Yer seçim: Çok aydınlk fakat direk güneş almayan ortam ister. Yıl boyunca oda sıcaklığında tutulmalıdır. Fakat yeşil yapraklılar daha serin ortamı tolere eder. Saksı yerinin değişiminden kaçınılmalıdır ancak bitki iki ayda bir kendi ekseni etrafında 45 derece çevrilmelidir.. Toprağı ılık ve nemli tutulmalıdır.
Su ve besin ihtiyacı: Yazın ve ilkbahar boyunca normal düzenli sulama ister fakat sonbahar ve kış süresince daha az suya gereksinim duyar. Aşırı sulamadan kaçınılmalıdır bu yaprakalrın dökülmesine sebep olur. Yazın 2 hafta arayla besin verilmelidir.Sıcak havalarda yapraklara bolca su püskürtülmelidir.
Bakım:Yapraklarına sıkça su püskürtmek olumlu sonuç verir. İlkbahar başlangıcında gerekli ise saksi değiştirilmelidir. Saksı değiştirirken çok amaçlı çiçek toprağı kullanılmalıdır. Budama dallanmayı teşvik eder. Kurumuş dallar budanır.
Üretim:Budamadan çıkan dallarından İlkbahar ve yaz sonunda sıcak yastıklarda köklendirilerek üretilir.
Konunun üzerinden 3 yıl geçmiş fakat yine de şansımı deneyeceğim.
Koyu yeşil yapraklı bir benjamin bitkim var.
Ablamdan aldığımda çok kötü durumdaydı.
Saksıyı, toprağı değiştirdi.
Yazın her sabah yapraklarını suladım, toprağını havalandırdım, nemli tuttum. Çok güzel bir hale geldi şimdi maşallah hiç yaprak dökümü yok.
Aksine bir sürü dal ve yaprak çıkarıyor.
Fakat havalar soğuyor. Bulunduğu yeri ısıtmam mümkün değil. Yerini değiştirmenin sakıncalı olduğunu da biliyorum.
Özel ne gibi bir bakım yapabilirim bu durumda fikriniz var mı diye danışmak istedim? Nasıl muhafaza edebilirim?
Çiçekçiden aldığım bir tavsiyeyi de eklemek istiyorum.Yaz ve bahar aylarında kışın da açık günlerde hava akımında tutmak( ceyranda ) ,rüzgar alması bitkiyi çok canlandırıyormuş.