Benlerimle baş edemiyorum!

Astoria

for whom the bell tolls... time marches on.
Kayıtlı Üye
15 Kasım 2016
17.146
52.902
32
Merhaba arkadaşlar, bir konuda önerilerinize ihtiyacım var. Mümkünse tıbbi bilgisi olanlardan çünkü cidden kafaya takmış durumdayım.

Sorun vücudumda çıkmasının önünü alamadığım benlerim. Son 1 senedir irili ufaklı vücudumun her yerinde çıkıyorlar. İri olanlar da çok çok büyük değil gerçi ama ne zaman vücuduma baksam yeni çıkmış bir ben görüyorum. İki kez farklı cildiye uzmanlarına kontrole gittim, incelediler bir sorun görmediklerini söylediler. Ama durmuyorlar sürekli nokta konulmuş gibi bir yerlerimde çıkıyor. Hangi birini kontrol ettireceğimi şaşırdım.

İleride cilt kanseri olmaktan çok korkuyorum. Ne yapmalıyım, başka bir yere mi kontrole gitmeliyim? Baştan savma mı incelemişler sizce? Teşekkür ederim şimdiden önerileriniz için.

Bende de öyleydi, minik minik vücudumda çıkıyor. 35 yaşına kadar normalmiş.

Güneşten kaçın, terlemekten kaçın

Ya benimkiler durmuyor ama her gün yenisini görüyorum, bütün vücudum kaplanacak diye korkuyorum artık. Güneşi hiç sevmem zaten beyaz tenliyim, yaz kış güneş koruyucu sürmeden çıkmam. Köpeğimi gezdirdiğim için sabah akşam duş alıyorum zaten. Nerede hatam var bilmiyorum. Çok teşekkür ederim umarım dediğiniz gibi olur. :)

Ben de beyaz tenliyim, vücudumuz üretiyor yapacak birşey yok :/

genetik olabilir mi? benim de var her yerimde annemin genleri sağolsun. gittiğim bütün doktorlar sonradan çıkan benler tehlikeli olabilir o yüzden düzenli kontrole gel dediler. onun dışında belirli bir renk, şekil değişikliği fark ederseniz o zaman tehlike diye biliyorum, arada doktora gitmeseniz de kontrol etmekte fayda var

Malesef benm de bilgim yok çok geçmişler olsun önce sağlık açısından bi sorun teşkil etmezler inş diyeceğim ama insan takınca görüntü olarak da rahatsız oluyor

Gecmis olsun canim, pek bilgim yok dogrusu ama ot cöp seylere inanirsan saracoglunun sanki benlerle ilgili kürü vardi diye hatirliyorum. Baska bir cilt doktoruna mi gitsen acaba? her gun ciksa ben de korkardim baska birine giderdim ama kesin. Umarim cozumunu bilenler yardimci olur

Cildiye değilde başka bölüme gitsen. Belki başka bir organın rahatsizligindan kaynaklanoyordur. Şu bütün organlara bakan doktorlar var hangi bolum bilmiyorum ama Genel cerrahi mi acaba ona git birde.

Genetik olabilir benim annemde de var ama benimki kadar çok çıkmıyor galiba onda. Renk, şekil değişikliği görmedim ama nokta nokta sinirim bozuluyor gördükçe açıkçası.

Malesef benm de bilgim yok çok geçmişler olsun önce sağlık açısından bi sorun teşkil etmezler inş diyeceğim ama insan takınca görüntü olarak da rahatsız oluyor

Evet aynen çok rahatsızım bu durumdan. Çok teşekkür ederim iyi dilekleriniz için. :)

Bakayım bir onun kürüne de. Çıkmasını engelleyecek ne varsa yapacak duruma geldim. Çok teşekkür ederim canım benim. :)

Cildiye değilde başka bölüme gitsen. Belki başka bir organın rahatsizligindan kaynaklanoyordur. Şu bütün organlara bakan doktorlar var hangi bolum bilmiyorum ama Genel cerrahi mi acaba ona git birde.

Olabilir hormonlardan falan kaynaklı olabiliyor mu bilmiyorum olmadı dahiliyeye bir gider danışırım. Çok teşekkür ederim ilginize. :)

Bende de cilt hastalıklarına yatkınlık var ve ben durumu da yoğun maalesef. Beyaz tenliyim, güneşten ne kadar korunsam da ne kadar yüksek faktörlü ürün kullansam da çıkıyorlar. Bazen oturup kalemle birleştirmek geliyor içimden şekil çıkar mı diye düşünüp, her yerimde varlar. Ama 25 yaşından sonra bir azalma gözlemledim. O yaşa kadar neredeyse her gün yeni benle uyanıyordum. Hepsi ufak kahverengilerden. Et beni gibi bir şeye dönüşürse gel demişti doktor. Dönüşmedi hiçbiri. Konuyu takipteyim. Geçmiş olsun.

Bırakın çıksınlar, rahatsız edici yerlerde çıkan olursa aldırın gitsin. Yalnız önemli olan onları iyi gözlemlemeniz; rengi, şekli hızla değişen, garip şekilli, alacalı renge bürünen, hızla büyüyen bir ben görürseniz cilt kanseri açısından muayeneye gidin. Onun dışında bir sorun yok.

Gecmis olsun canim baska bi doktora gorun istersen

Çok teşekkür ederim, hiçbir çare bulamazsam öyle yapacağım mecbur. :/

Aynen ben de 24 yaşındayım 1 yılım mı kaldı demek bu ehehe. Bende de et benine dönüşen yok ama aynen sizinki gibi şekil çıkaracak durumuna geldim. Umarım ikimizin de işine yarayacak bir öneri gelir.

Her duşa girişimde elimden geldiğince vücudumu inceliyorum şimdilik dediğiniz belirtilere rastlamadım. Rastlasam bir dakika bile durmazdım bunlar çok geriyor beni. Çok teşekkür ederim, içimi rahatlattınız sağolun. :)

Benim vücudumda öyle pek ben yoktur3 tane normalde hamileliğimde yüzümde bir tane çıkıp büyüdü önce önemsemedim sonra dr a gittim. Sorun olmadığını söyledi . fakat estetik açıdan hoşuma gitmediği için almasını rica ettim. Poliklinikte 5 dk da aldı. (Bu arada ben hemşireyim ve çalıştığım hastanede müdahale oldum) ben tedbir amaçlı patolojiye götürdüm ama sonucunu bile almadım. fakat hastane bana ulaştı ve bcc denen bir kanser türü olduğu anlaşıldı. Bunları seni korkutmak için söylemiyorum yanlış anlama ama tedbiride elden bırakma. Tavsiyem ise bilgi ve tecrübelerime dayanarak şöylemi; dermatoskop cihazı olan bir Ünv. Hastanesine git . Hsngi şehirleşin bilemem sma Ankara'da Gazi İzmir'de dokuz eylül iyidir.bu cihazla takibe alıyorlar gerekirse biyopsi alıyorlar. Geçmiş oldun şimdiden

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…