Uyuduğumda babamın annemi dövdügü manzarayla karsılasmalarım eve geldiginde korkusundan uyuyormus gibi yaptığım sevgilileriyle gününü gün eden dünyanın masraflarını yapip hediyeler alan ama evinde cocukları ac mı tok mu diye dusunmeyen hatta evinde yiyecek lokma olmadığını bildigi halde kapıyı carpıp giden dısardan mükemmel akraba mükemmel baba modelini oynayan cocuklarina sadece dugun bayramda kıyafet alan ki o bayramların cogu kışa denk geldigi icin cocukları yaz aylarında kışlık kıyafetlerle dolasırken kendi kıyafetlerinden dolabı kapanmayan akrabaları kız cocugu okumaz dedigi icin kızlarını okutmayan ama yegenlerinin egitimiyle ilgilenen dershaneye gitmek istedigini söyleyen evladınına hakaret edip yegeninin dershane ücretini ödeyrn üniversiteyi kazandığı zaman yol ücretini bahane edip okula yollamayan ama aynı yıl üniversiteyi kazanan yegenini yollarken harçlığını veren beş kuruş harçlığı olmadığı için çalıştın beni küçük düşürdün diye çocuğunu öldüresiye döven sırf çalıştığı için evladına hayatı çekilmez hale getiren sırf kendisinden korktugu için çocugu korkusundan sobasız odalarda bir kış uyuyan sevgilileriyle bozuştugu zaman evdekilerden hıncını çıkaran böyle uzayıp giden listelerin sahibi adamında babalar günü kutlu olur mu ki acaba
Bu adam sevgiyi saygıyı babalar gününün kutlanmasını hak edermi acaba
Bazıları üzülür ya anne babası ayrı oldugu icin keske derim bu manzaraları bize yasatacagına gözümüzden bukadar düşecegine ayrılsaymışlarda yaptıklarına degilde yokluguna icim yansaydı
Bazende düsünürüm acaba ölürse üzülürmüyüm icimden bir ses üzülmem içimden birseste babası üzülen bir üzülüyorsa benim iki üzülülecegimi söyler hem babama hemde kendime varlığindaki yetimligime baba tesellisinin baba sarılmasının babayla muhabbetin ne oldugunu bilmeyisime ve hic bilmeyecegime yanacagimı düşünüyorum
Allah kimseye babası hayattayken yetimliği yaşatmasın