Benlerimle baş edemiyorum!

Korkmadım aksine memnun oldum çok detaylı bilgilendirdiniz çok teşekkür ederim. :) Gazi'den randevu alayım bir dahakine orada önerdiğiniz bir doktor var mı gidebileceğim, bildiğiniz?

Benim de 5 yıl önce galan yüzümde çıkmaya başladı. Şu an yüzümde 5-6 tane ben var. Bana da sorun yok dediler. Aldırmayı düşünüyorum ama bilemedim. Benimkiler hemde kocaman. Yani sivilce gibi pörtlek

Korkmadım aksine memnun oldum çok detaylı bilgilendirdiniz çok teşekkür ederim. :) Gazi'den randevu alayım bir dahakine orada önerdiğiniz bir doktor var mı gidebileceğim, bildiğiniz?
Dr olarak net bi isim veremem ama İmkanınız varsa öğ. Gör. Randevusu alırsanız daha ayrıntılı ve hızlı bir süreç olur. Gazi'yi cihaz açısından önerdim. Çünkü heryerde yok malesef. Tekrar geçmiş olsun.

ayni sikayetten annem de dr a gitti. dermotoloji bolumu deri yi mikroskobik birseyle incelemis, cilt kanseri suphesi ile.. bir sorun çıkmadi.
beyaz tenli olmak, genetik olmasi gibi faktorler cikmasinda etkiliymis..

eger capi buyuk degilse, ben in uzerinde kizariklik kasinti vs yoksa normal genetik bir durum kabul ediliyormus..

Anladım. Muhakkak gideceğim çok sağolun ilginiz için. :)

İyi bir cildiyeci bulup gidin. Ben haritanızı çıkarsın. Her doktor yapmıyor sanırım. Eskiden Alman Hastanesi'nde yapan cildiyeci bir bayan doktor vardı, hala var mı bilmiyorum. Ben haritanız çıkarılıyor, sonra doktorun uygun gördüğü aralıklarla kontrole gidiyorsunuz, doktor değişim olmuş mu diye inceliyor, risk var mı bakıyor. Düzenli aralıklarla kontrol edilince içiniz rahat eder.

Benim yüzümde değil ama vücudumda çok. Annem güneşten öcü gibi kaçtığım için çoğaldığını iddia ediyor tersi olması gerekmez mi yaa güneşe çıkmamak lazım ehehe. Estetik durmuyorsa aldırın bence, ben hangi birini aldıracağımı şaşırmış durumdayım.

Çapı 1-2 mm'yi geçmiyor çok fazla öyle aşırı büyük benlerim yok. Et beni değiller, renk şekil değişmesi yok ama mitoz bölünme gibi çoğalıyorlar kimbilir kaç taneler? Bir ara sayıyordum bir arkadaşım "Sayma çoğalıırr" falan dediği için onu da bıraktım. Umarım dediğiniz gibi olur çok teşekkür ederim. Annenize de çok geçmiş olsun. :)

bende beyaz tenliyim.. gecen sene guneste yanip az biraz soyuldum diye iki omuz basimda da ben gibi lekeler olustu zibilyon tane var..
gunes zararli isinlarindan dolayi bizim gibilere onerilmiyor anneye soyleyelim gunesten kacmaya devam

Aa ben haritasını ilk kez sizden duyuyorum şu an. Gittiğim iki cildiyeci de bana söylemedi bunu. Ankara'da yapan var mıdır acaba? Bir ayağım da İstanbul'da gerçi ama. Bir araştırayım ben bunu, iyi ki bahsettiniz çok teşekkür ederim. :)

tesekkur ederim..
sayma cogalir sesli guldum.. ne yazikki bende oyleyim kalemle biri her yerime nokta isareti yapmış gibi.. siz genede o bolume gidin. onlar sayiyormus :) belirli araliklarla kontrole gidip tekrar inceleniyormus.. ben haritaniz bulunsun.

35 yaşından sonra yeni ben oluşan ve eski bende değişiklik olan kişilerin mutlaka bir uzmana başvurması gerektiği uyarısında bulunan Uzm. Dr. Çoban, "Ayrıca 50 adet ve üzerinde beni olanlar, ailesinde melanom öyküsü bulunan kişiler, daha önce melanoma geçirmiş olanlar, diğer türde cilt kanserine yakalanmış olanlar da yılda bir kez deri muayenesi olmalıdır. Dermatoloji uzmanı genel olarak tüm benleri değerlendirdikten sonra dermoskop adı verilen deri yüzey mikroskobisi ile şüpheli benleri detaylı olarak incelemektedir. Dijital dermoskop kullanılması durumunda görüntülerin fotoğraflanıp saklanması ve her kontrolde karşılaştırma yapılması mümkün olmaktadır. Muayenenin sonucuna göre benin alınması ya da belli aralıklar ile takip edilmesi önerilmektedir" dedi.

kopyalayip kaçtım. gecmis olsun :)

Çok teşekkür ederim. :)

Siğil olabilir mi? Yani normal ben mi et beni mi?

Benim de boynumda son 1 senedir 15 tane filan cikmistir herhalde. Gunes kremi surup, seklinde, boyutunda, renginde degisme olanlar icin dermatologa gidin. Onun dışında bu benlerin kansere donusme orani yok denecek kadar az. Geçmiş olsun.

Siğil olabilir mi? Yani normal ben mi et beni mi?

Yok siğil ya da et beni değil, normal ben.

Çok teşekkür ederim. İster istemez korkuyorum bir haber okudum tesadüf okumaz olaydım. Sağ kolda ben sayısı 10'dan fazlaysa cilt kanseri olabilirsiniz diye bir saydım 20 küsur. Haber deyip geçmek lazım ama okuyunca pek de geçemiyor insan. Bilgisizlik başa bela. Umarım bir sorun olmaz, rahatlatıcı açıklamanız için teşekkür ederim tekrar. :)

Astoria kiz sende ben de mi var? Anaaa amma sevimlisindir sen simdi kimbilir. Bu detayi ogrendigim iyi oldu
Universite hastanelerinde ben ile ilgili ayri bir bolum oluyor. Cildiye degil o bolum bakiyormus.

Astoria kiz sende ben de mi var? Anaaa amma sevimlisindir sen simdi kimbilir. Bu detayi ogrendigim iyi oldu
Universite hastanelerinde ben ile ilgili ayri bir bolum oluyor. Cildiye degil o bolum bakiyormus.

Canım her yerimde var ya bir sevimlilik katıyor mu bilmiyorum da beni gıcık ettikleri kesin ehehe. Hiç duymadım ya ben haritasını da yeni duydum ikisini de araştıracağım. :)

Güneş benlerin artmasında çok büyük etken muhakkak vücudunuza yüksek koruma faktörlü güneş kremi sürün özellikle yazları

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…