım temiz hava iyi gelir. Esiyorsa ona göre ağzını kapatırsınız bir atkı ile hava hasta etmez terleyip rüzgar yerse hasta olur diyor doktorumuz üstüne basa basa kar yağmur olmadıkça 15-20 dk. Balkon bile olsa çıkar diyor
öyle mi diyorsnz sizce ben mi abartıyorum.. bu konuda ama annem hep böyle bşaına buyruk olursa napacagz
ben bir anneyim cocugumu düşünmek zorndaym
ama hep böylede başına buyruk davranırsa nasıl anlaşacagm ben annemle

X