Benlerimle baş edemiyorum!

Merhaba arkadaşlar, bir konuda önerilerinize ihtiyacım var. Mümkünse tıbbi bilgisi olanlardan çünkü cidden kafaya takmış durumdayım.

Sorun vücudumda çıkmasının önünü alamadığım benlerim. Son 1 senedir irili ufaklı vücudumun her yerinde çıkıyorlar. İri olanlar da çok çok büyük değil gerçi ama ne zaman vücuduma baksam yeni çıkmış bir ben görüyorum. İki kez farklı cildiye uzmanlarına kontrole gittim, incelediler bir sorun görmediklerini söylediler. Ama durmuyorlar sürekli nokta konulmuş gibi bir yerlerimde çıkıyor. Hangi birini kontrol ettireceğimi şaşırdım.

İleride cilt kanseri olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalıyım, başka bir yere mi kontrole gitmeliyim? Baştan savma mı incelemişler sizce? Teşekkür ederim şimdiden önerileriniz için.
Canım benim gittiğim hastanede prof bayan var muayenesi 150 falan ona bir göstersen bu soruları ona sor hem işinde uzman kafadaki sorunları gidermiş olursun .

Merhaba arkadaşlar, bir konuda önerilerinize ihtiyacım var. Mümkünse tıbbi bilgisi olanlardan çünkü cidden kafaya takmış durumdayım.

Sorun vücudumda çıkmasının önünü alamadığım benlerim. Son 1 senedir irili ufaklı vücudumun her yerinde çıkıyorlar. İri olanlar da çok çok büyük değil gerçi ama ne zaman vücuduma baksam yeni çıkmış bir ben görüyorum. İki kez farklı cildiye uzmanlarına kontrole gittim, incelediler bir sorun görmediklerini söylediler. Ama durmuyorlar sürekli nokta konulmuş gibi bir yerlerimde çıkıyor. Hangi birini kontrol ettireceğimi şaşırdım.

İleride cilt kanseri olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalıyım, başka bir yere mi kontrole gitmeliyim? Baştan savma mı incelemişler sizce? Teşekkür ederim şimdiden önerileriniz için.
Öncelikle ben mi güneş lekesi mi? Güneş lekelerinin önüne yüksek koruyucu krem ile geçebilirsiniz. Ben de şekil değişikliği ve büyüme varsa tehlikeli oluyor. Bir de ayak altı el içinde çıktıysa mutlaka aldırmak lazım. Tırnak da da çıkmamalı

Canım benim gittiğim hastanede prof bayan var muayenesi 150 falan ona bir göstersen bu soruları ona sor hem işinde uzman kafadaki sorunları gidermiş olursun .

Teşekkür ederim. :) Adı ne, Ankara'daysa bir bakayım.

Öncelikle ben mi güneş lekesi mi? Güneş lekelerinin önüne yüksek koruyucu krem ile geçebilirsiniz. Ben de şekil değişikliği ve büyüme varsa tehlikeli oluyor. Bir de ayak altı el içinde çıktıysa mutlaka aldırmak lazım. Tırnak da da çıkmamalı

Güneş lekesi değil. Dediğiniz yerlerde çıkmadı parmağımın üstünde var 1 tane içinde değil.

Teşekkür ederim. :) Adı ne, Ankara'daysa bir bakayım.

Güneş lekesi değil. Dediğiniz yerlerde çıkmadı parmağımın üstünde var 1 tane içinde değil.
Yok cnm ya İstanbul'da ama Ankara da üniversite hastanelerinde Prof dr a gidersen araştırırlar cnm

Deri ve zührevi hastalıklar bölümüne git canım geçmiş olsun

Ya benimkiler durmuyor ama her gün yenisini görüyorum, bütün vücudum kaplanacak diye korkuyorum artık. Güneşi hiç sevmem zaten beyaz tenliyim, yaz kış güneş koruyucu sürmeden çıkmam. Köpeğimi gezdirdiğim için sabah akşam duş alıyorum zaten. Nerede hatam var bilmiyorum. Çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur. :)
Belki vucudumuz uretiyordur benimde oyle yuzumdede cikiyor bir kac doktora gosterdim baktilar soyle bunlar zararsız gel alayim dedi biri yok dedim dusunsenize bir suru dikis izi ,

Bu arada benimkiler once kahve kucuk sonra siyah buyuk olarak yasamlarina devam ediyorlar ...belki karacigerimize baktirmaliyiz bilemedim ama konu takipteyim

Belki vucudumuz uretiyordur benimde oyle yuzumdede cikiyor bir kac doktora gosterdim baktilar soyle bunlar zararsız gel alayim dedi biri yok dedim dusunsenize bir suru dikis izi ,

Bu arada benimkiler once kahve kucuk sonra siyah buyuk olarak yasamlarina devam ediyorlar ...belki karacigerimize baktirmaliyiz bilemedim ama konu takipteyim

Ben haritası çıkartmamı öneren oldu iyi bir hastane araştırıyorum ben de bu işlemi yapan. Belki siz de onu düşünebilirsiniz. Size de geçmiş olsun. :)

