• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Benimle aynı durumda olan varmı? Parasomnia

missdiorr

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2014
146
18
38
34
Merhaba bayanlar sizinle bir sorunumu paylaşmak istiyorum yaklaşık 3 yıldır aralıklarla uykumda korkuyorum sanırım bazen hatırlıyorum bazen hatırlamıyorum asıl sorun o korktuğum sırada inleme tarzı korkunc sesler cıkarıyormusum ben uykumda o sesi farkediyorum rüyamda sanıyoum meger yanımda kim varsa duyuyormus eşim yastıgımı oynatınca uyanıyorum bunun gibi durumlar yasıyorum tıpta parasomnia olarak biliyorum uyku terörü de denebilir. Bundan nasıl kurtulabilirim pskolojik destekmi almalıyım teşekkürler

Ben varim.
Normalde cok sessiz uyurum hatta yanimdakilar korkar nefes alabiliyor muyum diye kontrol eder ancak zaman zaman sicrayarak uyaniyorum.
Cocuklugum ve ergenligim cok kotu gecti benim terapistim ona baglamisti.
Cok uzun sure terapi gordum simdi eskiye gore daha iyiyim. Hala arada sirada sicrayip aglamaya basliyorum, oyle durumlarda nisanlim yanimdaysa o sakinlestiriyor.

Uykuda ya da tam uykuya dalmak üzereyken özellikle ani sıçrama korkma bir yerden düşüyormuş hissi bende de olur arada. Bunu psikolojik sebeplere bağlıyorlar sanırım net bilgim yok.
Dini boyutlarla da aciklayanlar var aslında ama burası yeri değil sanirim :KK16:

Bende de sicrama uyku felci vs oluodu ara ara .. Kesinlikle psikolojik olduğunu düşünüyorum evliligimin en sorunlu olduğu yil özellikle uyku felci çok olurdu belki 2-3 yildir olmuyor çok şükür. Boşluğa düştüğümde güçsüz zamanlarmda tekrarliodu.ha bir de namazlari aksattigimda (ki bunun da psikolojik oldgnu düşünüyorum, sanrm manevi olarak güç veriyor bana).. Sizin ki de muhakkak psikolojiktir.

Back