Her duşa girişimde elimden geldiğince vücudumu inceliyorum şimdilik dediğiniz belirtilere rastlamadım. Rastlasam bir dakika bile durmazdım bunlar çok geriyor beni. Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız sağolun. :)
Buğday tenliyim, neredeyse bebekliğimden beri her yerimde ben çıkar, babamın genleri baskınmış demek ki, o da çok benli bir adamdı :-)
Benler şekil ve renk değiştirmediği sürece bir sorun olmuyor diye biliyorum, bence bu kadar çok kafaya takıp hayatınızı olumsuz etkilemelerine izin vermeyin, hiç zararlarını görmedim bu yaşa kadar, mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz kendileriyle:)))

Buğday tenliyim, neredeyse bebekliğimden beri her yerimde ben çıkar, babamın genleri baskınmış demek ki, o da çok benli bir adamdı :-)
Benler şekil ve renk değiştirmediği sürece bir sorun olmuyor diye biliyorum, bence bu kadar çok kafaya takıp hayatınızı olumsuz etkilemelerine izin vermeyin, hiç zararlarını görmedim bu yaşa kadar, mutlu mesut yaşayıp gidiyoruz kendileriyle:)))

Mune hanım teşekkür ederim, cilt kanseriyle ilgili yazılar okudukça ister istemez geriliyorum bir de konuyla ilgili bir hekim bilgim de olmadığı için haliyle endişem artıyor. Ama bazı uzman arkadaşlar rahatlattı sağ olsunlar, siz de çok rahatlattınız. Çok sağ olun. :)

Gunesten cogaliyor olabilir. Plastik cerrahiye gidebilirsin farkli bir gorus almak icin. Gecmis olsun.

Bir de benlerde bazi degisimler onemli allah korusun kanser acisindan
Asimetrik olmasi
Sinirlarinin duzensizlesmesi
Renginin duzensiz/hetero olmasi
Capinin artmasi gibi
Astoria Astoria

Mune hanım teşekkür ederim, cilt kanseriyle ilgili yazılar okudukça ister istemez geriliyorum bir de konuyla ilgili bir hekim bilgim de olmadığı için haliyle endişem artıyor. Ama bazı uzman arkadaşlar rahatlattı sağ olsunlar, siz de çok rahatlattınız. Çok sağ olun. :)

Tabii ki sağlığınız için uzman görüşü alın ama olumsuz etkilemesine de izin vermeyin benlerin, bendekiler et beni değil, minik kahverengi ve siyah renkli benler, neredeyse hergün yenisi çıkardı, artık çıkıyor mu takip etmiyorum bile :)
Sizin konunuzu okuyunca benlerime bakasım geldi, güzel güzel duruyorlar yerlerinde, ben seviyorum onları:)

Gunesten cogaliyor olabilir. Plastik cerrahiye gidebilirsin farkli bir gorus almak icin. Gecmis olsun.

Bir de benlerde bazi degisimler onemli allah korusun kanser acisindan
Asimetrik olmasi
Sinirlarinin duzensizlesmesi
Renginin duzensiz/hetero olmasi
Capinin artmasi gibi
Astoria Astoria

Güneşe pek çıkmayı sevmem çıktığımda da koruyucu kullanıyorum. :/ Evet biliyorum şüphelendiğim birkaç tanesini kontrol ettirdim ama bir sorun görmedi gittiğim iki uzman hekim. Ama tekrar gitmeyi düşünüyorum, hastane araştırıyorum bir yandan. İlgine çok teşekkür ederim. :)

ben de son zamanlarda ufak ufak nokta gibi benler çıkmaya başladı ben güneşten kaynaklandığını düşünüyorum fazla güneşlenmek artıyor benleri..

ben de son zamanlarda ufak ufak nokta gibi benler çıkmaya başladı ben güneşten kaynaklandığını düşünüyorum fazla güneşlenmek artıyor benleri..

Evet güneş etkiliyormuş fakat ben güneşe çıkmayı hiç seven biri değilim. Yaz kış güneş koruyucumu sürmeden çıkmam. Teşekkür ederim. :)

Kızlar merhaba benimde vücudumda ben mi desem leke mi desem şekli değişmiş

Ailenizde bu şekilde ben, güneş lekesi, çil gibi şeyler var mı?

Eğer cildiniz hassas ise olabilir.

Bir de benim annemde günes lekesi ve kardeşim de ben çok çok fazla çıkıyordu. Yüzünde vücudunda güneş değse degmese de... Tıbbi bir açıklamasi elbette yok ama çok sağlam diyet yaptilar sağlıklı beslenmeye geçtikten sonra lekeler artık çıkmıyor.

Bulunduğunuz yerde başka dermatologlar varsa onlarla da görüşün. Çünkü artış göstermesi normal değil. Yaşadığınız sehri değiştirdiyseniz güneşin etkisi de farklı olabilir bir de.

ciddi bir özel hastahaneye gidin derim

X